Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Μόνο καλά λόγια είπαν για τον Γιάννη Πετράκη


Επώνυμοι άνθρωποι του ποδοσφαίρου γράφουν για τον Γιάννη Πετράκη


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα που εκδόθηκε πριν από κάποιες μέρες, περί λήξης της συνεργασίας με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη, έδωσε το ερέθισμα σε πολλούς φίλους της ομάδας και όχι μόνο, να εκφραστούν με κολακευτικά λόγια για τον Κρητικό τεχνικό. Όχι μόνο για το έργο που παρουσίασε στην ομάδα, αλλά και την εν γένει παρουσία του στα 5,5 χρόνια που ήταν προπονητής στον ΠΑΣ Γιάννινα. Όλοι τόνισαν με τις τοποθετήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ο Πετράκης είναι πάνω απ’ όλα ένας έντιμος και σοβαρός άνθρωπος και μια κακή χρονιά της ομάδας, δεν σβήνει το έργο στο προηγούμενο διάστημα που ήταν προπονητής. 

Ο παλιός άσσος Χάρης Χαρίσης, που παίζει τώρα ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Βελγική ομάδα Κόρτραϊκ σημείωσε απευθυνόμενος στον κόουτς: «Είναι τιμή μου που συνεργάστηκα και έμαθα πάρα πολλά πράγματα μαζί σας, όπως είμαι και ευγνώμων που 5 χρόνια πριν μου δώσατε την ευκαιρία να κάνω την πρώτη μου γεμάτη χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο ! Το έργο σας στον ΠΑΣ τεράστιο αδιαμφισβήτητα! Καλή συνέχεια στην καριέρα σας Κύριε Γιάννη». 

Ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, που είναι από τους επώνυμους φίλους της ομάδας σχολίασε: «Με τον κύριο Πετράκη ως προπονητή ζήσαμε πολλές όμορφες στιγμές και συγκινήσεις, ενώ ο ίδιος με τη σεμνότητά του δίδαξε σε όλους ήθος και ευπρέπεια. Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι πάντα στην καρδιά του!». 

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΑ ΣΠΟΡ Σήφης Βοτζάκης που συντονίζει εδώ και πολλά χρόνια τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις των αγώνων, είπε για τον πρώην πλέον προπονητή του ΠΑΣ: «Για τον «Πετρακογιάννη» τα λόγια είναι περιττά. Ήθος - ποιότητα- αξία. Ως άνθρωπος και ως προπονητής. Αυτό δεν αμφισβητείται. Μια κακή σεζόν, είναι αδύνατον να ακυρώσει τα πάντα. Είναι άδικο. Στην πορεία θα το καταλάβουν και εκείνοι που τώρα καταθέτουν αρνητικές απόψεις. Καλή επιτυχία στον ΠΑΣ. Καλή επιτυχία και στον ξεχωριστό φίλο μου. Η ζωή συνεχίζεται...». Ο γνωστός δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής με λακωνικό τρόπο ανέφερε: «Κύριος με όλη την σημασία της λέξης». 

Αλλά και άλλοι γνωστοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου εκφράστηκαν θετικά για τον Πετράκη. «Ο Πετράκης έγραψε ιστορία» σχολίασε ο πρόεδρος του συνδέσμου φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα Blue Vayeros Χριστόδουλος Θεοδωρίκας. Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΠΑΣ Βαγγέλης Αγγελής: «Εξαιρετικός σαν άνθρωπος και προπονητής ο Πετράκης». Ο παλιός άσσος της Καστοριάς και άλλων ομάδων Τάκης Τσιρώνης, από τους κορυφαίους παίκτες στον συγκλονιστικό τελικό του Κυπέλλου το 1980 με τον Ηρακλή στη Νέα Φιλαδέλφεια, σχολίασε για τον Κρητικό τεχνικό: «Πολύ καλός προπονητής και έντιμος άνθρωπος». Από τον τοπικό χώρο, ο προπονητής διαφόρων ερασιτεχνικών ομάδων Σωτήρης Δογορίτης είπε για τον Πετράκη:  «Είναι σπάνιος άνθρωπος και νιώθω ευλογημένος που τον γνώρισα γιατί μέσα από τις συμβουλές του έμαθα πολλά, σαν να είχα τον πατέρα μου».