Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Στην Τούμπα με το βλέμμα στον Πλατανιά ο ΠΑΣ

Προέχει το πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο δεν αφήνει αδιάφορο τον "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ μπορεί να έχουν στο μυαλό τους το πρωτάθλημα και το δύσκολο ματς του Σαββάτου μέσα στον Πλατανιά, αλλά αυτές τις σκέψεις θα τις αφήσουν για λίγο στην άκρη, καθώς αύριο (Τετάρτη 29/10)  στις 19:30 υπάρχει το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Θα υπάρξει απευθείας μετάδοση από το κανάλι OTE sport2 . Και αυτός ο θεσμός δεν αφήνει ασυγκίνητο τον «Άγιαξ της Ηπείρου», γιατί μια διάκριση πάντα κάνει αίσθηση στην κοινή γνώμη. 

Επιπλέον τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει και μια καλή παράδοση, αφού το 2007 και το 2010 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, μια ανάσα πριν από τον τελικό. Στην παρούσα φάση, κέρδισε στην 1η αγωνιστική την Κέρκυρα 1-0 στα Γιάννινα και αν πάρει αύριο θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, τότε εξασφαλίζει την πρόκρισή του στους «16» του κυπέλλου αφού κατά την 3η και τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσει στα Γιάννινα τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. 

Έτσι οι υποχρεώσεις μπαίνουν στην άκρη και προέχει το αυριανό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Επειδή το κύπελλο είναι δευτερεύον στόχος, αφού πρώτιστο μέλημα είναι η παραμονή στην κατηγορία, είναι πολύ πιθανόν ο Πετράκης να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, ειδικά αυτούς που είναι καταπονημένοι από τα τελευταία παιχνίδια και έχουν κάποιες ενοχλήσεις. Το ποιοι θα είναι αυτοί δεν ξεκαθαρίστηκε, γιατί σήμερα θα γίνει κανονικά προπόνηση το πρωί και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη. Οι βέβαιοι απόντες είναι οι Λίλα (αποβλήθηκε στο ματς του Σαββάτου με την Καλλονή) και Κοροβέσης (κάνει αποθεραπεία). 

Όλοι οι υπόλοιποι είναι στην ενεργό δράση. Πάντως ο Πετράκης τόνισε πολλές φορές ότι μια ομάδα σαν τον ΠΑΣ δεν μπορεί να είναι αδιάφορη και στο κύπελλο, θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί και σ’ αυτές τις αγωνιστικές υποχρεώσεις κατά τον καλύτερο τρόπο. Το αυριανό παιχνίδι στην Τούμπα είναι οπωσδήποτε δύσκολο, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός και στο ματς με τη Βέροια έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι βέβαιο ότι ο ΠΑΣ θα παίξει με αμυντικογενή τακτική, για να διαφυλάξει βασικά τα νώτα του και ότι μπορέσει να πετύχει στις αντεπιθέσεις. 

Άλλωστε, επειδή προκρίνονται δύο ομάδες από κάθε όμιλο, ακόμα και να χάσει στην Τούμπα, με νίκη στα Γιάννινα επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς, εξασφαλίζει την πρόκριση. Αύριο βράδυ μετά το ματς η αποστολή θα επιστρέψει στα Γιάννινα, αφού το πρωί της Παρασκευής θα αναχωρήσει μέσω Θεσσαλονίκης αεροπορικώς για Χανιά για το ματς με τον Πλατανιά που θα γίνει το Σάββατο. Και κατά σύμπτωση, ο ΠΑΣ αυτή την εβδομάδα θα τεθεί αντιμέτωπος με δύο πρώην προπονητές τους που είχαν πετυχημένη θητεία στα Γιάννινα. Αύριο με τον Άγγελο Αναστασιάδη στην Τούμπα και το Σάββατο με τον Γιάννη Χριστόπουλο στον Πλατανιά. 

Τον αυριανό αγώνα ΠΑΟΚ – ΠΑΣ για το κύπελλο θα διευθύνει ο Δελφάκης (Αρκαδίας) με βοηθούς τους Αναστόπουλο (Αρκαδίας), Πετρόπουλο (Αρκαδίας). Τέταρτος διαιτητής ο Τοπούζης (Θράκης) και παρατηρητής ο Μπίκας (Χαλκιδικής).

-Στο άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου, την Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι στην Κέρκυρα η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.


-Στην 1η αγωνιστική του κυπέλλου σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΠΑΣ – Κέρκυρα 1-0, Καλαμαριά – ΠΑΟΚ 1-0. Στη βαθμολογία 3 βαθμούς έχουν ΠΑΣ και Καλαμαριά, χωρίς βαθμό είναι ΠΑΟΚ και Κέρκυρα. Η 3η αγωνιστική θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου 2015 και συμπεριλαμβάνει τα παιχνίδια: Κέρκυρα – ΠΑΟΚ, ΠΑΣ – Καλαμαριά.