Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Το "λαχείο ζωής" του Σαπαλίδη και οι δηλώσεις Ντάσιου

Χαμήλωσε αισθητά τον μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα.



Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ









Καλά στοιχεία έχουν συγκεντρώσει στον ΠΑΣ για τον Σταμάτη Σαπαλίδη που υπέγραψε διετές συμβόλαιο και πέρσι με τους Τράχωνες είχε μια καλή πορεία στη Β’ Εθνική.
Όσοι τον ξέρουν καλά λένε ότι πρόκειται για δυνατό παίκτη που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί κατά τον καλύτερο τρόπο την πόρτα που του άνοιξε ο ΠΑΣ, καθώς θα του δώσει την ευκαιρία από τη Γ’ Εθνική να βρεθεί στα σαλόνια της σούπερ λίγκα. Για έναν 24χρονο παίκτη αυτό είναι «λαχείο ζωής» και στο χέρι του είναι να αναδειχτεί ποδοσφαιρικά. Άλλωστε ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τρόπο σκέψης και λειτουργίας, κατεβάζοντας αισθητά το μέσο όρο ηλικίας και δίνοντας ευκαιρίες και σε νέα παιδιά. Μπορεί σ’ αυτά τα μονοπάτια να οδηγήθηκαν αναγκαστικά από το 2012 και μετά που δεν πήραν αδειοδότηση, αλλά αυτό το ταρακούνημα τους έκανε να αντιληφθούν ότι τα πολυδάπανα συμβόλαια κορεσμένων σε φιλοδοξίες παικτών οδηγούν σε αδιέξοδο και δίπλα από κάποιους έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες μπορούν να σταθούν και νέοι παίκτες προερχόμενοι από μικρότερες ομάδες. Τα παραδείγματα των Κολοβέτσιου, Κοροβέση, Οικονόμου, Κρητικού είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. 

Όσο για τον Σαπαλίδη, χτες σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης παλιός παράγοντας των Τραχώνων με καταγωγή από τα Γιάννινα έγραψε για τη νέα μεταγραφή του «Άγιαξ»: «Όταν ανεβαίνω στα Γιάννινα πηγαίνω και στις προπονήσεις του ΠΑΣ. Ξέρω τον Σαπαλίδη από μικρό παιδί και όταν οι Τράχωνες ήταν στη Γ’ Ερασιτεχνική. Το παιδί αυτό θέλει στήριξη για να νιώσει ότι τον πιστεύει ο κόσμος. Μετά θα αρχίσει να βγάζει μάτια μέσα στο γήπεδο. Είναι μπαλαδόφατσα, δεν καταλαβαίνει από ονόματα αντιπάλων, έχει το γκολ και ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του». Ο Σταμάτης Σαπαλίδης είναι η πρώτη μεταγραφή και έπεται συνέχεια. Δεν αποκλείσθηκε η περίπτωση επαναπατρισμού του 22χρονου Κώστα Παππά που ήταν φέτος στον ΠΑΟΚ Κρουσσώνα, ενώ εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις ελλήνων και ξένων παικτών. Για τον ΠΑΣ είναι η τελευταία εβδομάδα των διακοπών καθώς τη Δευτέρα θα γίνει το ξεκίνημα για τη νέα σαιζόν. 

Η πρώτη συγκέντρωση θα είναι ανεπίσημη και σε οικογενειακό κύκλο όπου θα γίνει και Αγιασμός. Η παρουσίαση της φανέλας, των νέων παικτών και των χορηγών θα πάει λίγο πίσω για να γίνουν οι μεταγραφές και να διαμορφωθεί το ρόστερ, αφού ολοκληρωθεί και η προετοιμασία στο Καρπενήσι. 

Ντάσιος: Με 2-3 προσθήκες δεν θα έχουμε πρόβλημα

Στο μεταξύ σε θέματα του ΠΑΣ αναφέρθηκε ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Ντάσιος μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι (ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ) των Ιωαννίνων. Για τη μη αδειοδότηση και τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, ο κάπταιν και πιο παλιός παίκτης της ομάδας ανέφερε ότι δεν φέρει 100% όλη την ευθύνη που πάνε να του ρίξουν ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι κυνηγούν τον ΠΑΣ». Ο Γιώργος Ντάσιος με αφορμή το ξεκίνημα για τη νέα σαιζόν ανέφερε ότι επιβάλλεται να γίνει μια νέα και συντονισμένη απ’ όλες τις πλευρές προσπάθεια, ενώ για τις μεταγραφές ανέφερε: «Με δυο-τρεις καλές προσθήκες πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα φέτος. Υπάρχει καλός κορμός στην ομάδα. Και υπάρχουν και αξιόλογοι μικροί σε ηλικία παίκτες». Σημείωσε ότι η οικονομική κρίση ανάγκασε πολλές ομάδες να ανοίξουν το δρόμο και σε νέα παιδιά από χαμηλότερες κατηγορίες και αυτό είναι καλό, αναφέροντας ως παράδειγμα και τον ΠΑΣ Γιάννινα που στήριξε και ενέταξε στο δυναμικό του παιχνίδι από μικρές κατηγορίες αλλά που έχουν τα προσόντα και τις ικανότητες να τον βοηθήσουν.

-Σύμφωνα με το sportsioannina.gr παρέα με τον Νέρι Καστίγιο απόλαυσε ένα κομμάτι των διακοπών του ο πάικτης του ΠΑΣ, Νόε Ακόστα. Στην παρέα τους ήταν ο άλλωτε παίκτης του ΠΑΣ, Μάριο Μπαρτσελό ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Καστίγιο. Η τριάδα έκανε τουρ στα νησιά του Ιονίου.


Ποινική δίωξη σε ΠΑΣ και άλλες ΠΑΕ

Ποινική δίωξη σε 5 ΠΑΕ μεταξύ αυτών και στον ΠΑΣ Γιάννινα άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας Λακαφώσης, χωρίς να προσδιορίζει την ευθύνη σε πρόσωπα, διατάζοντας τη διενέργεια προανάκρισης για το αν ευσταθούν οι υποψίες της ΟΥΕΦΑ για περίεργο στοιχηματισμό σε παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος. Για τον ΠΑΣ υπάρχει μόνο το ματς στη Λεωφόρο όπου ο ΠΑΣ έχασε 3-1 από τον Παναθηναϊκό, αποτέλεσμα φυσιολογικό σε σχέση με την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, αλλά η ΟΥΕΦΑ διέκρινε έναν περίεργο στοιχηματισμό και γι’ αυτό το κατέταξε στα ύποπτα προς διερεύνηση. Με τη διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας θα λάμψει η αλήθεια και κατά πόσο έχουν βάση οι υποψίες της ΟΥΕΦΑ η οποία ασφαλώς δεν έχει κάποιο στοιχείο απλά μόνο το κατά πόσο «φορτώθηκαν» στοιχηματικά τα παιχνίδια. Παρόμοιες περιπτώσεις συνέβησαν κατά κόρον κατά το παρελθόν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, χωρίς να αποδειχτεί τίποτα.

Ποιες ΠΑΕ κατηγορούνται


Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», ο εισαγγελέας πρωτοδικών και επικεφαλής της αθλητικής εισαγγελίας, Χάρης Λακαφώσης, αφού εξέτασε τους φακέλους με τα ύποπτα ματς της Super League που έχει στείλει τη φετινή σεζόν στη χώρα μας η UEFA, αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά πέντε ΠΑΕ. Πρόκειται για τις ΠΑΕ Καλλονή, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και Πλατανιάς. Αυτές οι διώξεις είναι –κατά τη νομική ορολογία- «in rem», δηλαδή δεν έχουν προσωποποιηθεί οι ευθύνες, κάτι το οποίο θα προκύψει (ή δεν θα προκύψει) μετά την έρευνα του ανακριτή, στον οποίο θα διαβιβαστεί η υπόθεση. Οι ποινικές διώξεις αφορούν χειραγώγηση αγώνων και σε όλες τις περιπτώσεις ερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες παραγόντων και ποδοσφαιριστών.Οι κατηγορίες για τις ΠΑΕ:
- ΚΑΛΛΟΝΗ: για κατ’ εξακολούθηση χειραγώγηση αγώνων και συγκεκριμένα για τα ματς: Καλλονή-Παναθηναϊκός 0-4, Καλλονή-ΠΑΟΚ 2-5, Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης 0-2, ΟΦΗ-Καλλονή 0-1 (Κύπελλο).
- ΟΦΗ: για πιθανή εμπλοκή ποδοσφαιριστών και παραγόντων στο ματς Κυπέλλου με την Καλλονή.
- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: για το Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1.
- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.
- ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: για το Πανιώνιος-Πλατανιάς 0-0.
Σε κάποια από τα παιχνίδια, δεν έχει κινηθεί νομική διαδικασία σε βάρος και των δύο αντιπάλων (όπως ο Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας), καθώς κρίθηκε πως η ευθύνη βαραίνει μόνο τη μια ομάδα. Η υπόθεση θα διαβιβαστεί στον ανακριτή και εκείνος να αποφασίσει ποια πρόσωπα θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτα.