Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Έχασε ο ΠΑΣ, αλλά πάλεψε γενναία κόντρα και με τη διαιτησία

Ο διαιτητής Στυλιαράς "έπνιξε" το πέναλτι στην ανατροπή του Μπετρά (φωτο) από τον Τσιντώτα


Αν και στάθηκε πολύ καλά στο παιχνίδι, ο ΠΑΣ έχασε με σκορ 3-1 από την ΑΕΚ, αφού από το 61’ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σκόνδρα, ενώ στο 11’ ο διαιτητής Στυλιαράς από την Αιτωλοακαρνανία δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μπετρά από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Τσιντώτα.
Δεν ήταν μόνο το πέναλτι που έπρεπε να δοθεί υπέρ του ΠΑΣ, αλλά ήταν και αποβολή του τερματοφύλακα της ΑΕΚ καθώς ο παίκτης του ΠΑΣ ήταν μόνος του σε προφανέστατη θέση για γκολ.

Δεν ξέρουμε ασφαλώς ποια θα ήταν η εξέλιξη του αγώνα, αν ο ρέφερι αξιολογούσε σωστά αυτή τη φάση και έδινε το πέναλτι και την αποβολή, αλλά είναι μια φάση που αδικεί τον ΠΑΣ Γιάννινα.  Και δεν έφτανε αυτό, στην επίθεση που έκανε η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Λιβάγια. Παρόλα αυτά στο α’ ημίχρονο ο ΠΑΣ καίτοι ήταν πίσω στο σκορ αντιμετώπισε με σοβαρότητα την ΑΕΚ, η οποία δεν ήταν και σε τόσο καλή μέρα.

Στο β’ ημίχρονο έγιναν πολλά. Με το ξεκίνημα ο ΠΑΣ ισοφάρισε με ένα καταπληκτικό γκολ του Γαρουφαλιά στο 47’ και άρχισε να βάζει δύσκολα την ΑΕΚ. Ωστόσο η Ένωση κατάφερε σύντομα να απαντήσει, κάνοντας στο 53’ το 2-1 με τον Αραούχο σε μια φάση που βοήθησε και η τύχη στο ξεκίνημα με το γλίστρημα του Μιχαήλ.

Στο 61’ ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Σκόνδρα. Ο Πετράκης αναγκάστηκε να ανακατέψει πολλές φορές την άμυνα κάνοντας το σχήμα από 3-5-2 σε 4-4-1 αφού γύρισε στην άμυνα τους Αποστολόπουλο, Μπουκουβάλα, αφήνοντας μπροστά τον Κόντε.

Από το σημείο αυτό και μετά φάνηκε η μεγάλη ψυχή του ΠΑΣ αλλά και οι δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα, τις οποίες δυστυχώς δεν αξιοποίησε σε άλλα πιο βατά παιχνίδια, αδικώντας τον εαυτό της. Όχι μόνο δεν κάμφθηκε ο ΠΑΣ που έπαιζε με 10 παίκτες, αλλά έγινε καλύτερος, απειλητικός και ανάγκασε την ΑΕΚ να προσέχει τα νώτα της. Μέχρι η «Ένωση» να βάλει το 3ο γκολ στο 89’ με τον Αραούχο, δεν ένιωθε και τόσο καλά στον αγωνιστικό χώρο. Από το 71’ που πέρασαν στον αγώνα και οι Σολτάνι, Μανθάτης, ο ΠΑΣ έγινε πιο επιθετικός και έδειχνε σαν να μη είχε παίκτη λιγότερο.

Σε γενικές γραμμές, αυτό που έλειψε από τον ΠΑΣ ήταν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Δικαιολογημένα φωνάζει για τη φάση του 11ου λεπτού με το πέναλτι και την αποβολή του Τσιντώντα που δεν έδωσε ο Στυλιαράς. Ωστόσο είχε καλή εικόνα στο γήπεδο, ήταν ανταγωνιστικός ακόμα και όταν έμεινε με 10 παίκτες. Αν συνεχίσει έτσι και στα επόμενα παιχνίδια, θα πάρει βαθμούς και ότι περισσότερο δικαιούνταν στον α’ γύρο και δεν το πήρε.

Όλοι οι παίκτες προσπάθησαν για το καλύτερο, ήταν φιλότιμοι και μαχητικοί. Ξεχωρίζουμε τη σπουδαία εμφάνιση του Γαρουφαλιά που σημείωσε και το γκολ, ενώ καλά τα πήγε πάλι ο Βιδάλ, πολύ τρέξιμο έκανε ο Μπουκουβάλας, πάλεψε μόνος του μπροστά ο Κόντε που μερικές φορές τα έβαζε με όλη την άμυνα.

Για τον Στυλιαρά, τα είπαμε και παραπάνω. Στην πιο μεγάλη για τον ΠΑΣ φάση του αγώνα που θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω στο παιχνίδι, δεν έκανε σωστή αξιολόγηση και εφαρμογή του κανονισμού. Στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα, έκανε λίγα λάθη σε βάρος του ΠΑΣ και σωστά απέβαλε τον Σκόνδρα. Οι βοηθοί του δεν υπέπεσαν σε κανένα ουσιαστικό λάθος.

ΤΑ ΓΚΟΛ

12’: Ο Μοράν έβγαλε βαθιά μπαλιά στον Λιβάγια, ο οποίος κινείται από θέση έξω δεξιά, διαγώνιο σουτ και στα δίχτυα, 1-0.

47’: Γέμισμα στα καρέ την ΑΕΚ από τα δεξιά, κεφαλιά Λαμπρόπουλου, ο Γαρουφαλιάς πιάνει μονοκόμματο σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή, η μπάλα... σκάει μπροστά από τον Τσιντώτα και 1-1.

53’: Το 2-1 για την ΑΕΚ με τον Αραούχο. Ο Σκόνδρας απέκρουσε με το κεφάλι προς τον Μιχαήλ, ο αρχηγός του ΠΑΣ γλίστρησε, η μπάλα πήγε στον Λιβάγια που έκανε την κάθετη στον Αραούχο ο οποίος μόνος στα καρέ του ΠΑΣ πλάσαρε τον Γιαννίκογλου και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

89’: Το 3-1 για την ΑΕΚ με κεφαλιά του Αραούχο σε σέντρα του Γκάλο από δεξιά.

Η ΑΠΟΒΟΛΗ

61’: Ο ΠΑΣ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Σκόνδρα. Ο αμυντικός του ΠΑΣ έπεσε με δύναμη στον Λιβάγια και αποβλήθηκε.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

11’: Μεγάλη στιγμή για τον ΠΑΣ. Ο Κόντε έβγαλε μόνο τον Μπετρά, μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά, σε θέση τετ α τετ, βγαίνει ο Τσιντώτας, τον βρίσκει το πόδι και τον ανατρέπει. Ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα. Ήταν πέναλτι και αποβολή του Τσιντώντα.

18': Ο Λόπες συνεργάζεται με τον Λιβάγια, σουτ από τον πρώτο μέσα στην περιοχή, μπλοκάρει ο Γιαννίκογλου.

37': Ο Λιβάγια άνοιξε στα δεξιά τον Μασούντ, σουτ διαγώνιο, μπλοκάρει ο Γιαννίκογλου.

50': Σέντρα Γιάκου από τα δεξιά και πολύ πλάγια, με τις γροθιές διώχνει ο Τσιντώτας.

80’: Σέντρα Μανθάτη κεφαλιά του Σολτάνι μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτριος Στυλιαράς του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας, με βοηθούς τη Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και τον Βασίλειο Νικολακάκη (Ηρακλείου). Για τον Στυλιαρά τα είπαμε παραπάνω. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μπουκουβάλας (29’), Σκόνδρας (39’),

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ


ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Γκάλο, Κονέ, Μοράν, Λόπες (67’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια (90’ Αϊντάρεβιτς), Μασούντ (63’ Μπακασέτας), Αραούχο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Γιάκος (71’ Μανθάτης), Μπετρά (71’ Σολτάνι), Βιδάλ (89’ Καρανίκας), Κόντε.