Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Ο Γιαννίκης μπορεί, αλλά θέλει και παίκτες

Μεγάλο ατού για τον ΠΑΣ ο Αργύρης Γιαννίκης, αλλά θέλει και βοήθειες. Το στιγμιότυπο από συνέντευξη στον Βαγγέλη Γυφτόπουλο, πέρσι στο Καρπενήσι.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Από τα «βαριά χαρτιά» του ΠΑΣ στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 θα είναι ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης. Με την πρόσληψή του πέρσι, ο Χριστοβασιλης πέτυχε «φλέβα χρυσού». Γόνος Ελλήνων μεταναστών, ο Αργύρης Γιαννίκης, μεγάλωσε στη Γερμανία και γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά στο γερμανικό ποδόσφαιρο, εκεί που διεξάγονται πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Τα «Πάντσερ» έχουν κατακτήσει και Παγκόσμια Κύπελλα. Μέσα σε τόσο σημαντικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον μεγάλωσε ο κόουτς του ΠΑΣ και έχει πάρει σημαντικές γνώσεις. Είναι επίσης οξυδερκής, άριστος στη δουλειά του, σωστός άνθρωπος. Έδειξε την ταυτότητά του, με την καλή δουλειά που έκανε στον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Ο Γιαννίκης είναι από τα ατού της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα. Είναι βέβαιο ότι θα βάλει εκ νέου τη σφραγίδα του. Όμως θέλει και παίκτες. Όσο καλός και αν είναι ένας προπονητής, αν δεν έχει τους ανάλογους παίκτες, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που πρέπει. Για να αξιοποιηθεί το «κεφάλαιο Γιαννίκης» στον ΠΑΣ Γιάννινα, πρέπει να υπάρχουν οι ανάλογες προϋποθέσεις. Να έχει ποιοτικό ρόστερ, στο μέτρο ασφαλώς του δυνατού, για να το φτάσει ψηλά. Ο καλός προπονητής μπορεί να φτάσει την ομάδα μέχρι ενός σημείο. Αν δεν έχει τους κατάλληλους παίκτες, δεν μπορεί να κάνει θαύματα από μόνος του.

Ο Αργύρης Γιαννίκης έχει ικανότητες, αλλά θέλει και παίκτες. Μπορεί η τοπική ομάδα να έκανε ουσιαστικά περίπατο στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής και να κέρδισε άνετα την πρωτιά, αλλά θέλει παίκτες. Η νέα κατηγορία έχει μεγαλύτερες υποχρεώσεις, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι ομάδες που έρχονται από μικρότερες κατηγορίες, έχουν έναν βαθμό δυσκολίας μεγαλύτερο από τις υπόλοιπες ομάδες που παίζουν χρόνια στην Α’ Εθνική. Ήδη ξεκίνησε το μεταγραφικό παζάρι και ανακοινώθηκαν μεταγραφές και ανακοινώσεις από αρκετές ομάδες. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο ΠΑΣ. Να πάρει τους παίκτες που θέλει ο κόουτς, για να κάνει όπως πρέπει τη δουλειά του. 

Από εδώ και πέρα το μπαλάκι πέφτει στον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, που πρέπει να κάνει την υπέρβαση, να στηρίξει τον προπονητή και να μη τον αφήσει ακάλυπτο. Αν του δώσει το δυναμικό που πρέπει, ο ΠΑΣ με Γιαννίκη προπονητή θα είναι ανταγωνιστικός. Διαφορετικά, μια ενδεχόμενη κακή πορεία, μπορεί να «κάψει» και τον προπονητή.