Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Η μεταγραφή Σάλιακα άναψε τη μεταγραφολογία

Η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα είναι πλέον γεγονός. Έπεται και συνέχεια.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο δεξιός αμυντικός της Λαμίας Μανώλης Σάλιακας είναι η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα χθες υπήρξε και ανακοίνωση της ΠΑΕ που επισημοποίησε την απόκτησή του. Ήταν βέβαια κοινό μυστικό η συμφωνία και τη μεταγραφή είχαμε αναγγείλει με βασικό θέμα στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης. Ο Σάλιακας υπέγραψε διετές συμβόλαιο μέχρι 30/6/2022 και θα αναχωρήσει με την υπόλοιπη ομάδα για το Καρπενήσι για να ακολουθήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας. Στη Λαμία είχε δοθεί δανεικός από τον Ολυμπιακό, έχοντας ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο, αλλά επήλθε κοινή συναινέσει διαζύγιο. Με την ομάδα της Ρούμελης είχε 24 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ 1 και ένα γκολ που σημείωσε με καταπληκτικό φάουλ σε βάρος του Ατρόμητου. Είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων.

Ο Μανόλης Σάλιακας γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1996 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ομάδες νέων του Εργοτέλη, για να βρεθεί στις ομάδες νέων του Ολυμπιακού. Με τους ερυθρόλευκους υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά δόθηκε δανεικός στην Καρμιώτισσα Λεμεσού, μετά στην ΠΑΕ Χανίων και πέρσι στη Λαμία. Είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣ κ. Χριστοβασίλη και τον προπονητή κ. Γιαννίκη για την ευκαιρία που μου δίνουν να αγωνιστώ για την ιστορική ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και την οικογένεια μου και τους φίλους μου που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Εύχομαι όλη η ομάδα να έχουμε υγεία και μια καλή αγωνιστική χρονιά». 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΣΑΛΙΔΗΣ;

Είναι λογικό, όσο περνά ο καιρός, να εντείνεται και η μεταγραφολογία, ενώ η επίσημη μεταγραφική αυλαία ανοίγει μεθαύριο Δευτέρα 3 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, με παράταση μέχρι 16 Οκτωβρίου για τους ελεύθερους παίκτες. Πλην του Σάλιακα που τελικά αποκτήθηκε χθες, είδαν το φως της δημοσιότητας και τα ονόματα των Ασίγκμπα, Κεϊτά, Ανδρούτσου, Λισγάρα, Κάργα, ως εν δυνάμει μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΣ. Χθες προστέθηκε από το sportime και το όνομα του Τέλη Καρασαλίδη, που αναμένεται να αποχωρήσει από την Ξάνθη. Κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά θα τα δούμε στη συνέχεια. 

Στον ΠΑΣ τηρούν σιγή, δεν θέλουν να διαρρεύσει τίποτα προς τα έξω και οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν πέσουν οι υπογραφές, όπως έγινε και με τον Σάλιακα. Μακάρι να έχουν στα σκαριά καλούς παίκτες και ας αργήσουν οι ανακοινώσεις. Πολλές φορές ανακοινώθηκαν μεταγραφές καλών ποδοσφαιριστών είτε όταν είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία στο βουνό, είτε ακόμα και λίγο καιρό πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ότι και αν συμβαίνει με τον ΠΑΣ, θα φανεί πολύ γρήγορα.