Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Πίκρα για Ολυμπιακό έβγαλε ο Ντε Βινσέντι!

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο gazzetta.gr έδωσε ο Τόμας Ντε Βινσέντι όπου βγάζει πίκρα για τον Ολυμπιακό. 


Ο ΑΠΟΕΛ γράφει ακόμα μια ένδοξη σελίδα στην ιστορία του και ο Τόμας Ντε Βινσέντι κάνει το άλμα που ήθελε στην καριέρα του. Μπορεί στον Ολυμπιακό να μη στέριωσε, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα έχουν ένα... λόγο που γίνονται.
Αυτό άλλωστε τονίζει ο Αργεντίνος μέσα από το gazzetta.gr, ενώ μιλά για το deal με τους Κύπριους, τον ρόλο του Γιώργου Δώνη, αλλά και το πως αντιμετώπισε το γεγονός πως δεν έμεινε στους Πειραιώτες. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι περιμένει τη... Μπαρτσελόνα και ονειρεύεται μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές με τον ΑΠΟΕΛ!

Ο ΑΠΟΕΛ έγραψε ξανά ιστορία και πήρε μια τεράστια πρόκριση για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πως φτάσατε ξανά στον θρίαμβο;
«Η ομάδα έχει αποκτήσει ευρωπαϊκό χαρακτήρα, το επίπεδο είναι υψηλό και το κίνητρο τεράστιο. Εχουμε ένα εξαιρετικό σύνολο, πολύ καλά δουλεμένο και παίκτες που διψούν για διάκριση. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ακόμα πιο δυνατός, έχει στόχους και είναι έτοιμος να τους εκπληρώσει. Η έδρα μας είναι απίστευτη και θέλαμε όλοι να δούμε την ομάδα στους ομίλους». 


Πολύ καλός αμυντικά, εξαιρετικός στην επίθεση. Πιστεύατε πως θα περνούσατε τόσο εύκολα στην επόμενη φάση;
«Υπήρχε τεράστιο κίνητρο και δίψα για πρόκριση. Ολα στην ομάδα πάνε καλά. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, οι επιλογές πολλές και ποιοτικές. Η ομάδα είναι δεμένη, φέτος έγινε εξαιρετική δουλειά και στο γήπεδο είναι σα να παίζουμε όλοι μαζί πολλά χρόνια. Αυτό πρέπει να το πιστωθεί και ο προπονητής.  Βγάζουμε πολύ ενέργεια στο γήπεδο, έχουμε συγκεκριμένο πλάνο, το ακολουθούμε και τα αποτελέσματα έρχονται». 


Μεγάλη εμφάνιση με την Ααλμποργκ, αλλά είστε και οι... άτυχοι της κλήρωσης
«Ναι, θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι καλύτερα, αλλά είμαστε σε μια τεράστια διοργάνωση με πολύ μεγάλους αντιπάλους. Μπαρτσελόνα, Παρί, Αγιαξ θα μας δώσουν περισσότερα κίνητρα να τα δώσουμε όλους. Δεν θα φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο, θα τους σεβαστούμε, θέλουμε να διασκεδάσουμε και να τα δώσουμε όλα. Βήμα - βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά και ελπίζω να έρθουν τα καλύτερα...»


Σκέφτεσαι από τώρα το παιχνίδι στο «Καμπ Νου»;
«Είναι όνειρο για κάθε παίκτη να παίξει σε αυτό το γήπεδο. Είναι στο... πίσω μέρος του μυαλού μου διαρκώς, γιατί πριν από αυτό υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις που πρέπει να φανούμε συνεπείς. Θα ήθελα όμως να κάνω εγώ και η ομάδα μια μεγάλη εμφάνιση στη Βαρκελώνη»

Πιστεύεις πως η ομάδα σου έχει πιθανότητες να συνεχίσει στην Ευρώπη μετά το τέλος της 1ης φάσης;
«Πιστεύω πως η ομάδα φέτος είναι καλύτερη, το άγχος για την είσοδο στους ομίλους έχει φύγει, υπάρχει απόλυτη στήριξη απ' όλες τις πλευρές και παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Η Ευρώπη μας... πάει και στόχος μας να το αποδείξουμε ακόμα μια φορά». 


Σενάριο πιθανό ήταν να βρεις μπροστά σου τον Ολυμπιακό. Θα ήθελες να συμβεί αυτό;
«Ναι, θα ήθελα να παίξω ως αντίπαλος με τον Ολυμπιακό. Δεν έχει σημασία γιατί... Εχω φίλους στον Πειραιά, θα ήθελα να τους ξαναδώ εντός και εκτός γηπέδου». 


Η κλήρωση του Ολυμπιακού πως σου φάνηκε;
«Θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά και χειρότερη... Ο Ολυμπιακός είναι έμπειρη ομάδα, έχει πολύ δυνατή έδρα και καλείται να το αποδείξει. Ολα μπορούν να συμβούν... Πρέπει στην πρεμιέρα να τα παίξει όλα για όλα, αφού ένα θετικό αποτέλεσμα με την Ατλέτικο θα τον έβαζε δυνατά στη μάχη της πρόκρισης»


Μπορεί να βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν, αλλά έχεις καταφέρει να αποσπάσεις εγκωμιαστικά σχόλια. 
«Να πω την αλήθεια, μέσα μoυ αισθάνομαι καλύτερος. Αισθάνομαι απελευθερωμένος, αλλά έχω ακόμα το ίδιο στυλ, την ίδια φιλοσοφία. Με καλύτερες ομάδες απέναντί μου μπορώ να δείξω και καλύτερα πράγματα. Θέλω να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα να φτάσει στους στόχους και να δικαιώσω τον Γιώργο Δώνη που με εμπιστεύτηκε».


Πως έγινε το deal με τον ΑΠΟΕΛ;
«Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Με πήρε τηλέφωνο στις διακοπές μου, μου εξήγησε πως είναι τα πράγματα, τι θέλει από μένα, ποιο είναι το πλάνο της ομάδας. Με έπεισε αμέσως και η αρχή εδώ στην Κύπρο είναι όπως μου την είχε υποσχεθεί»


Ποιο είναι το σχόλιο σου για τον Γιώργο Δώνη;
«Εξαιρετικός προπονητής και απόλυτα δίκαιος με την ομάδα του. Βλέπει ποιος είναι σε καλή κατάσταση και αυτός θα παίξει. Ελπίζω να τον δικαιώσω...»


Άφησες πίσω σου τον Ολυμπιακό. Αισθάνεσαι στενοχωρημένος για το γεγονός πως δεν είσαι μέλος του;
«Ήθελα να παίξω στον Ολυμπιακό, ποιος δεν θέλει, αλλά δεν με πίστεψαν, δεν με άφησαν να δείξω τι μπορώ να κάνω. Είμαι σίγουρος για μένα και πιστεύω πως άξιζα ευκαιρίες... Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δεν κρατάω κακίες, δεν είμαι θυμωμένος, αντίθετα ευχαριστώ την ομάδα που δε στάθηκε εμπόδιο στη μεταγραφή»


Πως αισθάνεσαι πλέον μετά τα όσα έχουν συμβεί στην καριέρα σου;
«Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, όλα έχουν ένα λόγο που γίνονται. Θέλω να έχω μια ευκαιρία και είμαι σίγουρος πως μπορώ να τα καταφέρω»



Το μήνυμά σου στους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ;
«Νέα σεζόν, αλλά πάντα οι ίδιοι στόχοι. Νταμπλ και διάκριση στην Ευρώπη...»

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr