Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Πέρασε σαν "σίφουνας" από τα Περιβόλια και ελπίζει για Ευρώπη

Κόντε και Χαλκιαδάκης πανηγυρίζουν τα γκολ της νίκης στα Περιβόλια

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Σημαντική νίκη με σκορ 3-0 που του δίνει πολλές ελπίδες για να διεκδικήσει την 5η θέση, σημείωσε στα Περιβόλια ο ΠΑΣ κόντρα στον ουραγό Α. Ο. Πλατανιά.
Με τη νίκη αυτή ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έπιασε στην 7η θέση τον Αστέρα Τρίπολης με καλές προοπτικές για τη συνέχεια. Τουναντίον, η Κρητική ομάδα είναι σε πολύ δύσκολη θέση με άμεσο κίνδυνο υποβιβασμού.

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στο β’ ημίχρονο με τα δύο γρήγορα γκολ του Πέδρο Κόντε στο 47’ και 51’. Αυτό το τετράλεπτο έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι, αφού κόπηκαν τα πόδια των παικτών του Πλατανιά, βλέποντας ότι ήταν δύσκολο να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Τη στιγμή μάλιστα που ο ΠΑΣ από το πρώτο ημίχρονο είχε απόλυτη κατοχή μπάλας και στο μεγαλύτερο διάστημα έκανε αυτός παιχνίδι έχοντας τον πλήρη έλεγχο.

Ο ΠΑΣ με τα δύο πρώτα γκολ του Κόντε, προσπάθησε περισσότερο να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα και το υπέρ του αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει περισσότερο ή να πατήσει πιο πολύ το γκάζι. Συνέχισε να είναι κυρίαρχος του γηπέδου με συνέπεια να έρθει στο 86’ και το τρίτο γκολ με την κεφαλιά του Μπέριου, που ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Πέρα από τα τρία γκολ, ο «Άγιαξ» είχε και δύο δοκάρια με τους Μπετρά (33’) και Μιχαήλ (53’), έχοντας και ορισμένες άλλες καλές ευκαιρίες για να μεγαλώσει τον δείκτη του σκορ.

Ο Πλατανιάς φάνηκε πιο πολύ στο α’ μέρος όπου είχε κάποιες καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ, παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις και δίνοντας χώρο στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αλλά και ο ΠΑΣ θα μπορούσε να σημειώσει γκολ, αφού εκτός από το δοκάρι στο 33’ του Μπετρά, σε 2-3 περιπτώσεις απείλησε την εστία των γηπεδούχων. Γενικά το πρώτο μέρος είχε καλό ρυθμό, αρκετές φάσεις που δεν απέφεραν το γκολ. Μέχρι το 20λεπτο υπήρχε ασφυκτική υπεροχή των Γιαννιωτών με κατοχή μπάλας «23% - 77%» υπέρ τους αλλά σταδιακά υπήρξαν και μικρά διαστήματα χαλάρωσης. Ώσπου ξεκίνησε το β’ ημίχρονο, στο οποίο πολύ νωρίς κρίθηκε το παιχνίδι με τον τρόπο που αναφέραμε στην αρχή.

Ήταν μια πολύ σημαντική και δίκαια νίκη για τους φιλοξενούμενους. Ο «Άγιαξ» πέρασε σαν σίφουνας από τον Πλατανιά με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας από τον αντίπαλό του. Σε κάποιες περιπτώσεις έκανε και επίδειξη ισχύος.

Και σε αυτό το ματς ο Πέδρο Κόντε έδωσε τα διαπιστευτήριά του και το πόσο σημαντικός και σπουδαίος παίκτης είναι. Έφτασε στα 13 γκολ, όσο ο Πρίγιοβιτς του ΠΑΟΚ και ο Ανσαριφάνρτ του Ολυμπιακού. Κινητικός ήταν ο Βιδάλ, σημαντικές κάθετες μπαλιές έβγαλε ο Χαλκιαδάκης που είχε μυαλό ξυράφι, βοήθειες από τα πλάγια έδωσαν οι Καρανίκας, Αποστολόπουλος, μαχητής ήταν ο Γαρουφαλιάς, φιλότιμος ο Μανθάτης, δραστήριος και ο Μπετρά που συνεχώς βελτιώνεται στην απόδοσή του, ενώ η άμυνα ήταν σταθερή με τους Βελλίδη κάτω από τα γκολπόστ και τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Βοήθησαν και οι αλλαγές, καθώς Νικολιάς, Γιάκος έδωσαν ανάσες στο κέντρο και ο Μπέριος με το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε. Γενικά ο ΠΑΣ ήταν καλός σε όλες τις γραμμές του.

Ο Πλατανιάς δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Προσπάθησαν οι Βάντερσον, Καρυπίδης, Ενσικολού αλλά υπολείπονταν πολύ η Κρητική ομάδα από τη δυναμικότητα του ΠΑΣ.
Πολύ καλή η διαιτησία του Μάνταλου που κράτησε καλά το παιχνίδι.

ΤΑ ΓΚΟΛ

47’: Σουτάρει ο Χαλκιαδάκης, στα σώματα η μπάλα, στρώνεται στον Κόντε, εκείνος σουτάρει ξανά και κάνει το 0-1. Βρήκε στον Στάμου η μπάλα και άλλαξε λίγο πορεία.
51’: Ωραία πάσα του Χαλκιαδάκη για τον Κόντε, ο τελευταίος πλασάρει από μέσα αριστερά στην απέναντι γωνία και κάνει το 0-2.
86’: Σε εκτέλεση κόρνερ του Βιδάλ ο Μπέριος βγήκε έξυπνα στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-3.

ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

33’: Στριφογυριστή κεφαλιά του Μπετρά από το ύψος του πέναλτι, σε σέντρα του Μανθάτη, βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πλατανιά.
53': Ο Τζημόπουλος κάνει την μπαλιά και με εντυπωσιακό γυριστό στην κίνηση ο Μιχαήλ σημαδεύει το δεξί δοκάρι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

3’: Ο Κόντε βγάζει σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Τζημόπουλος παίρνει την κεφαλιά και ο Χαλκιαδάκης με σουτ αστοχεί.
5': Αδύναμο σουτ του Ενσικουλού από πλάγια, μπλοκάρει ο Βελλίδης.
18': Μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά! Ο Ενσικουλού με κεφαλιά βρίσκει τον Ουντότζι, εκείνος πλασάρει και ο Βελλίδης αποκρούει.
24': Σουτάρει ο Χαλκιαδάκης, κοντράρει η μπάλα και μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Κλιάιτς.
37': Ο Νίλι σουτάρει, η μπάλα κοντράρει στον Ενσικουλού και ο Βελλίδης αποκρούει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Νίλι κάνει συρτό σουτ και αστοχεί.
42': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα!Ο Αποστολόπουλος μπαίνει στην περιοχή, γυρνάει στον Κόντε, εκείνος αργεί, η μπάλα πάει ξανά στον Αποστολόπουλο και με σουτ αστοχεί.
84': Γύρισμα από τον Βιδάλ, σουτ του Μπετρά στην κίνηση και άουτ η μπάλα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μάνταλος (Καβάλας) με βοηθούς τους Καρατζίκα (Αθηνών), Κουράκη (Ηρακλείου). Τέταρτος διαιτητής ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας). Με κίτρινες παρατηρήθηκαν οι Στάμου (8’), Μαλσά (13’), Πετρόπουλος (84’) – Βιδάλ (49’), Χαλκιαδάκης (53’), Αποστολόπουλος (61’), Μιχαήλ (65’)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κλιάιτς, Νίλι (77’ Στανισάβλεβιτς), Στάμου (58’ Ντουαλά), Καρυπίδης, Βάντερσον, Πατράλης, Πλιάτσικας, Μαλσά, Ουντότζι (49’ Κασάλιτσα), Ενσικουλού, Πετρόπουλος


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος (77’ Μπέριος), Μιχαήλ, Καρανίκας, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης (71’ Νικολιάς), Βιδάλ, Χαλκιαδάκης (58’ Γιάκος), Μπετρά, Κόντε