Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Πως κατέληξε ο ΠΑΣ στην περίπτωση Μεταξά

Ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ Ηρακλής Μεταξάς. Ο ΠΑΣ του δίνει την ευκαιρία να κάνει καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Με την πρόσληψη του Ηρακλή μεταξά στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ, άρχισαν να τρέχουν και οι εξελίξεις για την επόμενη ημέρα.

Ο νέος τεχνικός αναμένεται στα Γιάννινα για να δει τις εγκαταστάσεις στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και στο ΠΕΑΚΙ και επίσης να κλείσουν και αθλητικό κέντρο για προετοιμασία. Αρχικά υπήρχε η άποψη να γίνει και πάλι η προετοιμασία στο Καρπενήσι, αλλά αυτό άλλαξε και προσανατολίζονται για το εξωτερικό. Είναι κάτι που θα συζητηθεί αυτές τις ημέρες μεταξύ διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας. Επίσης ο νέος κόουτς θα επιλέξει και τους συνεργάτες του. Θα παραμείνει ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός και αυτός θα αποφασίσει για τον βοηθό και τον γυμναστή τερματοφυλάκων. Και ο Γιαννίκης δεν είχε δικούς του συνεργάτες από τη Γερμανία, πιθανόν το ίδιο να κάνει και ο Μεταξάς. Οπότε πιθανός βοηθός του θα είναι ο Νίκος Μπαδήμας, που είχε το ίδιο πόσο και με Γιαννίκη και να προσληφθεί προπονητής τερματοφυλάκων, αφού αποχώρησε ο Σπύρος Χριστόπουλος. Επίσης ο κόουτς έχει προμηθευτεί όλα τα dvd με παίκτες που έχουν προταθεί στον ΠΑΣ και έγιναν οι προκαταρκτικές συζητήσεις, για να πει και αυτός την γνώμη τον στον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, προκειμένου να κλειστούν οι συμφωνίες και να πέσουν οι υπογραφές. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιες ημέρες θα παγώσουν τα μεταγραφικά, μέχρι να είναι σε θέση να κάνει εκτιμήσεις ο νέος προπονητής. Παράλληλα ζήτησε και τα βίντεο των αγώνων που έδωσε όλη τη σεζόν η ομάδα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο για να έχει καλύτερη εικόνα. Όσον αφορά την επιλογή του νέου τεχνικού, είχε καλή αποδοχή εκ πρώτης όψεως από την κοινή γνώμη των Ιωαννίνων. Έχει καλό βιογραφικό, απόφοιτος από χρόνια πριν της σχολής Κολωνίας, είναι Έλληνας, νέος σχετικά σε ηλικία, φιλόδοξος προπονητής, με γνώσεις και εμπειρίες από ένα οργανωμένο ποδόσφαιρο όπως είναι το Γερμανικό και στον κόσμο θυμίζει νέα περίπτωση Γιαννίκη. 

Ο 53χρονος τεχνικός έχει δουλέψει, μεταξύ άλλων, σε τμήματα υποδομής της εθνικής Γερμανίας, βοηθός προπονητή σε Μπόχουμ, Φράιμπουργκ, Ντάρμσταντ, Άουγκσμπουργκ. Επίσης ξέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί είδε πρόσωπα και καταστάσεις όταν ήταν συνεργάτης του Σκίμπε στο τεχνικό τιμ της εθνικής ομάδας, αλλά και γιατί ως Έλληνας πάντα παρακολουθούσε τις ελληνικές ομάδες. Όταν είχε αποχωρήσει από το τεχνικό τιμ της εθνικής Ελλάδας για να εργαστεί στα τμήματα υποδομής της Μπάγερν Μονάχου, τον αντικατέστησε ο με καταγωγή από την επαρχία Κόνιτσας Γιαννιώτης προπονητής Θωμάς Στράτος, που στα νιάτα του έκανε καριέρα ως ποδοσφαιριστής στο Αμβούργο. 

Ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ μετά τις 20 Ιουνίου θα έρθει στα Γιάννινα και εδώ θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του από τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη. Ο  τελευταίος επέλεξε να τον ανακοινώσει τον ίδιο καιρό που είχε ανακοινώσει προ διετίας και τον Γιαννίκη. Ο Γιαννίκης είχε ανακοινωθεί στις 6 Ιουνίου 2019 και ο Μεταξάς στις 3 Ιουνίου 2021! Σύμφωνα με πληροφορίες με τα καλύτερα λόγια μίλησε σε παράγοντες του ΠΑΣ ο Γιαννιώτης προπονητής της Σάλκε Δημήτρης Γραμμόζης, που είχε «συνυπηρετήσει» με τον Μεταξά στη Ντάρμσταντ. Ο Γραμμόζης έχει καλές σχέσεις και κατάγεται από την ίδια περιοχή με στελέχη της ΠΑΕ. 

Ο ηγέτης του «Άγιαξ» Γιώργος Χριστοβασίλης πιστεύει ότι επέλεξε καλόν προπονητή και θα του βγει και αυτή η περίπτωση, όπως τόσες άλλες προπονητών στο παρελθόν, με πρόσφατη την περίπτωση του Αργύρη Γιαννίκη. Τις τελευταίες ημέρες μίλησε πολλές φορές με τον Μεταξά, του εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τη φιλοσοφία της ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι παίρνει το κλειδί στο χέρι και το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ολοκληρωτικά δικό του, χωρίς να μπερδεύεται κανείς στα πόδια του.