Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ψάχνουν με προσοχή για νέους.... Μαυροπάνους!

Μεταγραφή του Ιανουαρίου ήταν και ο Ντίνος Μαυροπάνος που διακρίνεται με τον Αρσέν Βενγκέρ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με τα φεγγάρια βγαίνουν και τα μεταγραφικά σενάρια στον ΠΑΣ. Υπάρχουν μέρες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κυρίως μέσω ιστοσελίδων, δύο και τρία ονόματα ως μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΣ και μετά από δύο ημέρες ξεχνιούνται, μέχρι να γίνει η επόμενη «αποκάλυψη». Όλα αυτά δεν μας παραξενεύουν, πάντα σε περίοδο μεταγραφών υπάρχουν τέτοιες ιστορίες. Αλλά στον ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια έχουν μάθει να κρατούν τα μυστικά και να μη αποκαλύπτουν εύκολα τους στόχους ή τις κινήσεις που κάνουν. Άλλωστε τρεις άνθρωποι είναι γνώστες των προσπαθειών που γίνονται και συγκεκριμένα οι Χριστοβασίλης, Νιαρχάκος και Πετράκης, οπότε όσο λιγότεροι άνθρωποι ασχολούνται τόσο περισσότερο διασφαλίζεται η μυστικότητα των κινήσεων.

Όπως γράψαμε και στα καθημερινά ρεπορτάζ, ο Πετράκης ζήτησε από τον Χριστοβασίλη να γίνουν βασικά τρεις μεταγραφές έμπειρων παικτών και συγκεκριμένα η απόκτηση σέντερ φορ, επιθετικού χαφ και αριστερού αμυντικού. Ίσως να πάει και για σέντερ μπακ. Τα προηγούμενα χρόνια την τελευταία εβδομάδα έκλειναν τις συμφωνίες. Φέτος προ ημερών ανακοινώθηκε η πρώτη μεταγραφή του 23χρονου Αφρικανού μέσου Εντελίνο Μιγκέ Ιέ και από εβδομάδα θα ανακοινωθούν και άλλες μεταγραφές.  Οι παραπάνω παίκτες που θα αποκτηθούν θα είναι νέοι αλλά και έμπειροι για να έχει ο Πετράκης περισσότερες εναλλακτικές λύσεις στο ρόστερ. Γι’ αυτό ψάχνουν για το καλύτερο, αν και δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν τώρα ελεύθεροι και καλοί παίκτες. Ωστόσο πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις και οι καλές περιπτώσεις.

Μία από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου ήταν και ο Ντίνος Μαυροπάνος. Ο ΠΑΣ τον απέκτησε πριν από 2 χρόνια, τέτοιο καιρό, μαζί με Κούτρη και Πασχαλάκη. Και οι τρεις είναι σε μεγαλύτερες ομάδες και ειδικά η περίπτωση Μαυροπάνου είναι πάνω από όλες. Η μεγαλύτερη μεταγραφή όλων των εποχών για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όταν πήρε ο ΠΑΣ αυτούς τους παίκτες, τον Μαυροπάνο ως ελεύθερο από την ομάδα νέων του Απόλλωνα Σμύρνης, τον Κούτρη από τον Εργοτέλη και τον Πασχαλάκη από τον Πανθρακικό, δεν είχαν τη λάμψη και την αξία που έχουν σήμερα. Στον ΠΑΣ δουλεύτηκαν κατάλληλα από τον Πετράκη και τους συνεργάτες του, πήραν παιχνίδια, δούλεψαν πολύ και οι ίδιοι, με την γνωστή κατάληξή τους.  Συνεπώς τους νέους παίκτες που θα έρθουν τώρα στην ομάδα να μη τους κρίνουμε από την πρώτη στιγμή, γιατί δεν ξέρουμε την αξία τους, αλλά στη συνέχεια που θα προσαρμοστούν με τα δεδομένα του ΠΑΣ

Στον ΠΑΣ αυτό το έργο με τους νέους παίκτες θα το συνεχίσουν τώρα αλλά και στο μέλλον. Ο Χριστοβασίλης σε πρόσφατες δηλώσεις του ξεκαθάρισε, ότι μπορεί να αποκτηθούν κάποιοι παίκτες έμπειροι που ζήτησε ο Πετράκης για να ενισχυθεί η ομάδα, αλλά δεν θα ξεφύγει από τη γνωστή φιλοσοφία που έχει τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή  να ψάχνει για ταλαντούχους και φιλόδοξους παίκτες μικρότερων κατηγοριών, να αξιοποιεί τα προσόντα με σκοπό τη μεταπώλησή τους σε μεγαλύτερες ομάδες. Τώρα που ο Χριστοβασίλης γνώρισε πρόσωπα κλειδιά και έμαθε τα μονοπάτια για να κάνει μεταγραφές και στο εξωτερικό, δεν θα σταματήσει να ψάχνει για νέους Μαυροπάνους, όπως και για άλλους Κούτρηδες και Πασχαλάκηδες. 

Όσο για τον Ντίνο Μαυροπάνο που ήταν το κεντρικό πρόσωπο του τελευταίου καιρού, τελικά θα μείνει στην Άρσεναλ μέχρι τον Ιούνιο και στη συνέχεια θα αξιολογηθεί από τον Βενγκέρ αν θα μείνει στο ρόστερ της ομάδας, ή θα πάει κάπου αλλού δανεικός για να πάρει παιχνίδια. Στην αρχή ο Αλσατός τεχνικός ήταν κατηγορηματικός, ότι ο Έλληνας αμυντικός δεν είναι ακόμη έτοιμος για την  Άρσεναλ και θα πάει δανεικός στη Γερμανία. Όταν όμως τον είδε στις προπονήσεις, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να μείνει μέχρι τον Ιούνιο και από εκεί και μετά έχει ο Θεός. Το κλίμα για τον νεαρό άσσο είναι θετικό στο Λονδίνο. Ο Βενγκέρ πολλές φορές μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Μαυροπάνο και είναι βέβαιο ότι θα του δώσει ευκαιρίες.

Και ένα τελευταίο πριν κλείσουμε την ενότητα των μεταγραφικών. «Έπαιξε» ένα σενάριο ότι θα γυρνούσε στον ΠΑΣ ο Σταύρος Τσουκαλάς, αλλά δεν είχε καμία βάση. Δεν έγινε καμία τέτοια συζήτηση, αφού το γυαλί είχε ραγίσει το καλοκαίρι του 2016 που πήγε στον Αστέρα Τρίπολης εν μέσω προετοιμασίας, αφού η Αρκαδική ομάδα είχε πληρώσει τη ρήτρα του συμβολαίου. Δεν χάλασαν οι σχέσεις με τον παίκτη, που κατέληξε τελικά στον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά είχαν χαλάσει τότε οι καρδιές. Ο Τσουκαλάς που ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες που είχε ο ΠΑΣ στην τετραετία 2012-16, θα έρθει και δεύτερη φορά φέτος στα Γιάννινα ως αντίπαλος της τοπικής ομάδας. Πρόσφατα ήρθε με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά δεν αγωνίστηκε, ενώ προσεχώς θα έρθει με την ομάδα της Ελαφράς Ταξιαρχίας.