Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Άνοδοι και υποβιβασμοί στις ερασιτεχνικές Κατηγορίες


Νικητές και ηττημένοι στα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα


Ολοκληρώθηκαν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗΠ και ξεκίνησαν σήμερα οι αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ για να ξεκαθαριστεί οριστικά το τοπίο.

Στην Α’ Κατηγορία πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Α. Ο. Ανατολής που ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Γ’ Εθνική. Υποβιβάστηκαν ΠΑΟ Κουτσελιού, Πράμαντα και Κένταυρος Μουσιωτίτσας. Θα γίνουν αγώνες πλέι άουτ μεταξύ Πίνδου Κόνιτσας, Αετού Νήσου, Α. Ο. Ζωοδόχου με βαθμολογικό μπόνους 2, 1, 0. Η τελευταία ομάδα του ειδικού βαθμολογικού πίνακα των αγώνων πλέι άουτ θα υποβιβαστεί στη Β’ Κατηγορία.

Στον Α’ Όμιλο της Β’ Κατηγορίας πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Αγίας Μαρίνας που ανέβηκε στην Α’ Εθνική. Θα γίνουν αγώνες πλέι οφ μεταξύ των ομάδων ΠΑΟ Κρύας, Α. Ο. Σταυρακίου, Πωγωνάτου Δελβινακίου με βαθμολογικό μπόνους 2, 1, 0 αντίστοιχα. Ο πρώτος του ειδικού βαθμολογικού πίνακα αυτών των αγώνων θα ανέλθει στην Α’ Κατηγορία. Υποβιβάστηκαν στην Γ’ Κατηγορία Δόξα Αναργύρων, Περίβλεπτος, ΑΠΟΕΛ.

Στην Β’ Όμιλο της Β’ Κατηγορίας πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Α. Ο. Κοσμηράς που εξασφάλισε απευθείας το εισιτήριο ανόδου στην Α’ Κατηγορία. Οι ομάδες Κόντσικα, Ολυμπιακός Βοτανικού, ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου θα λάβουν μέρος σε αγώνες πλέι οφ, με βαθμολογικό μπόνους 2, 1, 0 αντίστοιχα και ο πρώτος του ειδικού βαθμολογικού πίνακα, θα ανέλθει στην Α’ Κατηγορία. Αντίθετα, υποβιβάστηκαν στη Γ’ Κατηγορία οι ομάδες Ρόνα Ανηλίου, Δαφνούλα, Α. Ε. Πλατανιάς. 

Στον Α’ Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας εξασφάλισαν άνοδο στη Β’ Κατηγορία οι ομάδες Α. Ο. Νεοχωρόπουλου, ΠΑΟ Πεντέλης, Ατρόμητος και από τον Β’ Όμιλο ανέβηκαν στη Β’ Κατηγορία οι ομάδες Χρυσοβίτσα, Σταυραετός Συρράκου, ΠΑΟ Ηλιόκαλης.