Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Οι ομάδες που σήκωσαν κύπελλα τη χρονιά που φεύγει



Χρονιά της Α. Ε. Καραϊσκάκης το 2017 που σήκωσε το Κύπελλο Γ' Εθνικής και ανέβηκε στη Β' Εθνική

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Το 2017 μπορεί να χαρακτηριστεί ως χρονιά της Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας. Κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος μετά από μπαράζ αγώνα με την Αχαϊκή στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, φέρνοντας το πρώτο κύπελλο ενός πανελλήνιου θεσμού στην Άρτα και στην Ήπειρο.
Επίσης κατέκτησε την 2η θέση στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής και μετά τις ανακατατάξεις που έγιναν, την τελευταία στιγμή εντάχτηκε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας όπου και αγωνίζεται στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Μετά τον ΠΑΣ είναι η δεύτερη επαγγελματική ομάδα της Ηπείρου. Μάλιστα η Άρτα μετά από 38 χρόνια έχει ομάδα στη Β’ Εθνική, μετά τον υποβιβασμό της ιστορικής Αναγέννησης μετά από μπαράζ με τη Βέροια στο γήπεδο Ριζούπολης. Μέσα σε μια χρονιά η Α. Ε. Καραϊσκάκης που μετατράπηκε σε ΠΑΕ, πέτυχε τόσα πολλά, όσα δεν πέτυχαν πολλές άλλες ομάδες στο παρελθόν με μεγαλύτερο όνομα και ιστορία.

Στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Άρτας πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Σκουφάς Κομποτίου με πρόεδρο τον Σπύρο Κολιούλη και προπονητή τον Ηλία Μαγκάκη. Στην ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας τον τίτλο κατέκτησε ο Πανλευκάδιος με πρόεδρο τον Μιχάλη Κατωπόδη και προπονητή τον Γιώργο Κατηφόρη. Στην ΕΠΣ Θεσπρωτίας πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αστέρας Παραποτάμου με πρόεδρο τον Σπύρο Τζάνη και προπονητή τον Παναγιώτη Χατζηπέτρου. Στην ΕΠΣ Ηπείρου πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Δόξα Κρανούλας με πρόεδρο τον Δημήτρη Κασσή και προπονητή τον Βασίλη Σιαφάκα. Και οι τέσσερις πρωταθλήτριες ομάδες αγωνίζονται την τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με την Δόξα Κρανούλας να είναι οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και τις υπόλοιπες τρεις να μη έχουν καλή πορεία στον α’ γύρο.

Από τα σημαντικά γεγονότα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ηπείρου το 2017 ήταν και ο εορτασμός των 90 χρόνων από την ίδρυση του Τηλυκράτη, που έγινε με σειρά εκδηλώσεων στη Λευκάδα. Ιδρύθηκε το 1927 σαν μουσικός σύλλογος για να γίνει αθλητικός και να φτάσει μέχρι στις μέρες μας.