Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει σε νίκες τον Αντώνη Γεωργιάδη


Ο Αντώνης Γεωργιάδης είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στον ΠΑΣ Γιάννινα



Ο Γιάννης Πετράκης ήταν στον πάγκο του ΠΑΣ από τέλη Ιανουαρίου 2014 μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν. Κοουτσάρισε τον ΠΑΣ σε 165 παιχνίδια Α’ Εθνικής, 27 παιχνίδια Κυπέλλου Ελλάδος και 4 διεθνή παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ, με Οντ και Άλμααρ. Συνολικά κάθισε στον πάγκο της ομάδας σε 196 επίσημα παιχνίδια. Στα παιχνίδια πρωταθλήματος (165) με κόουτς τον Πετράκη καταγράφηκαν 50 νίκες του ΠΑΣ, 54 ισοπαλίες και 61 ήττες. Στα παιχνίδια Κυπέλλου Ελλάδος (27) καταγράφηκαν 12 νίκες του ΠΑΣ, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στα 4 ευρωπαϊκά παιχνίδια, καταγράφηκαν 1 νίκη και 3 ήττες. Ο ΠΑΣ απέκλεισε τη νορβηγική Οντ και αποκλείστηκε από την Ολλανδική Άλκμααρ. 

Ο έμπειρος τεχνικός πέρασε στην ιστορία ως ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΣ. Μάλιστα σε παρουσίες στον πάγκο της ομάδας, ξεπέρασε και τον Αντώνη Γεωργιάδη, που ήταν προπονητής στις διετίες 1974-76 και 1978-80. Όμως ο κυρ Αντώνης, σύμφωνα με στοιχεία του έγκριτου δημοσιογράφου Δημήτρη Τσακίρη, έχει το ρεκόρ των περισσότερων νικών με την ομάδα του ΠΑΣ στην Α’ Εθνική, ήτοι 51 νίκες έναντι 50 νικών του Πετράκη. 

Είναι σπάνια περίπτωση στην Ελλάδα, να είναι τόσο πολύ χρόνο σε μια επαρχιακή ομάδα ο ίδιος προπονητής, όπως έγινε στον ΠΑΣ με τον Πετράκη. Ήταν κόουτς της ομάδας 5 χρόνια και 3 μήνες! Στις υπόλοιπες ομάδες ξεχωρίζει η περίπτωση του Γκέραντ που ήταν στον ΟΦΗ περίπου 8 χρόνια, η περίπτωση Καραγεωργίου που ήταν προπονητής του Εργοτέλη επί 6,5 χρόνια. Για τα δεδομένα των Ιωαννίνων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί μια τέτοια ιστορία. Επί 52 χρόνια κρατούσε το ρεκόρ του μακροβιότερου προπονητή ο Αντώνης Γεωργιάδης, ώσπου πέρσι τον Μάρτιο τον ξεπέρασε ο «Πετρακογιάννης» όπως λένε το κόουτς στην Κρήτη.