Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει ο κόουτς Αργύρης Γιαννίκης


Αλλιώς έζησε το ποδόσφαιρο στη Γερμανία ο Γιαννίκης και διαφορετικά το βιώνει τώρα στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Κάνουν τον… σταυρό τους στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού μετά τις δύο μεγάλες ατυχίες με τους σοβαρούς τραυματισμούς των Σεργκελασβίλι (ρήξη χιαστών) και Ελευθεριάδη (κάταγμα περόνης), ηρέμησε η κατάσταση και σταμάτησε η κακοδαιμονία.
Αυτή την εβδομάδα επέστρεψαν όλοι όσοι είχαν μικροπροβλήματα τραυματισμών στις προπονήσεις (Νάουμετς, Ζιούλης, Παμλίδης, Νικολιάς, Γροσδάνης) και έτσι ο τεχνικός Αργύρης Γιαννίκης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του για να ετοιμάσει με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Μάλιστα θα γίνουν και συστάσεις στους παίκτες στο φιλικό με τον Θεσπρωτό να αποφύγουν τα σκληρά μαρκαρίσματα και επικίνδυνες φάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμό.

Η προετοιμασία συνεχίζεται σε καθημερινή βάση και όσο περνούν οι μέρες και μετρά ο χρόνος αντίστροφα, ο Γιαννίκης φορτσάρει περισσότερο την ομάδα ενόψει της πρεμιέρας. Πιστεύοντας ότι δεν θα προκύψουν άλλα ζητήματα που θα πάνε πιο πίσω την έναρξη του πρωταθλήματος και η σέντρα θα γίνει κανονικά την άλλη Κυριακή, όπως καθορίστηκε από την διοργανώτρια αρχή. Ο Γιαννίκης που ανατράφηκε ποδοσφαιρικά στη Γερμανία, ως παιδί Ελλήνων μεταναστών, δεν είχε ζήσει άλλες τέτοιες καταστάσεις στη χώρα αυτή, όπου ο προγραμματισμός και η συνέπεια είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές. Τώρα ως τεχνικός του ΠΑΣ στην Ελλάδα, ρωτά καθημερινά να μάθει αν άλλαξε κάτι σχετικά με την έναρξη των αγώνων, για να μη αναγκαστεί ξαφνικά, εκεί που θα ανεβάσει τους ρυθμούς των προπονήσεων με υψηλές στροφές, να τους κατεβάσει απότομα, αν μετατεθεί για αργότερα η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας 2. Το φιλικό με τον Θεσπρωτό του Χουάν Ραμόν Ρότσα θα γίνει το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ

Άπρακτες περνούν για τον ΠΑΣ και οι μέρες της παράτασης της μεταγραφικής περιόδου που δόθηκε για τους ελεύθερους παίκτες. Τόσο ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης όσο και ο κόουτς Αργύρης Γιαννίκης είχαν πει προ ημερών ότι γίνονται προσπάθειες για μεταγραφές, αλλά ακόμη δεν φάνηκε κάτι στους ορίζοντες. Τώρα αν ετοιμάζουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Ο ΠΑΣ ψάχνει για επιθετικό, χαφ, ίσως και τερματοφύλακα, αν υπάρξει κάποια καλή περίπτωση.

ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ Ο ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Ένας ακόμη παίκτης του ΠΑΣ που έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι, βρήκε τον νέο σταθμό της καριέρας του. Πρόκειται για τον 21χρονο γκολκίπερ Γιώργο Παπαϊωάννου, που χθες αποκτήθηκε από την Αναγέννηση Άρτας, η οποία επέστρεψε φέτος στη Γ’ Εθνική. Εκ μέρος της διοίκησης της Αναγέννησης ο Άλκης Παπαχρηστάκης δήλωσε για τη μεταγραφή: «Ο φερελπις τερματοφύλακας Γιώργος Παπαϊωάννου θα φορέσει την φανέλα της αγαπημένης των Αρτινών φιλάθλων και μέσα από την αγωνιστική του παρουσία θέλει να αποδείξει την ποδοσφαιρική του αξία. Καλώς ήρθες Γιώργο στην μεγάλη οικογένεια της Αναγέννησης Άρτας».

ΜΟΝΟ Ο ΚΛΑΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Μετά και τη χθεσινή μεταγραφή του Παπαϊωάννου, μόνο ο Κλάους Αθανασιάδης είναι ελεύθερος και πιθανόν να αποσυρθεί και από την ενεργό δράση. Το όνομά του ολόκληρο το καλοκαίρι δεν «έπαιξε» για τα μεταγραφικά καμίας ομάδας, ίσως αυτό να ήταν και δική του επιθυμία. Εκτός και αν μέχρι το τέλος της παράτασης των μεταγραφών αποφασίσει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Και είναι μόλις 31 ετών.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Αρκετοί αποχώρησαν το καλοκαίρι από τον ΠΑΣ, άλλοι λόγω υποβιβασμού, άλλοι λόγω του ότι δεν είχαν θέση στην ομάδα και άλλοι λόγω μεγάλων συμβολαίων. Έφυγαν οι Βελλίδης (Λαμία), Νεόφυτος Μιχαήλ (Αστέρα Τρίπολης), Αλέξης Μιχαήλ (Λάρισα), Γιάκος (Λάρισα), Μάνος (ΟΦΗ μέσω Ολυμπιακού), Κώστας Παπαδόπουλος (κλείνει σε ομάδα της Πάτρας), Ευαγγέλου (Πανιώνιο μέσω Ολυμπιακού), Κάργας (Λέφσκι Σόφιας), Τζημόπουλος (Κορόνα Κίελτσε Πολωνίας), Αθανασιάδης (ελεύθερος), Ντόλοβατς (Ντιναμό Βράνιε Σερβίας), Βιδάλ (Ζαλγκίρις Λιθουανίας), Λίλα (Τίρανα), Πάντελιτς (Ραντνίσκι Νις), Βασιλάκης (δανεικός Σούλι Παραμυθιάς), Παπαϊωάννου (Αναγέννηση Άρτας).

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΗ

Στον ΠΑΣ παρακολουθούσαν τον τελευταίο καιρό και τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Λεονάρντο Κούτρης θα μεταγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού (Ισπανία, Γαλλία κλπ). Γιατί στη συμφωνία που είχε γίνει με τον Ολυμπιακό, είχε τεθεί όρος ότι σε περίπτωση μεταπώλησης του Ελληνοβραζιλιάνου άσσου, ένα ποσοστό από τα χρήματα της μεταγραφής θα έπαιρνε και ο ΠΑΣ. Όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιέγραφαν. Ο Κούτρης παρέμεινε στην Ολυμπιακό, έχασε τη θέση του βασικού από τον Τσιμίκα και ο Μαρτίνς δεν τον δήλωσε για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι έχασε και ο ΠΑΣ το ποσοστό μεταπώλησης.

ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «ΗΑ»

Μεταξύ των θεμάτων που δέσποζαν πέρσι τέτοια μέρα (6 Σεπτεμβρίου 2018) στις αθλητικές στήλες ήταν και συνάντηση του προπονητή Γιάννη Πετράκη με αντιπροσωπεία οργανωμένων μετά τις ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Το σχετικό ρεπορτάζ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πριν από την απογευματινή προπόνηση της Τρίτης, αντιπροσωπεία του συνδέσμου φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα είχε συνάντηση στο ΠΕΑΚΙ με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη και τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο για τα τεκταινόμενα στην ομάδα. Οι φίλαθλοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς για τις εμφανίσεις της ομάδας αλλά και την απόφασή τους να τη στηρίξουν, παίρνοντας τις διαβεβαιώσεις, ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αγωνιστική ανάκαμψη. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Χθες ο σύνδεσμος φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα δημοσιοποίησε τις θέσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε προχθές αντιπροσωπεία του με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη και τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο».