Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

"Είναι άδικο αυτό που έγινε" λένε στη Θύελλα

Σε έναν γύρο κομμένο στα δύο είναι άδικο να κρίνονται οι κόποι μιας χρονιάς

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Η Θύελλα Κατσικά μετά την ήττα από τον Μέγα Αλέξανδρο Καστοριάς αποχαιρετά τη Γ’ Εθνική, μια αγωνιστική πριν από το τέλος. Λόγω της πανδημίας, το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε μόνο με τους αγώνες του α’ γύρου.

Και οι αγώνες αυτοί διεξήχθησαν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και μετά από πολύμηνη διακοπή λόγω καραντίνας. Στο στρατόπεδο της Θύελλας, αλλά και σε πολλές άλλες ομάδες σχολιάζεται ότι είναι άδικο αυτό που έγινε, να υποβιβάζονται έξι ομάδες από τον 5ο όμιλο, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και με κριτήριο μόνο τους αγώνες του α’ γύρου. Πολλές ομάδες, όπως και η Θύελλα, άργησαν να βρουν τα πατήματα λόγω της πανδημίας και μέχρι να πιάσουν τον κατάλληλο αγωνιστικό ρυθμό τελείωσαν οι αγώνες! Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν παρεμβάσεις στην ΕΠΟ και από τις κατά τόπους Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, για να επανεξετάσει το ζήτημα, να πέσουν λιγότερες ομάδες ή να παραμείνουν οι ίδιοι όμιλοι και τη νέα σεζόν, καθώς για λόγους ανωτέρας βίας δεν ολοκληρώθηκαν οι αγώνες όπως προέβλεπε η αρχική προκήρυξη. Και αφού δεν τηρήθηκαν επακριβώς οι όροι της προκήρυξης, δεν είναι και δίκαιο να υποβιβαστούν ομάδες που δεν είχαν τη δυνατότητα να παίξουν όλα τα παιχνίδια.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο προπονητής της Θύελλας Νίκος Γκούρας σε δηλώσεις στο passports μετά την ήττα στην Καστοριά τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι πραγματικά μια δύσκολη στιγμή όταν ξέρεις ότι αποχαιρετάς την κατηγορία. Νομίζω μας κατέβαλε η κούραση και οι πολλές απουσίες που είχαμε αυτό το διάστημα. Τα παιδιά πραγματικά ήταν πολύ κουρασμένα, καταθέσαν ψυχή στον προηγούμενο αγώνα όπου άξιζαν τη νίκη. Σήμερα δεν ήμασταν καλοί, αλλά δεν μπορώ να μη δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια που έχουν κάνει όλο αυτό τον καιρό και φτάσαμε σήμερα προτελευταία αγωνιστική να χάνουμε την κατηγορία. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έχουν κάνει οι παίκτες μου όλο αυτό τον καιρό, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δεν πειράζει, θα κοιτάξουμε το μέλλον, νομίζω ότι η ομάδα έχει μέλλον, έχει υλικό για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει ώστε να ανέβει και πάλι στη Γ’ Εθνική κατηγορία και ελπίζω να είμαστε μια ομάδα που θα ξαναγυρίσει σε αυτό το χώρο».
Να σημειωθεί ότι μια αγωνιστική πριν από το τέλος, στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αχέρων Καναλλακίου που θα παίξει μπαράζ ανόδου στη Φουτμπολ Λιγκ, ενώ στις τοπικές κατηγορίες υποβιβάζονται ΑΟ Κασσιόπης, Θύελλα Κατσικά, ΑΕ Μεσολογγίου, Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας, ΠΑΣ Πρέβεζας, ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου.