Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Πέταξε πολύτιμους βαθμούς στα τελευταία λεπτά!


Και στο Αγρίνιο λύγισε στο τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα, χάνοντας έδαφος στη βαθμολογία

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πάλεψε και αυτό το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, είχε ευκαιρίες, αλλά στο τέλος το έχασε με σκορ 1-0 με την κεφαλιά στο 79’ του Άργκους. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη φορά που ο ΠΑΣ χάνει βαθμούς στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Και ενώ άλλες ομάδες, είτε με καθυστερήσεις, είτε με ομαδική άμυνα, είτε με ψυχή και πάθος παίρνουν αποτελέσματα, ο ΠΑΣ δεν έχει τις αντοχές και μετά το 75’ γίνεται ιδιαίτερα ευάλωτος και χάνει βαθμούς. Δεν είναι μόνο το προχτεσινό ματς του Αγρινίου που συνέβη αυτό. Και σε άλλα ματς έχασε στο τέλος τη μπουκιά από το στόμα και πολύτιμους βαθμούς. Όταν κάτι επαναλαμβάνεται με συχνότητα, παύει να είναι ατυχία ή σύμπτωση. 

Εκτός από το προχτεσινό με τον Παναιτωλικό, σε άλλα έξι ματς ο ΠΑΣ λιποψύχησε στο τέλος και έχασε τη μπουκιά μέσα από το στόμα. Στο ματς του α’ γύρου στα Γιάννινα, η ομάδα του Αγρινίου του έδωσε την χαριστική βολή στο 90’ με τον Μάζουρεκ που έκανε το 0-2, εκεί που γινόταν προσπάθεια για ισοφάρισε σε 1-1. Στο γήπεδο της Ξάνθης το ματς ήταν ισόπαλο 1-1 και στο 77’ ο Γέντρισεκ έκανε το 2-1 για την τοπική ομάδα. Στο Ael fc Arena η τοπική ΑΕΛ σφράγισε τη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ με γκολ στο 76’ του Ντέλετιτς. Στην Τρίπολη στο ματς με τον Αστέρα, όλα έδειχναν ότι ο ΠΑΣ θα έπαιρνε τον βαθμό της ισοπαλίας, τελικά έχασε με σκορ 1-0 από το γκολ που σημείωσε στο 88’ ο Φερνάντεθ. Πριν από λίγο καιρό στην Τούμπα, πήγε να κάνει το μεγάλο «μπαμ» αφού κρατούσε το 1-1, αλλά έχασε 2-1 από το γκολ που σημείωσε για τον ΠΑΟΚ στο 87’ ο Σβιντέρσκι. Το ίδιο και στο παιχνίδι με τον Άρη στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ο ΠΑΣ έχασε 1-0 από το γκολ στο 77’ του Ματέο Γκαρσία. 

Τα ίδια και προχτές στο Αγρίνιο. Ο ΠΑΣ μπορούσε από το α’ ημίχρονο να έχει προβάδισμα στο σκορ με 0-2, τελικά έχασε με 1-0 με το γκολ που σημείωσε ο Άργκους στο 79ο λεπτό. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Σούπερ Λίγκας, ο ΠΑΣ δέχτηκε 11 γκολ στο τελευταίο 15λεπτο των αγώνων. Όλα αυτά ασφαλώς δεν είναι σύμπτωση και τυχαία περιστατικά. Δείχνουν και τα αγωνιστικά προβλήματα και την έλλειψη ικανοτήτων που έχει φέτος ο «Άγιαξ της Ηπείρου», που βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, κινδυνεύοντας άμεσα με υποβιβασμό, μετά από 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Σούπερ Λίγκα. Τις τελευταίες αγωνιστικές, παραμένει στην 13η θέση που οδηγεί σε μπαράζ αγώνα με την ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής, αλλά νιώθει έντονα την ανάσα του Λεβαδειακού και του ΟΦΗ. Ομάδες που έχει να αντιμετωπίσει στις έδρες τους και όχι στα Γιάννινα. 

Μετά απ’ όλα αυτά, το ματς με την Ξάνθη το ερχόμενο Σάββατο (ώρα 19.30) στο στάδιο «Ζωσιμάδες» είναι  κάτι παραπάνω από τελικός για τον ΠΑΣ. Ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα και οποιαδήποτε απώλεια στα Γιάννινα θα είναι καταδικαστική. Πλέον η φωτιά άναψε στα μπατζάκια του ΠΑΣ, είναι ορατός ο κίνδυνος του απευθείας υποβιβασμού και ένας Θεός ξέρει στα επόμενα 8 παιχνίδια, πως θα διορθώσει ατέλειες και αδυναμίες που είχε στα προηγούμενα 22 παιχνίδια. Είναι ενθαρρυντικά τα σημεία βελτίωσης, όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα, που παρατηρήθηκε στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να συνδυαστεί με θετικά αποτελέσματα και βαθμούς. Να γίνει παραγωγικός στις ευκαιρίες που δημιουργεί, αλλά να κρατάει άμυνα και να μη δέχεται γκολ. Έχασε πολύτιμους βαθμούς μέσα από τα χέρια του, στα τελευταία λεπτά, γιατί δεν άντεξε στην πίεση που του ασκούσαν οι αντίπαλες ομάδες.