Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζει τα νομικά όπλα του!


Και ο Αλέξης Κούγιας θα υπερασπιστεί τον ΠΑΣ στην εκδίκαση της προσφυγής 


Τα νομικά όπλα του ετοιμάζει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αύριο Πέμπτη 16 Μαίου στις 20.00 θα εκδικαστεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή της ΠΑΕ κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας, για επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα.
Από τους νομικούς παραστάτες του ΠΑΣ θα είναι και ο Αλέξης Κούγιας, όπως ανακοινώθηκε από το δικηγορικό γραφείο του, μαζί με την συνάδελφό του Χρύσα Σεβαστοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΠΑΣ θα στηριχτεί στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ) και άλλες διατάξεις του αθλητικού νόμου, σύμφωνα με τις οποίες οι αποφάσεις για αυξομείωση των ομάδων στα πρωταθλήματα, έχουν εφαρμογή από την μεθεπόμενη σεζόν. 

Μπορεί προχθές στη Βουλή να ψηφίστηκε το σχέδιο αναδιάρθρωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την ίδρυση και της νέας Κατηγορίας Σούπερ Λίγκα 2, αλλά η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα είναι αποφασισμένη να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπονται από τους αθλητικούς κανονισμούς, με σκοπό την δικαίωση στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο ΠΑΣ είναι να μη ισχύσει από τη νέα σεζόν η μείωση των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα, αλλά από τη μεθεπόμενη 2019-20. Το τι θα πετύχει είναι άγνωστο. Πάντως δεν θέλει να αποδεχτεί μια κατάσταση, χωρίς να εξαντλήσει τα νόμιμα μέσα. Η πρώτη μάχη θα δοθεί αύριο στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Είναι λογικό, λόγω αυτής της εκκρεμότητας, να πάνε λίγο πίσω τα υπόλοιπα θέματα με την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, το ξεσκαρτάρισμα του έμψυχου δυναμικού και την πρόσληψη του νέου προπονητή. Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία που άνοιξε με την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και ξεκαθαρίσει το τοπίο για το τι θα ισχύσει και αν είναι οριστικός ο υποβιβασμός του ΠΑΣ, θα κινηθούν ανάλογα για τα παραπάνω θέματα. Η ουσία είναι ότι θα αλλάξουν πρόσωπα στην ομάδα, όπου και να αγωνιστεί τη νέα σεζόν. Αν παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα θα γίνουν σημαντικές προσθήκες και θα μείνουν οι παίκτες που ενδιαφέρουν, για να μη ξαναπεράσει ο ΠΑΣ τις φετινές περιπέτειες. Αν πάλι υποβιβαστεί στη Σούπερ Λίγκα 2, όπως τονίστηκε και από τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, θα χτιστεί μια ομάδα που θα κάνει τη νέα σεζόν πρωταθλητισμό. 

Η ιστορία έχει διδάξει στον ΠΑΣ, ότι όσες φορές δεν κατάφερε να ανεβεί την επόμενη χρονιά απ’ αυτή του υποβιβασμού, πέρασε στη συνέχεια από μεγάλες περιπέτειες, με πολύ δύσκολα χρόνια. Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του gazzetta.gr διαψεύστηκαν από το περιβάλλον Χριστοβασίλη σενάρια περί αποχώρησης του προέδρου από την ηγεσία της ομάδας και παραχώρησης της πλειοψηφίας των μετοχών σε άλλους ενδιαφερόμενους.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια αναφέρονται τα εξής: «Ο επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξιος Κούγιας, μαζί με τη δικηγόρο του «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ», κα Χρύσα Σεβαστοπούλου, θα υποστηρίξουν την προσφυγή του «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ» κατά των αποφάσεων της SUPER LEAGUE και της ΕΠΟ όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Ο κ. Κούγιας δέχτηκε την πρόταση του κ. Χριστοβασίλη για να υποστηρίξει την προσφυγή σε ένα πολύ δύσκολο θέμα, το οποίο αφορά την αγωνιστική επιβίωση του «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ», και για λόγους συναισθηματικούς, αφού, όπως είναι γνωστό, ο κ. Κούγιας είχε βοηθήσει τον «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ» επί 4 χρόνια για να αναγεννηθεί οικονομικά (υπήρχαν χρέη 14.000.000. ευρώ) και αγωνιστικά, αφού επί των ημερών του δημιουργήθηκε όλη η υποδομή, ώστε να δημιουργηθεί η τελευταία μεγάλη ομάδα του «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ», η οποία κατέκτησε 2 φορές την 5η θέση του πρωταθλήματος και αγωνίστηκε στην Ευρώπη.
Το έργο του κ. Κούγια και της κας Σεβαστοπούλου είναι ιδιαίτερα δύσκολο και με ιδιαίτερη πολιτική πίεση, αφού μόλις χθες στη Βουλή και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η τροπολογία Βασιλειάδη, αλλά οι νομικές προβλέψεις του ΚΑΠ είναι υπέρ των απόψεων της προσφυγής του «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ». Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κούγιας εξαρχής ήταν ο μόνος, ο οποίος ήταν κατά της αναδιαρθρώσεως των πρωταθλημάτων για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, αφού είναι αδιανόητο το πρωτάθλημα της Super League να τελειώνει στις 15/2/2020 και να αγωνίζονται τώρα οι ιθύνοντες της Super League και της ΕΠΟ να αυξήσουν τις αγωνιστικές μέχρι το Μάιο με διάφορα τρικ. Ο κ. Κούγιας και η ΑΕΛ έχουν εισηγηθεί στον κ. Βασιλειάδη συγκεκριμένο σχέδιο αναδιαρθρώσεως με κριτήρια, με την τήρηση των οποίων και μόνο θα είναι δυνατόν μια ποδοσφαιρική ομάδα να  μετατρέπεται από ερασιτεχνική σε επαγγελματική».