Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Οι κουρσάροι του Αστέρα πάνε και στη Θράκη

Και ο Θοδωρής Μπέριος στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη. Με δύναμη τραβά για Κομοτηνή ο ΠΑΣ.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Είθισται και στο ποδόσφαιρο ομάδα που κερδίζει να μη αλλάζει. Κάπως έτσι σκέπτεται και ο Γιάννης Πετράκης για τον αγώνα του Σαββάτου στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό.
Ουσιαστικά να παρατάξει το ίδιο σχήμα και την ενδεκάδα που έκανε τη μεγάλη εμφάνιση στο ματς της πρεμιέρας με τον  Αστέρα Τρίπολης κερδίζοντας με σκορ 3-1. Αν γίνει κάποια αλλαγή, θα είναι περισσότερο για λόγους τακτικής, αν αυτό απαιτούν οι ιδιαιτερότητες που έχει το συγκεκριμένο παιχνίδι στην Κομοτηνή. Ο Κρητικός τεχνικός στο ματς αυτό έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, όπως και τον Θοδωρή Μπέριο που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής και επιστρέφει στην ενεργό δράση. Συνεπώς έχει όλη την ευχέρεια να δουλέψει τις επόμενες μέρες την ομάδα και να προσαρμόσει το σχήμα και την τακτική στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα. 

Όμως, όπως σημειώσαμε και πριν, δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα στην ομάδα, τη στιγμή που έκλεψε την παράσταση στο ματς της πρεμιέρας, παίρνοντας τους 3 βαθμούς και τη νίκη. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κέρδισε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων και έδιωξε από πάνω της όλα τα σύννεφα της αμφισβήτησης, γιατί υπήρξαν στα Γιάννινα και ορισμένοι που για τη δυναμικότητα βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα, δίνοντας βάση μόνο στην εικόνα των φιλικών αγώνων και όχι να περιμένουν τα επίσημα παιχνίδια. 

Όλοι εκτιμούν ότι έγινε το ιδανικότερο ξεκίνημα, ούτε… παραγγελιά να είχαν μια τέτοια εξέλιξη. Αλλά επειδή όπως είπε ο Πετράκης η διάρκεια είναι αυτή που μετρά περισσότερο στο ποδόσφαιρο, από το πρωί της Δευτέρας όλοι στον ΠΑΣ έσκυψαν τα κεφάλια στη δουλειά και ασχολούνται αποκλειστικά με το επόμενο ματς κόντρα στον Πανθρακικό, που οπωσδήποτε είναι δύσκολο. Στην Κομοτηνή ο ΠΑΣ έχασε μόνο πέρσι με 2-0 (έχοντας πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Αμπάρκιολη) έχοντας γενικά παράδοση καλών εμφανίσεων. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σε σύνολο 7 αγώνων Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας η προϊστορία καταγράφει 1 νίκη του Πανθρακικού, 2 ισοπαλίες και 4 νίκες του ΠΑΣ! 

Αυτή την καλή παράδοση θέλει να συνεχίσει και φέτος ο «Άγιαξ της Ηπείρου» που θα πάει στην πρωτεύουσα της Ροδόπης με ανεβασμένο ηθικό, αλλά και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ο Πετράκης κατάφερε να φρεσκάρει την ομάδα μη χάνοντας ούτε πόντο από το χρονοδιάγραμμα της προετοιμασίας. Όταν η ομάδα στα φιλικά παιχνίδια παρουσίαζε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, αυτός δεν ανησυχούσε και ήταν ψύχραιμος, λέγοντας πολλές φορές ότι η ομάδα θα φρεσκαριστεί για το πρωτάθλημα. Η πορεία ατό έδειξε και δικαίωσε τον Κρητικό τεχνικό που απολαμβάνει μιας μεγάλης εκτίμησης από τους φιλάθλους των Ιωαννίνων που και στο ματς με τον Αστέρα του επιφύλαξαν μια θερμή υποδοχή στο γήπεδο.