Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Σενάρια για τον Αλί Μπαμπά του Αστέρα

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου, περνώντας το πρώτο μισό της μεταγραφικής περιόδου του χειμώνα. Είναι λογικό να βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας μεταγραφικά σενάρια. Από τον κανόνα αυτόν δεν λείπει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, με αφορμή και τη δήλωση Μεταξά, ότι κάθε παίκτης που φεύγει θα αναπληρώνεται. Η ιστοσελίδα to10.gr σε σημερινό ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ΠΑΣ καλοβλέπει τον Αλι Μπαμπά του Αστέρα Τρίπολης για να καλύψει το κενό του Μιλιντσεάνου. Ο 21χρονος παίκτης δεν είναι ελεύθερος και πρέπει να υπάρξει συμφωνία των δύο ομάδων.

Το 10.gr σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ο Ηρακλής Μεταξάς έχει ζητήσει ενίσχυση. Και συγκεκριμένα στην… αιχμή του δόρατος, καθώς ψάχνει έναν γρήγορο σέντερ φορ που θα του δίνει λύσεις στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Τόσο με δικά του γκολ, όσο και με χώρους που θα ανοίγει ο ίδιος με δικές του ενέργειες.

Και μάλιστα, ο Έλληνας προπονητής φέρεται να έχει ήδη βρει τον «εκλεκτό» του. Ο λόγος για τον Σουνταΐς Αλί Μπαμπά. Τον 21χρονο επιθετικό του Αστέρα Τρίπολης. Γεννημένος τον Αύγουστο του 2000, ο Νιγηριανός επιθετικός είναι μέλος της πρώτης ομάδας του Αστέρα εδώ και μία τριετία.

Ωστόσο δεν έχει βρει ακόμα τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής, καθώς σε αυτήν την τριετία μετράει συνολικά 37 συμμετοχές. Τα νούμερα του δεν εντυπωσιάζουν, καθώς έχει μόλις ένα γκολ και δύο ασίστ.

Ο 20χρονος όμως διαθέτει μία ταχύτητα και μία έκρηξη, που τον έχουν βάλει πολύ ψηλά στη λίστα του ΠΑΣ για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Φέτος, μετράει πέντε συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, χωρίς να μετράει κάποιο γκολ ή κάποια ασίστ.

Εκτός από τα χαρακτηριστικά της ταχυδύναμης του, ο Αλί Μπαμπά διαθέτει την ικανότητα να αγωνιστεί και στα άκρα, εκτός από την κορυφή που είναι ακόμα ένα «στοιχείο» το οποίο έχει ξεχωρίσει ο Μεταξάς.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει ζητήσει από τη διοίκηση του… Άγιαξ της Ηπείρου να γίνει κίνηση για τον 21χρονο Νιγηριανό σέντερ φορ και το «μπαλάκι» πλέον πέφτει στους ανθρώπους της ομάδας, με την κλεψύδρα να μη βρίσκεται ακόμα σε απαγορευτικά επίπεδα…».