Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Νίκη με Ατρόμητο για να μείνει ψηλά

Με στόχο τη νίκη ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο Κυριακή και ώρα 19.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» τον Ατρόμητο, για την 18η αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ. Ο «Άγιαξ» θέλει να εκμεταλλευτεί πάλι την έδρα του και να πάρει το πολύτιμο τρίποντο που θα τον διατηρήσει στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. Έτσι όπως είναι η κατάσταση στον ΠΑΣ, με τις απουσίες λόγω κρουσμάτων κορονοϊού και τις προπονήσεις με περιορισμένο αριθμό παικτών, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, ακόμα και με ομάδες που είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία απ’ αυτόν. Ο Ατρόμητος είναι λίγο πιο πάνω από τον ουραγό Απόλλωνα και θα προσπαθήσει με τον νέο προπονητή να κάνει νέο ξεκίνημα για να μην μπει σε περιπέτειες. Ωστόσο και αυτός πέρασε περιπέτειες με τον κορονοϊό και δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο αυριανό παιχνίδι ώστε να πάρουν τη νίκη. Για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς σε χθεσινές δηλώσεις υπογράμμισε: «Έχουμε έναν αντίπαλο για τον οποίο δεν ξέρουμε τις μας περιμένει. Άλλαξαν προπονητή, έχουν έναν μήνα να παίξουν και υπάρχουν παίκτες που θα λείπουν λόγω covid ή που θα επιστρέφουν από covid. Είναι η πρώτη φορά που ως προπονητής δεν είμαι έτοιμος να πω ότι ξέρω τι με περιμένει. Αυτό μας δυσκολεύει. Και γι’ αυτό στρεφόμαστε μόνο στη δικιά μας ομάδα. Δείξαμε τα καλά αλλά και τα λάθη από το τελευταίο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Αυτό προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε αυτήν την εβδομάδα. Δεν βοηθάει τη δουλειά μας όταν κάθε μέρα πρέπει να αλλάζεις το σχήμα, γιατί τη μία μέρα έχουμε στην προπόνηση δεκαπέντε παίκτες, την άλλη δεκατρείς ή έχουμε και κάποιους που δεν μπορούν να είναι ακόμα έτοιμοι στο 100%».

Όσον αφορά τα αγωνιστικά κανονικά προπονήθηκαν χθες οι Κάργας, Ντομίνγκεθ και θα είναι στην αποστολή, όπως και ο Παντελάκης που έκανε μετά από μέρες την πρώτη προπόνηση. Εκτός αποστολής θα είναι για διαφόρους λόγους οι Οικονομόπουλος, Κόντε, Πίρσμαν, Σιόντης, Λοντίγκιν. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα καθώς επέστρεψαν οι Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Καραχάλιος, Καραγιάννης, Αθανασίου, Παντελάκης. Το θέμα είναι σε τι κατάσταση είναι όλοι αυτοί και αν μπορούν να βγάλουν ενενηντάλεπτο. Ο προβληματισμός για τον τεχνικό της ομάδας είναι πως θα καλυφθεί το κενό του Πίρσμαν, αφού στη θέση αυτή αγωνίζεται μόνο ο νεαρός Ρίζος. Πιθανότερο είναι να καλύψει αυτό το κενό με άλλον βασικό παίκτη, δηλαδή να βάλει τον Γκαρντάφσκι αντί του Πίρσμαν στο αριστερό άκρο της άμυνας. Έτσι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται ο ΠΑΣ να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Σούλη, δεξιό αμυντικό τον Σάλιακα, αριστερό τον Γκαρντάφσκι, στο κέντρο άμυνας Κάργα, Εραμούσπε, στο κέντρο Στάνκο ή Καραχάλιο, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ ή Λιάσο, Μπρένερ και στην επίθεση Περέα, Μορέιρα. Στη διάθεση Μεταξά θα είναι και οι Λώλης, Αθανασίου, Παντελάκης, Μίνα, Ρίζος, Παναγιώτης Τριάδης. Η αποστολή θα ανακοινωθεί μετά τη σημερινή προπόνηση, που θα γίνει πρωί στο ΠΕΑΚΙ. Ας ελπίσουμε μη τυχόν υπάρξουν πάλι απρόοπτα από τον τελικό έλεγχο covid-19 που θα γίνει σήμερα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΝΟΥΧΟΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Ευάγγελος Μανούχος του συνδέσμου Αργολίδας. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας) και Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου). Τέταρτος θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος του συνδέσμου Λάρισας. Στο VAR θα βρίσκεται ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και AVAR θα είναι ο Παντελής Σπυρόπουλος. Παρατηρητής θα είναι ο Δημήτρης Κύρκος (Θεσπρωτίας). Τα παιχνίδια του ΠΑΣ που έχει διευθύνει ο Μανούχος είναι: 19/10/2018: Ξάνθη – ΠΑΣ 2-1, 27/1/2021: ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2, 15/5/2021: Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0, 23/10/2021: Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ

Το ματς του πρώτου γύρου που έγινε στις 3 Οκτωβρίου 2021 στο γήπεδο Περιστερίου σφραγίστηκε με ισοπαλία 1-1. Προηγήθηκε ο Ατρόμητος 1-0 στο 6’ με γκολ του Κλωναρίδη και ισοφάρισε 1-1 ο ΠΑΣ στο 90’ με τον Μορέιρα. Διαιτητής ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (93’ Μουνίθ), Καστεγιάνο, Παπαδόπουλος, Χατζηισαΐας, Γκαλβάο, Ντένιτς, Σάλομον, Κλωναρίδης (75’ Μπετινέλι), Καρτάλης (60’ Νάτσος), Κουλούρης (75’ Κουτσόπουλος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε (82’ Παντελάκης), Κάργας, Kαραχάλιος (82’ Μίνα), Ντομίνγκεθ, Τριάδης (46’ Λώλης), Μορέιρα (94’ Λιάσος), Σνάιντερ (65’ Μπρένερ), Περέα.

………………………

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.15 Αστέρας Τρίπολης – Βόλος (NOVAsports prime)
17.15 Λαμία – Ιωνικός (
COSMOTEsport 3)
19.30 Απόλλων Σμύρνης – Άρης (
COSMOTEsport 2)
19.30 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ
(NOVAsports prime)
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.15 ΑΕΚ – Παναιτωλικός (
COSMOTEsport 2)
19.30 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (
COSMOTEsport 1)
19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος
(NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(17η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 42
ΑΕΚ 33
ΠΑΟΚ 31
ΠΑΣ Γιάννινα 26
Παναθηναϊκός 26
ΟΦΗ 26
---------------------------------------------------------
Άρης 21
Αστέρας Τρίπολης 20
Βόλος 18
Παναιτωλικός 15
Ιωνικός 14
Λαμία 11
Ατρόμητος 9
Απόλλων Σμύρνης 8

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: O Απόλλων έχει τρεις αγώνες λιγότερους. Οι Βόλος, Ατρόμητος έχουν δύο αγώνες λιγότερους και από έναν αγώνα λιγότερο οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ιωνικός, Λαμία.
-Ο Άρης λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -6 το πρωτάθλημα.
-Ομάδες στις θέσεις 1-6 θα δώσουν αγώνες πλέι οφ από τους οποίους θα προκύψει ο πρωταθλητής.
-Οι ομάδες στις θέσεις 7-14 θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ. Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στη Σούπερ Λίγκα 2. Η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της Σούπερ Λίγκας 2 και ο νικητής θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1.
-Ο πρωταθλητής θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν 2022-23. Οι ομάδες στις θέσεις 2-4 θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ Κόνφερενς.

……………………….