Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Τι έδειξε το ματς της Πάτρας και τι πρέπει να διορθώσει ο Γιαννίκης


Τι έδειξε το ματς της πρεμιέρας με την Παναχαϊκή στην Πάτρα.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με ισοπαλία 1-1 στην Πάτρα απέναντι στην Παναχαϊκή ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Όπως γράψαμε χθες και στο ρεπορτάζ, το αποτέλεσμα αυτό άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Ο ΠΑΣ είχε δύο δοκάρια, στο 30’ με τον Λεό και στο 63’ με τον Σκόνδρα, έχασε τουλάχιστον 4 καλές ευκαιρίες, που αν τις τελείωνε καλύτερα, θα έπαιρνε τη νίκη. Από την άποψη αυτή η ισοπαλία δεν του κάθισε καλά στο στομάχι. Από την άλλη, λίγο έλειψε να χάσει και τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού η Παναχαϊκή βρέθηκε κοντά στο γκολ της νίκης, όταν στο 86’, σε σέντρα του Σιατραβάνη, ο Μωραίτης προσπάθησε με το κεφάλι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Γιαννίκογλου έκανε την απόκρουση του αγώνα. Και επίσης στο 89’ πάλι καρδιοχτύπησαν οι Γιαννιώτες, όταν σουτ του Σταμόπουλου σημάδεψε το δοκάρι του ΠΑΣ, αλλά υπήρξε υπόδειξη του επόπτη για οφσάιντ και η φάση αυτή θεωρήθηκε ως μη γενόμενη. Άρα, από την άποψη αυτή, καλός είναι και ο βαθμός της ισοπαλίας. 

Όμως ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα πρέπει να γίνει περισσότερο αποτελεσματικός και να έχει καλύτερα τελειώματα των φάσεων. Το να σπαταλά τόση ενέργεια, να δημιουργεί φάσεις και να μη βάζει γκολ, είναι πρόβλημα. Ναι μεν υπάρχει μια λογική στο ποδόσφαιρο, όταν μια ομάδα δημιουργεί φάσεις, θα βρει στον δρόμο της και τα γκολ, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο. Χρειάζεται και η ανάλογη ευστοχία από τους επιθετικούς. Είναι βέβαιο ότι πάνω στο κομμάτι αυτό θα δουλέψει περισσότερο ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, για να κάνει παραγωγική την ομάδα του. Βέβαια θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε ένας «κίλερ» στην ομάδα που να βρίσκει δίχτυα, όπως ήταν μέχρι το 2018 ο Κόντε, αλλά αυτό δεν έγινε και περισσότερο αποκτήθηκαν μέσοι και αμυντικοί και όχι επιθετικοί ποδοσφαιριστές. Από τη στιγμή που δεν αποκτήθηκε επιθετικός, ο κόουτς θα βρει λύσεις εκ των ενόντων, έχοντας στη διάθεσή του τους Κριζμάν, Λεό, Παμλίδη και Ξύδα. 

Κατά τα άλλα, στην Πάτρα ο ΠΑΣ ήταν αρκετά καλός και με βάσει την εικόνα του αγώνα και των ευκαιριών που έχασε θα μπορούσε με λίγη προσοχή να πάρει τη νίκη. Απέναντι σε μια αξιόμαχη Παναχαϊκή, που δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο με καθυστερήσεις κλπ αλλά είδε στα μάτια τον ΠΑΣ και μέχρι το τέλος πάλεψε για το καλύτερο. Ασφαλώς και οι Γιαννιώτες δεν θα τα βάψουν μαύρα επειδή ξεκίνησαν με ισοπαλία το πρωτάθλημα. Δύσκολα απογεύματα μπορεί να περάσουν και οι άλλες ομάδες όταν παίξουν στην Αγυιά με την Παναχαϊκή. Ο «Άγιαξ» είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει την επόμενη ημέρα και το ματς με τον Λεβαδειακό, που θα είναι και αυτό από τα πιο ενδιαφέροντα της 2ης αγωνιστικής. 

Από το ματς της Πάτρας κρατά την καλή αγωνιστική παρουσία, την δημιουργία φάσεων και προϋποθέσεων για γκολ αλλά και την εντυπωσιακή παρουσία που είχαν οι φίλαθλοί του. Το γράψαμε πολλές φορές το καλοκαίρι  ότι ο κόσμος θα βάλει πλάτη, θα βοηθήσει την ομάδα, αρκεί να μη τον απογοητεύσουν οι κακές εμφανίσεις. Αν η ομάδα πάει με αξιώσεις για τον τίτλο και πείσει στο γήπεδο ότι μπορεί να το πετύχει, ο ΠΑΣ φέτος θα έχει περισσότερο κόσμο εντός και εκτός έδρας, απ’ ό,τι είχε πέρσι στη μεγάλη κατηγορία. Πάντα ο πρωταθλητισμός και η προσπάθεια για άνοδο εξιτάρουν περισσότερο τον κόσμο. Στη θύρα που φιλοξενήθηκαν οι Γιαννιώτες ήταν πάνω από 350 άνθρωποι, αλλά και στις υπόλοιπες εξέδρες του γηπέδου Αγυιάς υπήρχαν φίλαθλοι από τα Γιάννινα που ταξίδεψαν μεμονωμένα με δικά τους αυτοκίνητα. 

Πολύ καλή ήταν η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είχε αρκετό κόσμο και η Παναχαϊκή, που στήριξε την ομάδα του χωρίς κανένα παρατράγουδο και χωρίς την παραμικρή αφορμή για δυσμενή σχόλια. Πατρινοί και Γιαννιώτες ενίσχυαν τις ομάδες τους, χωρίς ακρότητες και  παρεκτροπές. Ήταν μια όμορφη ατμόσφαιρα, καθώς βοήθησε και ο καιρός που ήταν καλοκαιρινός. Αλλά και το ματς ήταν καλό. Είχε γκολ, φάσεις, δοκάρια, καλά διαστήματα και από τις δύο ομάδες, καρδιοχτύπια, ενώ στο τέλος έφυγαν όλοι ευχαριστημένοι από το γήπεδο. Οι Γιαννιώτες τα είχαν με την ατυχία και με τον εαυτό τους, που έχασαν ευκαιρίες, αλλά στο τέλος καρδιοχτύπησαν γιατί κόντεψαν να χάσουν και τον βαθμό της ισοπαλίας, με την ευκαιρία του Μωραίτη και το δοκάρι του Σταμόπουλου. Από την άλλη πλευρά η Παναχαϊκή βάσει της εικόνας του αγώνα και των φάσεων που δημιουργήθηκαν, θα μπορούσε να χάσει πανηγυρικά το παιχνίδι από τον ανώτερο ΠΑΣ Γιάννινα, που έχασε 3-4 κλασικές ευκαιρίες για γκολ, καίτοι έπαιζε από το 56’ με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Πίτου Γκαρσία. Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις που είδαμε στο γήπεδο, η ισοπαλία δεν θεωρήθηκε άσχημο αποτέλεσμα από τους Πατρινούς, λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι η Παναχαϊκή στο πρώτο 20λεπτο έχασε λόγω τραυματισμών τους Κολ, Μαυριά που είναι από τους κορυφαίους παίκτες και δεν είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν οι τέσσερις ξένοι παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. 

Ο ΠΑΣ αν κέρδιζε στην Πάτρα, θα πήγαινε με άλλον αέρα στη Λιβαδειά, για το ντέρμπι με τον Λεβαδειακό. Θα είχε για μαξιλαράκι το τρίποντο. Τώρα είναι υποχρεωμένος να παλέψει για νικηφόρο αποτέλεσμα, ώστε να μη χάσει και άλλο έδαφος από τις πρώτες θέσεις. Ομάδα που πάει για τίτλο, τέτοια ματς όπως της Παναχαϊκής πρέπει να τα καθαρίζει με τρίποντο, όποιες και αν είναι οι συνθήκες του αγώνα.