Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΡΕΤΡΟ: "Οι παίκται μας να πάρουν στα ζεστά τον αγώναν με τον Ατρόμητον"

Ο "Ηπειρωτικός Αγών" στην αναγγελία του αγώνα ΠΑΣ - Ατρόμητος (7/1/1968)

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το πως ετοιμάζεται ο ΠΑΣ για το 22ο ματς της ιστορίας που θα δώσει με τον Ατρόμητο Περιστερίου στα Γιάννινα, διαβάζετε καθημερινά στις ειδησεογραφικές στήλες της εφημερίδας.
Εμείς θα γυρίσουμε σήμερα 50 χρόνια πίσω για να δούμε πως ετοιμάζονταν ο ΠΑΣ για το πρώτο ματς με την Αθηναϊκή ομάδα που έδωσε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 1968 για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. Στην αναγγελία του αγώνα ο «Ηπειρωτικός Αγών» σημείωνε τα εξής: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει σήμερον εις το εθνικόν στάδιον της πόλεώς μας τον προτελευταίον αγώναν του α’ γύρου. 

Αντίπαλός του θα είναι ο Ατρόμητος Αθηνών, ο οποίος εφέτος παρουσιάζεται κάπως «πεσμένος» εν σχέσει με άλλες χρονιές. Αλλά αυτό δεν πρέπει να καταστήση τους παίκτας μας…. αισιοδόξους διότι τα πρόσφατα παιχνίδια εις την έδραν μας απέδειξαν κάλλιστα ότι δεν πρέπει να υποτιμάται ο αντίπαλος όσον αδύνατος και αν είναι. Ο Ατρόμητος Αθηνών μπορεί να μη είναι μεταξύ των πρωτοπόρων αλλά λόγω της πολυετούς πείρας του γνωρίζει να αγωνίζεται εντός και εκτός έδρας.  Δια τον λόγον αυτόν οι παίκται μας πρέπει να πάρουν τον αγώνα «στα ζεστά» δια να μην χαθή και άλλος βαθμός αδικαιολόγητος. 
Επιπροσθέτως οι φίλαθλοι απαιτούν αυτήν την φοράν να φύγουν χαρούμενοι από το γήπεδον και δεν ανέχονται άλλες ισοπαλίες! Γνωρίζουν κάλλιστα τα απρόοπτα που συμβαίνουν εις το ποδόσφαιρον αλλά και εκ παραλλήλου γνωρίζουν ότι τα «απρόοπτα» μία, το πολύ δύο συμβαίνουν. Συνέχεια «απροόπτων» δεν πρέπει να υπάρχει. Ελπίζουμεν ότι όλοι σήμερον θα πανηγυρίσωμεν μίαν θριαμβευτικήν και δικαίαν νίκην. Το απόγευμα θα το δείξη». 

Πράγματι, οι παίκτες του ΠΑΣ πήραν…. ζεστά το ματς, όπως έγραφε ο ρεπόρτερ του «Η.Α» και κέρδισαν 1-0 με γκολ του Κώστα Παπακοσμά στο 87’. Μάλιστα το ματς ήταν επεισοδιακό και ο διαιτητής Αρμόδωρος απέβαλε τους Τζαμάκο και Καραμανωλάκη. Την αγωνιστική σεζόν 1967-68 που ο ΠΑΣ αγωνίστηκε για πρώτη φορά κόντρα στον Ατρόμητο πρόεδρος ήταν ο Περικλής Γιαννής και προπονητής ο Χριστοφορίδης.