Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Και οι Ευρυτάνες θεωρούν τον ΠΑΣ "δική τους ομάδα"!

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά ο ΠΑΣ θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι. 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Αύριο αναχωρεί για το Καρπενήσι η ομάδα του ΠΑΣ, όπου θα κάνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας για 10 περίπου ημέρες. Το απόγευμα θα γίνει και η πρώτη προπόνηση. Μάλιστα είναι η πρώτη ομάδα της Σούπερ Λιγκ 1 που ανεβαίνει σε αθλητικό κέντρο, αφού οι υπόλοιπες τώρα ξεκινούν εργομετρικά, καθώς ολοκληρώθηκε καθυστερημένα το πρωτάθλημα.

Είναι η 8η συνεχόμενη χρονιά που ο «Άγιαξ της Ηπείρου» επέλεξε την Ευρυτανία για προετοιμασία, διαμένοντας μάλιστα και στο ίδιο ξενοδοχείο. Για τους Ευρυτάνες έγινε και «δική τους ομάδα», καθώς κάθε καλοκαίρι τιμά με την παρουσία του την περιοχή. Προηγούμενα χρόνια, μία προετοιμασία έγινε από τον Σάββα Παντελίδη (2013) και οι υπόλοιπες πέντε από τον Γιάννη Πετράκη (2014-2018). Τώρα είναι η δεύτερη προετοιμασία που θα γίνει με κόουτς τον Αργύρη Γιαννίκη. Πριν ο ΠΑΣ επιλέξει το Καρπενήσι, στην δωδεκαετία Χριστοβασίλη, έκανε μία φορά προετοιμασία στο Μέτσοβο (2008), τρεις φορές στο Ελατοχώρι Πιερίας (2009-2011) και μία φορά στην περιοχή Τρία Πέντε Πηγάδια της Νάουσας (2012). 


Στο διάστημα μέχρι 12 Αυγούστου, θα είναι η μοναδική ομάδα που θα κάνει προπονήσεις στους πρόποδες του Βελουχίου και της Χελιδόνας. Προηγούμενες χρονιές, συνυπήρχαν εκεί αρκετές ομάδες της Σούπερ Λιγκ (Πλατανιάς, Λάρισα, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ) και αυτό έδινε την ευκαιρία για τέλεση δυνατών φιλικών αγώνων. Αυτό δεν θα συμβεί φέτος. Όμως η μοναξιά του ΠΑΣ έχει και τα καλά της, γιατί θα έχει μόνιμα στη διάθεσή του όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τόσο του ξενοδοχείου όσο και του Δήμου Καρπενησίου, κάνοντας χωρίς περιορισμούς ο Γιαννίκης το πρόγραμμα προετοιμασίας. 


Παράλληλα οι παίκτες του ΠΑΣ θα εκπληρώσουν και το τάμα στην Παναγία την Προυσιώτισσα. Έγινε πλέον συνήθεια, κάθε χρόνο η αποστολή να επισκέπτεται το μοναστήρι για προσκύνημα στην θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης. Η Μονή Προυσού (ή Προυσσού, όπως επίσης αναφέρεται) είναι μοναστήρι του Νομού Ευρυτανίας. Βρίσκεται 31 χιλιόμετρα νότια του Καρπενησίου και 53 βορειοδυτικά του Αγρινίου, 2 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό, και αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής. Είναι χτισμένη σε ένα τοπίο επιβλητικό, σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού, η οποία είναι κατάφυτη από έλατα. Η Ιερά Μονή Προυσού είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου (στην Απόδοση της Κοίμησης). Το όνομα της Μονής οφείλεται στη θαυματουργή εικόνα της «Παναγίας Προυσιώτισσας». Η εικόνα αυτή κατάγεται από την Προύσα της Μικράς Ασίας.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΜΥΘΙΚΟ ΟΝΟΜΑ

Το ξενοδοχείο «AVARIS» που θα διαμείνει και φέτος ο ΠΑΣ, έχει το όνομά του από τη μυθολογία. Σύμφωνα με τη wikipedia ο Άβαρις ήταν, κατά την αρχαία ελληνική παράδοση, μάγος, θεραπευτής και ιερέας του Απόλλωνα στον οποίο έχουν αποδοθεί διάφορα κατορθώματα. Πατρίδα του θεωρούνταν η χώρα των Υπερβορείων. Λεγόταν ότι διέθετε το χάρισμα της προφητείας και πως εξαιτίας αυτού αλλά και για το σκυθικό του ντύσιμο, την απλότητα και την τιμιότητά του, είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στους Έλληνες, οι οποίοι τον είχαν σε μεγάλη εκτίμηση.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Σήμερα θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει αύριο με το πούλμαν του ΠΑΣ για την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Οι παίκτες που έκαναν προπονήσεις το τελευταίο 10ήμερο, που θα είναι και στην αυριανή αποστολή, είναι: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Παντελάκης, Κάστρο, Νάουμετς, Παμλίδης, Ξύδας, Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Λιάσος, Κριζμάν, Λεό, Λώλης, Πήλιος, Γώγος, Πανουργιάς, Οικονομόπουλος, Γροσδάνης, Ζιούλης, Σάλιακας, Σιόντης (προφορική συμφωνία για ανανέωση συμβολαίου). Την αποστολή θα ακολουθήσει ο νεαρός γκολκίπερ Μπότσαρης, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, ο Νικολιάς που μέχρι να τον ανακοινώσει ο Ολυμπιακός θα κάνει προπονήσεις με τον ΠΑΣ. Επίσης στα υπόψη είναι ο νεαρός γκολκίπερ του Κερατσινίου Κούμπουλας προκειμένου να δοκιμαστεί, εφόσον είναι ελεύθερος από την ομάδα του ή έχει τη συγκατάθεση της ομάδας να προπονηθεί με τον ΠΑΣ. Πέραν αυτών θα πάνε 4-5 παίκτες από την ομάδα νέων Κ19 για να αξιολογηθούν, αλλά να έχει και η ομάδα τη δυνατότητα διτέρματος. Και από εκεί και μετά έχει ο Θεός.