Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Πως θα γίνει η συνεργασία με τα Σούρμενα

Συνεργασία με τα Σούρμενα θα έχει ο ΠΑΣ. Ο πρόεδρος Μπαλάσκας αναλύει το πλαίσιο της συμφωνίας


Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Α.Σ. Σουρμένων.
Ο Α.Σ. ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ, ιδρύθηκε το 1928 από πρόσφυγες του Πόντου  και αναγνωρίστηκε επίσημα το 1939. Το 1967 από την συγχώνευση της ΑΕ Κομνηνών με την ΑΕ Τερψιθέας μετονομάστηκε σε Α.Σ. ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ. Η ομάδα είχε πάντοτε πολύ έντονο το τοπικό στοιχείο, την υπερηφάνεια, το πάθος και το πείσμα που έβγαινε μέσα από τον πόνο του ξεριζωμού των προσφύγων. Έχει αναδείξει μεγάλους ποδοσφαιριστές και κατέχει ξεχωριστή θέση στο Αθηναϊκό ποδόσφαιρο, έχοντας κερδίσει τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων των Σωματείων. Αγωνίζεται στην  Α' κατηγορία Αθηνών.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ,  Εμμανουήλ  Μπαλάσκας,  δήλωσε στο pasgiannina.gr για την συνεργασία με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:

Πως προέκυψε η συνεργασία με τη ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ;

Ο Πρόεδρος, κος Χριστοβασίλης έχει διατελέσει πρόεδρος του Α.Σ. ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ με μεγάλη επιτυχία και βοήθησε στο να υπάρχουν οι υποδομές που έχουμε σήμερα, ενώ όλα αυτά τα χρόνια είναι κοντά στην ομάδα και ως μέλος του Δ.Σ. Με αφορμή τις πρόσφατες  αρχαιρεσίες του συλλόγου μας, για την εκλογή του νέου Δ.Σ, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για το πώς μπορούμε να πορευτούμε μαζί σε αυτό που μας ενώνει και μας δίνει δύναμη : την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο. Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη, που είναι και η βάση για κάθε συνεργασία.

Ποιο το σκεπτικό της συνεργασίας;

Η εμπειρία και τεχνογνωσία της Π.Α.Ε, μπορεί να βοηθήσει σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο τον σύλλογο μας, ενώ παίκτες που κάνουν διαφορά και δείχνουν ότι μπορούν να πάνε ψηλότερα , θα έχουν πλέον, μέσω του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, μια παραπάνω  ευκαιρία  να το αποδείξουν. Φιλικοί αγώνες στα Σούρμενα και στα Γιάννινα, κοινές εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, διεξαγωγή ποδοσφαιρικών τουρνουά με  διεθνείς συμμετοχές, αποστολή μικτών ομάδων ταλέντων των δύο συλλόγων στο εξωτερικό για συμμετοχή σε αγώνες και πολλά άλλα που δίνουν χαρά και προοπτική στους νέους ποδοσφαιριστές, είναι στο σκεπτικό της συνεργασίας μας.

Η προσωπική σας εκτίμηση;

Αυτή η  συνεργασία θα δώσει ώθηση και κίνητρο στα παιδιά των υποδομών μας . Βλέπω αυτή την συνεργασία, όχι με τα μάτια του πρόεδρου των ΣΟΥΡΜΕΝΩΝ, αλλά σαν να είμαι ο νεαρός αθλητής  που ζω το όνειρο να παίξω μπάλα, που οι γονείς μου με πηγαίνουν στα Σούρμενα, στο γήπεδο και μαθαίνω ότι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα είναι κοντά στην ομάδα. Ότι  μπορώ  να πάω να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου εκεί, να γνωρίσω την επαγγελματική ομάδα , αλλά και να παίξω με τα παιδιά της ηλικίας μου που είναι στις ακαδημίες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με την κίνηση αυτή , ανοίγει ένα δρόμο προς τα σπλάχνα του ποδοσφαίρου, προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις ακαδημίες του, που αποτελούν το φυτώριο του ποδοσφαίρου, και κερδίζει την εκτίμηση του κόσμου αλλά και κεντρίζει την φαντασία των παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Θέλω  να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Χριστοβασίλη  που με την πρωτοβουλία του αυτή μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε γνωστοί στην ποδοσφαιρική και όχι μόνο κοινωνία των Ιωαννίνων.