Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ο γενναίος ΠΑΣ σε άλλη μια δύσκολη αποστολή

Του αρέσουν τα δύσκολα και θα το δείξει σήμερα Σάββατο στην Κομοτηνή.


Χωρίς τον Κριστιάν Τσάβεζ θα παραταχτεί σήμερα στην Κομοτηνή ο ΠΑΣ κόντρα στον Πανθρακικό, σε ένα δύσκολο παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 19:15 και θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι NOVA 2.
Μία επικρατέστερη εναλλακτική λύση είναι τον ρόλο του Τσάβεζ να παίξει ο Ισπανός Νόε Ακόστα που είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται να ξεκινήσει με τη βασική ενδεκάδα. Ή σαν μια δεύτερη πρόταση για την κάλυψη του κενού του Τσάβεζ είναι  να παίξει κεντρικό χαφ ο Γιάκος και να παίξει από τα δεξιά στην περιφέρεια ο Κρητικός.

Οι Γιαννιώτες εκτιμούν ότι έχουν δύσκολη αποστολή, καθώς και ο Πανθρακικός έχει άμεση ανάγκη βαθμών και μετά την ήττα από την Κέρκυρα στην πρεμιέρα θα θέλει να ρεφάρει στη σημερινή αναμέτρηση. Όσο δύσκολα είναι τα πράγματα, τόσο εύκολα μπορούν να γίνουν, αν ο ΠΑΣ δείξει την συγκέντρωση και την αγωνιστική παρουσία που είχε την πρώτη αγωνιστική. Αυτό θα προσπαθήσουν και σήμερα οι κυανόλευκοι με στόχο να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα. Στις αναμετρήσεις με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή έχουν μια παράδοση θετικών αποτελεσμάτων, αφού έχασαν μόνο πέρσι, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για τους Γιαννιώτες, που πιστεύουν ότι τα καλά αποτελέσματα έρχονται με τις καλές εμφανίσεις και όχι από τις παραδόσεις.

Η πιθανή ενδεκάδα

Όσο για την ενδεκάδα, δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά πράγματα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα. Πέρα από την αναγκαστική αλλαγή του τραυματίας Τσάβεζ δεν αναμένεται κάποια άλλη κίνηση από την πλευρά του Πετράκη. Έτσι σε ένα σύστημα 4-2-3-1 ο ΠΑΣ θα παραταχτεί με τερματοφύλακα το Βελλίδη, δεξιό αμυντικό τον Ντάσιο, αριστερό τον Στρούνα, κεντρικούς αμυντικούς Τζημόπουλο, Μιχαήλ, αμυντικά χαφ Τσουκαλά, Λίλα, κεντρικό χαφ Γιάκο, δεξιό χαφ Ακόστα, αριστερό Κοροβέση και προωθημένο κυνηγό τον Ίλιτς. Στην αποστολή συμμετέχουν και οι Σωτηρίου, Μπέριος, Χαρίσης, Μανιάς, Σαπαλίδης, Αυγενικού, Κρητικός, Σκόνδρας.

Αύριο παίζουν οι νέοι του ΠΑΣ

Ξεκινά το Σαββατοκύριακο και το πρωτάθλημα νέων Κ-20 της σούπερ λίγκα με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής. Οι αγώνες της πρεμιέρας θα γίνουν σε κάποια άλλη εμβόλιμη ημερομηνία. Η ομάδα νέων Κ-20 του ΠΑΣ που θα αναχωρήσει σήμερα για Κομοτηνή θα παίξει με την ομάδα νέων του Πανθρακικού αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί στο γήπεδο του Νέου Σιδηροχωρίου. Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Γιώργος Κουναλάκης της ΕΠΣ Ξάνθης, με βοηθούς τους Τάσο Χατζημωυσιάδη και Ελιάς Εμπλιούκ επίσης της ΕΠΣ Ξάνθης, ενώ παρατηρητής θα είναι ο Τάσος Ντοσίδης της ΕΠΣ Θράκης.

Διαιτητής ο Αρετόπουλος

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος του συνδέσμου Τρικάλων θα διευθύνει τον σημερινό αγώνα Πανθρακικού – ΠΑΣ στην Κομοτηνή. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτρης Βέρρης (Λέσβου) και Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας). Τέταρτος διαιτητής ο Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας) και παρατηρητής ο Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας). Πέρσι ο Αρετόπουλος είχε διευθύνει τέσσερα ματς του ΠΑΣ και συγκεκριμένα: ΠΑΣ – Απόλλων 2-0, Ολυμπιακός – ΠΑΣ 3-2, ΟΦΗ – ΠΑΣ 1-1, Εργοτέλης – ΠΑΣ 1-0.

Μετά το ματς αποφασίζει για τον Ισπανό

Μετά το ματς με τον Πανθρακικό και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασίσει για τον Ισπανό αμυντικό Ναδάλες που δοκιμάζεται τις τελευταίες μέρες στον ΠΑΣ. Άλλωστε οι μεταγραφές πήραν παράταση μέχρι την Τετάρτη γιατί η τελευταία μέρα του Αυγούστου συμπίπτει Κυριακή, ενώ η ΕΠΟ έδωσε για τους ελεύθερους από τον Ιούνιο παίκτες παράταση μέχρι 12 Σεπτεμβρίου. Έτσι ο Πετράκης, θα αποφασίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο αν γίνει η μεταγραφή του ξένου αμυντικού.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
(2η αγωνιστική)
ΣΑΒΒΑΤΟ 30-8-2014

19:15 Καλλονή – Εργοτέλης NOVA 1
19:15 Πανθρακικός – ΠΑΣ Γιάννινα NOVA 2
21:30 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός NOVA 2
ΚΥΡΙΑΚΗ 31-8-2014
19:15 Skoda Ξάνθη - Κέρκυρα NOVA 4
19:15 Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός NOVA 7
19:15 Νίκη Βόλου – Ατρόμητος NOVA 3
19:15 Πλατανιάς - ΠΑΟΚ NOVA 2
21:30 Παναθηναϊκός - Πανιώνιος NOVA 1
ΔΕΥΤΕΡΑ 1-9-2014
21:30 ΟΦΗ – Βέροια NOVA 1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΣ Γιάννινα 3
---------------------------------------------
Ολυμπιακός 3
Ατρόμητος 3
Βέροια 3
Κέρκυρα 3
---------------------------------------------
ΟΦΗ 3 
Πανιώνιος 3
Καλλονή 1
Παναθηναϊκός 1
Λεβαδειακός 1
ΠΑΟΚ 1
Αστέρας Τρίπολης 0
Εργοτέλης 0
Νίκη Βόλου 0
--------------------------------------------------
Παναιτωλικός 0
Πανθρακικός 0
Πλατανιάς 0

Skoda Ξάνθη 0