Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα στον "Άγιαξ"

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον στον ΠΑΣ Γιάννινα αφού από την Δευτέρα αρχίζει η προετοιμασία.


Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ"








Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα αρχίσει η προετοιμασία.
Χτες ανακοινώθηκε η πρώτη μεταγραφή, ενώ από την ΠΑΕ λένε ότι δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις και θα υπάρξουν ενισχύσεις εκεί που χρειάζεται. Για τους τρεις παίκτες άνω των 24 ετών που θα καλύψουν θέσεις στον άξονα, ίσως να μη υπάρξουν άμεσα ανακοινώσεις περιμένοντας να βρεθούν καλοί παίκτες από σωστή αξιολόγηση όλων των προτάσεων που υπάρχουν. Ο Πετράκης βλέπει και παίκτες από το εξωτερικό κατόπιν προτάσεων που έγιναν από γραφεία μάνατζερ. Μέχρι να φύγει η ομάδα για το Καρπενήσι υπάρχουν 14 μέρες και μπορεί στο διάστημα αυτό να γίνουν από τον Πετράκη οι τελικές επιλογές. Σίγουρα μεταγραφές θα γίνουν, για να ενισχύσουν το υπάρχουν ρόστερ και όχι να χτιστεί κάτι από την αρχή. Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα που κατάφερε τα τελευταία χρόνια να φτιάξει ένα κορμό έμπειρων παικτών αλλά σε καλή ηλικία και δεν έχει κανένα λόγο να αλλάξει τις ισορροπίες και τη ραχοκοκαλιά. Οι μεταγραφές θα είναι ενισχυτικές του ρόστερ και η ομάδα της Ηπείρου θα πορευτεί και στη νέα σαιζόν στους πυλώνες που έχει χτίσει και την κράτησαν στη σούπερ λίγκα για 3η συνεχόμενη χρονιά, ενώ στο παρελθόν ήταν μια ομάδα ασανσέρ. «Η ομάδα χρειάζεται λίγες, αλλά πολύ ποιοτικές κινήσεις και σε έτοιμους και σε ταλαντούχους παίκτες» είπε ο Γιάννης Πετράκης λίγο πριν φύγει για διακοπές δίνοντας το στίγμα για το πώς θα γίνει ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Οι πυλώνες της νέας σαιζόν

Οι πυλώνες του ΠΑΣ θα είναι και στη νέα σαιζόν παίκτες που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές  με μια σταθερή πορεία στα περισσότερα παιχνίδια όπως οι Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπέριος, Τσουκαλάς, Γιάκος, Λίλα, Βίλα, Ίλιτς, Κοροβέσης, Τσάβεζ. Κοντά σ’ αυτούς είναι και άλλοι νεαροί παίκτες που έχουν 2-3 χρόνια μαζί τους όπως οι Νάκος, Ιωάννου, Χαρίσης, Κρητικός, Κολιοφούκας που ανά πάσα στιγμή μπορούν να πάρουν φανέλα και να γίνουν βασικοί. Λείπει μόνο ο Κολοβέτσιος που μεταγράφηκε στην ΑΕΚ. Αν πετύχουν οι μεταγραφές που  θα γίνουν, τις οποίες ο Πετράκης θέλει να είναι λίγες αλλά ποιοτικές, ο ΠΑΣ θα πάει και στη νέα σαιζόν ενισχυμένος και με καλές προϋποθέσεις. Άλλωστε κοινή είναι η εκτίμηση όλων των προπονητών ότι είναι σημαντικό πράγμα για μια ομάδα να έχει τον ίδιο κορμό και να τον ανανεώνει με κάποιες καλές προσθήκες. Ο ΠΑΣ το κατάφερε αυτό και ένα από τα μυστικά της επιτυχίας του είναι κι αυτό. Αν καταφέρει να σταθεροποιηθεί και ο Πετράκης στη θέση του, επιδεικνύοντας οι φίλαθλοι υπομονή στις δύσκολες στιγμές, ώστε να μπορέσει και στα Γιάννινα να μείνει ο ίδιος προπονητής σε βάθος τουλάχιστον μιας τριετίας, θα είναι ένα επιπλέον αβαντάζ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Οι περσινοί ανασταλτικοί παράγοντες

Πέρσι είχε δύο σημαντικούς ανασταλτικούς παράγοντες να αντιμετωπίσει, όπως το ότι άλλαξε το καλοκαίρι δύο φορές το πρόγραμμα προετοιμασίας αφού αρχικά φρεσκαρίστηκε η ομάδα να παίξει αρχές Ιουλίου στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ κάτι που δεν έγινε και το ότι άλλαξε τρεις προπονητές (Παντελίδης, Τσιώλης, Πετράκης) στη διάρκεια της σαιζόν. Το διπολικό αυτό πρόβλημα είχε σχολιάσει και ο Γιάννης Πετράκης επισημαίνοντας: «Η ομάδα  το καλοκαίρι λόγω των πλέι οφ και της Ευρώπης δεν ξεκουράστηκε τον χρόνο που θα έπρεπε,  στην συνέχεια υπήρξαν οι αλλαγές των προπονητών,  ενώ πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την περσινή επιτυχία. Τηρούμενων πάντως  των δυσκολιών και των συνθηκών, η χρόνια που έφυγε είναι πετυχημένη». Στην τελική ευθεία ενόψει της προετοιμασίας για τη νέα σαιζόν, ο ΠΑΣ πάει με ένα καλό κορμό και με έναν προπονητή που ξέρει καλά την ομάδα, αλλά με το μεγάλο ερωτηματικό των μεταγραφών. Γιατί πέρασαν 2,5 μήνες από τη λήξη του πρωταθλήματος χωρίς να υπάρξουν ενισχύσεις, αυτές οι ποιοτικές προσθήκες που απαιτούνται,  κάτι που έχει προκαλέσει τα πρώτα ερωτηματικά και ανησυχίες στα Γιάννινα, με τους ανθρώπους της ΠΑΕ από την άλλη πλευρά να διαβεβαιώνουν ότι θα γίνουν αυτά που χρειάζεται η ομάδα.

Ομιλία Πετράκη σε σεμινάριο


Τέλος έγινε γνωστό ότι ο Γιάννης Πετράκης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε σεμινάριο που οργανώνει στα Γιάννινα την Δευτέρα 30 Ιουνίου ο Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Ιωαννίνων. Το θέμα που θα αναπτύξει ο Κρητικός τεχνικός είναι: «Οργάνωση της δουλειάς του προπονητή».