Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Οι ρεζέρβες του ΠΑΣ έβαλαν μπουρλότο στην Τούμπα

Μπουρλότο στην Τούμπα έβαλε ο θρυλικός "Άγιαξ της Ηπείρου"


Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρότι έπαιξε με 9 αναπληρωματικούς έβαλε μπουρλότο στην Τούμπα καθώς πήρε 1-1 από τον ΠΑΟΚ που έπαιξε κομπλέ και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.
Αρκεί και μια ισοπαλία στο επόμενο ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου 2015 στα Γιάννινα. Ο δε ΠΑΟΚ νιώθει να τρίζει το έδαφος κάτω από τα πόδια του καθώς πρέπει οπωσδήποτε να πάρει νίκη μέσα στην Κέρκυρα και με την προοπτική στο αυριανό παιχνίδι που θα γίνει στο νησί των Φαιάκων να χάσει ο Απόλλωνας Καλαμαριάς!


Αξίζουν χίλια μπράβο στους ηρωϊκούς παίκτες και στον Γιάννη Πετράκη για το ισόπαλο αποτέλεσμα στην Τούμπα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε κομπλέ, γιατί είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και δεν είχε περιθώρια ο Άγγελος Αναστασιάδης να ρισκάρει αφήνοντας παίκτες έξω από το παιχνίδι. Όλους τους έριξε στη μάχη. Ο ΠΑΣ από την άλλη πλευρά, έχοντας το δύσκολο ματς του Σαββάτου με τον Πλατανιά έπαιξε ουσιαστικά με την αναπληρωματική ομάδα. Με τα «δεύτερα» όπως λέγαμε παλιότερα! 

Οι Λίλα, Κοροβέσης, Βελλίδης, Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσουκαλάς, Τσάβεζ έμειναν στα Γιάννινα. Αλλά και αυτοί που πήγαν στη Θεσσαλονίκη δεν έπαιξαν όλοι. Αν δούμε τη σύνθεση του ΠΑΣ στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος που έδωσε κόντρα στην Καλλονή και τη σημερινή σύνθεση στην Τούμπα, μόνο οι Μιχαήλ και Ίλιτς ήταν στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με την Καλλονή! Οι Μπέριος, Χαρίσης, Μανιάς μπήκαν στο β’ ημίχρονο και ο Ίλιτς βγήκε με το ξεκίνημα της επανάληψης για να είναι έτοιμος στη  μάχη με τον Πλατανιά. Ο Γιάννης Πετράκης ρίσκαρε με νέα παιδιά που ορισμένα έπαιζαν για πρώτη φορά και δικαιώθηκε.

Μπορεί κάποιος να επικαλεστεί ότι ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, κατοχή μπάλας, ασκούσε πίεση, είχε φάσεις και ευκαιρίες, πολύ περισσότερες από τον ΠΑΣ. Σύμφωνοι, αλλά ποιο είναι το πρωτεύον σημείο του αγώνα οι φάσεις και οι ευκαιρίες, ή το αποτέλεσμα που είναι 1-1; Φυσικά το αποτέλεσμα, για όσους ξέρουν από ποδόσφαιρο. Και τη στιγμή που ο ΠΑΣ έπαιζε με 9 αναπληρωματικούς στην πιο καυτή έδρα του πρωταθλήματος, απέναντι στον πρωτοπόρο και κομπλέ ΠΑΟΚ, λογικό δεν είναι να παίζει αμυντικά και με αντεπιθέσεις; Λογικό δεν είναι οι γηπεδούχοι να έχουν περισσότερες φάσεις και ευκαιρίες; 

Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ πήρε θετικό αποτέλεσμα 1-1, σχεδόν θεμελίωσε την πρόκριση στο κύπελλο, ενώ ξεκούρασε και τους περισσότερους παίκτες για να τους έχει πιο φρέσκους στο ματς του Σαββάτου με τον Πλατανιά. Υπάρχει μεγαλύτερη μαγκιά απ’ αυτό; Ο ΠΑΣ πέρα από το γκολ του Ίλιτς στο 23’ είχε και μια μεγάλη ευκαιρία στο 83΄με τον Σαπαλίδη να βάλει το δεύτερο γκολ και να αφήσει όλη την Τούμπα σύξυλη, γιατί η ήττα θα ήταν για τον ΠΑΟΚ ουσιαστικά αποκλεισμός από το κύπελλο.


Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για το παιχνίδι. Η ουσία είναι αυτά που αναπτύξαμε παραπάνω. Ο ΠΑΣ έδειξε ότι έχει μια ελπιδοφόρο γενιά παικτών που έρχεται από πίσω που μπορεί να χτυπά και τον μεγάλο ΠΑΟΚ του τεράστιου σε αξία προπονητή Άγγελου Αναστασιάδη και μέσα στην Τούμπα. Τα υπόλοιπα στοιχεία, τακτικές, φάσεις, κατοχή μπάλας, τελικές προσπάθειες κλπ είναι σε δεύτερη μοίρα.

Δεν θα ξεχωρίσουμε κανένα παίκτη από πλευράς ΠΑΣ. Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην Τούμπα. Γι’ αυτό όλοι δικαιούνται ένα μεγάλο μπράβο όπως και ο Γιάννης Πετράκης που είχε το θάρρος και την τόλμη να βάλει τους πιτσιρικάδες και να τα βάλουν στα ίσα με τον μεγάλο ΠΑΟΚ.

Τα γκολ

23’: Γκολ για τον ΠΑΣ και έμφραγμα στην Τούμπα. Ο Ναδάλες έκανε τη σέντρα στα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Σαπαλίδης με κεφαλιά έδωσε τη μπάλα στον Ίλιτς, αυτός την ζύγισε όπως θα ήθελε και με κοντινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το σκορ ΠΑΟΚ – ΠΑΣ 0-1. 


57: Η ισοφάριση 1-1 για τον ΠΑΟΚ. Η φάση ξεκίνησε από τον Τζανδάρη που έδωσε την πάσα στον Τζιόλη και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.


Οι φάσεις του αγώνα

8': Ο Κάτσε από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ αλλά πέφτει και αποκρούει στη γωνία του ο Γιαννιώτης.

14΄: Σέντρα του Ρατς κεφαλιά του Τζιόλη σε καλή θέση ο Γιαννιώτης μπλόκαρε τη μπάλα.

17’: Καλό δυνατό σουτ του Κάτσε έφυγε μόλις άουτ.

19’: Ρατς και Μάρτενς άλλαξαν τη μπάλα, αλλά το σουτ του δεύτερου δεν βρήκε στόχο.

29΄: Σουτ του Κάτσικα έφυγε άουτ.

31’: Σέντρα του Μάρτενς κεφαλιά του Αθανασιάδη έφυγε έξω από την εστία του ΠΑΣ.

54’: Μακρινό σουτ του Αυγενικού ήταν δυνατό και καλοτραβηγμένο, αλλά έφυγε ελάχιστα άουτ χωρίς ο Γλύκος να κουνηθεί από τη θέση του.

69’: Καλή απόκρουση του Γιαννιώτη σε σουτ από κοντά του Αθανασιάδη σε μεταβίβαση του Ρατς.

79’: Νέα καλή ευκαιρία για ΠΑΟΚ όταν κεφαλιά ψαράκι του Βίτορ εξουδετέρωσε θαυμάσια ο τερματοφύλακας Γιαννιώτης.

83’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν σε ξαφνική αντεπίθεση ο Μανιάς βρήκε τον Σαοαλίδη, αλλά αυτός μόνος του δεν μπόρεσε να βάλει το γκολ καθώς το πλασέ απέκρουσε σε κόρνερ ο Γλύκος.

86’: Κοντινή κεφαλιά του Αθανασιάδη πάνω από τα δοκάρια.

Η διαιτησία

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιωάννης Δελφάκης του συνδέσμου Αρκαδίας. Βοηθοί είναι οι Αναστασόπουλος και Πετρόπουλος από τον σύνδεσμο Αρκαδίας. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Βίτορ, Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ),  Γαρουφαλιάς, Αυγενικού, Γιαννιώτης (ΠΑΣ)

Οι συνθέσεις


ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς, Κατσικάς (74’ Παπαδόπουλος), Βίτορ, Τζιώλης, Κάτσε, Γκολάσα, Σαλπιγγίδης, Μάρτενς (46’ Τσανδάρης), Αθανασιάδης. 


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Γιαννιώτης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Σκόνδρας, Αυγενικού, Γαρουφαλλιάς (76’ Χαρίσης), Γιάκος (83’ Μπέριος), Ηλιάδης, Σαπαλίδης, Ίλιτς (51’ Μανιάς).

-Η 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου για το κύπελλο Ελλάδος ολοκληρώνεται σήμερα καθώς στις 3 το μεσημέρι στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. 

-Η 3η αγωνιστική του κυπέλλου θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου 2015 με τα παιχνίδια: ΠΑΣ – Καλαμαριά, Κέρκυρα – ΠΑΟΚ. Η βαθμολογία είναι: ΠΑΣ 4, Καλαμαριά 3, ΠΑΟΚ 1, Κέρκυρα 0. 

-Στα σημερινά παιχνίδια κυπέλλου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ολυμπιακός – Πανιώνιος 1-1, Αστέρας Τρίπολης – Καλλονή 2-1, Λεβαδειακός – Πλατανιάς 2-0, Εργοτέλης – Βέροια 0-2, Ατρόμητος – Πανθρακικός 1-1