Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Μάκης Γιαννίκογλου: "Απαγορεύονται οι ήττες στη Β' Εθνική"


Τι λέει ο γκολκίπερ Μάκης Γιαννίκογλου για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στη Σούπερ Λίγκα υπάρχουν τα περιθώρια για ήττες αλλά στη Β’ Εθνική, πρέπει ο ΠΑΣ να δείξει χαρακτήρα και να κερδίζει κάθε παιχνίδι, τόνισε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων (ΔΩΔΩΝΗ Super-fm) ο γκολκίπερ της τοπικής ομάδας Μάκης Γιαννίκογλου.
Φέτος επέστρεψε πάλι στα Γιάννινα, μετά από ένα χρόνο παρουσίας στην ΑΕΚ και μαζί με τον Περιστερίδη και τον νεαρό Βενετικίδη θα είναι οι φύλακες άγγελοι των δικτύων. Για το αν είναι φαβορί για άνοδο ο ΠΑΣ και πως βλέπει το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2 τόνισε: «Η λέξη φαβορί δεν μου λέει τίποτα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα αλλάζει νοοτροπία. Και στις 32 αγωνιστικές πρέπει να μπαίνουμε μόνο με μοναδικό στόχο τη νίκη. Η ήττα μπορεί κάποιες φορές στη Σούπερ Λίγκα 1 να είναι μέσα στο πρόγραμμα όταν παίζεις εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό κτλ και δεν εννοώ ότι μπαίναμε να χάσουμε, αλλά ήταν εκ προοιμίου δύσκολα ματς. Τώρα, όμως, πρέπει να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να αποδείξουμε σε διάρκεια παιχνιδιών ότι είμαστε το φαβορί. Αν δεν το δείξεις μέσα στο γήπεδο δεν λέει κάτι, εκεί είναι ο καθρέφτης για όλους». Για το πρόγραμμα και το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με δύο εκτός έδρας παιχνίδια σε Πάτρα και Λιβαδειά σημείωσε: «Όλοι θα παίξουν με όλους μεν, αλλά ξεκινάμε με δύο παιχνίδια εκτός έδρας. Είναι σημαντικό να πάρουμε τη νίκη στην Πάτρα και μετά θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Θα είναι νίκη ψυχολογίας, αν έρθει ένα τέτοιο αποτέλεσμα στην πρεμιέρα».

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΟ

Τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας θα υποδεχτεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ, κλείνοντας έτσι τον κύκλο των φιλικών αγώνων. Και ασφαλώς αυτό το παιχνίδι θα είναι η πρόβα τζενεράλε για το ματς της πρεμιέρας με την Παναχαϊκή στην Πάτρα, αν τηρηθεί η απόφαση και δεν αλλάξει κάτι για μετάθεση έναρξης του πρωταθλήματος. Το φιλικό με την ΑΕΛ που ήταν συμφωνημένο να γίνει στα Γιάννινα ακυρώθηκε γιατί η θεσσαλική ομάδα ζήτησε να γίνει στην δική της έδρα, κάτι που αρνήθηκε ο ΠΑΣ. Έτσι για να καλυφθεί το κενό βρέθηκε αντίπαλος η νεοφώτιστη στη Β’ Εθνική (footballleague) ομάδα της Ηγουμενίτσας. Στο πρόγραμμα προπονήσεων επέστρεψαν και οι Νικολιάς, Ζιούλης, Νάουμετς, που είχαν προβλήματα τραυματισμών. Έτσι μοναδικοί απόντες είναι οι Σεργκελασβίλι και Ελευθεριάδης. Η προετοιμασία συνεχίζεται σε καθημερινή βάση, όπου ο Αργύρης Γιαννίκης προσπαθεί να φέρει την ομάδα σε ένα καλό επίπεδο για να μπει με δυναμική στους αγώνες τους πρωταθλήματος.