Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

"Έφυγε" για το αιώνιο ταξίδι ένας καλός άνθρωπος

Κηδεύτηκε στο χωριό Ασφάκα Ιωαννίνων ο Ναπολέων Μπονόβας, πατέρας του διεθνή άσσου Ανδρέα Μπονόβα


Πάνδημη έγινε σήμερα το μεσημέρι στο χωριό Ασφάκα Ιωαννίνων η κηδεία του Ναπολέοντα Μπονόβα, πατέρα του παλιού διεθνούς ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ και του Ολυμπιακού Ανδρέα Μπονόβα.
Τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και πλήθος κόσμου. Ήταν ακόμα παρόντες φίλοι και παλιοί συμπαίκτες του Ανδρέα στον ΠΑΣ. 
Μάλιστα παρέστη και αντιπροσωπεία του συλλόγου βετεράνων του ΠΑΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο Θανάση Χαρίση, ενώ εκεί ήταν ακόμα οι Δημήτρης Κλείτσας, Τάκης Κώτσιας, Γιώργος Φιλιάς και άλλοι. Χτες υπήρξε και συλλυπητήρια ανακοίνωση από τον σύλλογο βετεράνων του ΠΑΣ. Ο Ναπολέων Μπονόβας έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 77 ετών.

Ο Ναπολέων Μπονόβας ήταν ένας τίμιος και καλοκάγαθος άνθρωπος, για τον οποίο έλεγαν τα καλύτερα όλοι οι συγχωριανοί του. Προσωπικά τον γνωρίσαμε πριν από πολλά χρόνια, το Πάσχα του 1986 όταν βρεθήκαμε στην Ασφάκα για μια συνέντευξη με τον Ανδρέα Μπονόβα, καθώς τότε αποτελούσε μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Έκτοτε όταν αντάμωναν οι δρόμοι μας τα λέγαμε με τον «κυρ Ναπολέοντα» όπως μας έβγαινε να τον αποκαλούμαι, πάντα για το ποδόσφαιρο που το παρακολουθούσε από κοντά. Προσευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει από σήμερα το μεσημέρι.

Να εκφράσουμε και πάλι τα θερμά συλλυπητήρια στον φίλο Ανδρέα Μπονόβα και στην οικογένειά του. Να έχουν την ευχή του και ο Θεός να τους δίνει δύναμη, κουράγιο και υγεία.

Β.Γ.