Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ήταν πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου ο τελικός σούπερ καπ

Η κορυφαία στιγμή του αγώνα που ο Νικολάου δίνει τη νίκη 1-0 στην Ανατολή με το γκολ στις καθυστερήσεις (ΦΩΤΟ sportsioannina.gr) 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο προχθεσινός αγώνα του Σούπερ Καπ (πρωταθλητής εναντίον κυπελλούχου της περυσινής σεζόν) που έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» μεταξύ του Α. Ο. Ανατολής και του Α. Ο. Βελισσαρίου, ήταν μια πραγματική γιορτή για το τοπικό ποδόσφαιρο.
Κέρδισε η Ανατολή με γκολ του Νικολάου στο 92’ αλλά η σωστή συμπεριφορά παικτών, προπονητών, παραγόντων και φιλάθλων, έβγαλαν κερδισμένο πάνω απ’ όλα το ποδόσφαιρο και έστειλαν το μήνυμα του τι σημαίνει ποδοσφαιρικός πολιτισμός. Στη διάρκεια του αγώνα δεν υπήρξαν εντάσεις και η συμπεριφορά των παικτών ήταν άριστη, βοηθώντας και το έργο του διαιτητή Κατσουλίδη. Και αν χρειάστηκε αυτός να δείξει 4 κίτρινες κάρτες, ήταν για φάουλ πάνω στις φάσεις και όχι για εσκεμμένα χτυπήματα.

Η εικόνα που παρατηρήθηκε στο τέλος του αγώνα, όπου οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν χειραψίες και εναγκαλισμούς, όπως και οι δύο προπονητές Βασίλης Καλτσής, Ανέστης Ζώης, οι φίλαθλοι χειροκρότησαν νικητές και ηττημένους, θα πρέπει να προβάλλεται σε σεμινάρια φερ πλέι και ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Ευτυχώς το ματς μεταδόθηκε για όλη τη Δυτική Ελλάδα από το ΗΠΕΙΡΟΣ TV1  και για όλη την Ελλάδα μέσω της πλατφόρμας του ΟΤΕ TV, για να δουν όλοι τι σημαίνει ποδόσφαιρο, πως το βιώνουν οι ομάδες και πως πρέπει να συμπεριφέρονται νικητές και ηττημένοι.

Δίκαια κέρδισε η Ανατολή με 1-0, καθώς φάνηκε πιο έτοιμη σαν ομάδα σε σχέση με το Βελισσάριο και δίκαια σήκωσε το κύπελλο του σούπερ καπ. Όμως πάνω απ’ όλα κέρδισε το ποδόσφαιρο. Και οι εικόνες που είδαμε προχθές στο στάδιο «Ζωσιμάδες», μακάρι να παρατηρούνται σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν που θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό με τα παιχνίδια κυπέλλου.


Β. ΚΑΛΤΣΗΣ: Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΓΚΟΛ

Ο προπονητής του Α. Ο. Ανατολής Βασίλης Καλτσής (φωτο match Ιωαννινων)


Στο τέλος του αγώνα ο προπονητής του Α. Ο. Ανατολής Βασίλης Καλτσής δήλωσε: «Νομίζω ότι ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, ένα παιχνίδι που περίμεναν οι φίλαθλοι και τους ευχαριστούμε που ήρθαν στους Ζωσιμάδες. Από εκεί και πέρα στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν λίγο νευρικοί. Ίσως το άγχος του πρώτου επίσημου παιχνιδιού, ίσως το βάρος του άγχους που όλοι λένε ότι η Ανατολή φέτος έχει καλή ομάδα και έχει γεμίσει με προσδοκίες τους φίλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και της Ανατολής, μας έκαναν λίγο νευρικούς στο πρώτο ημίχρονο. Νομίζω ότι δεν κινδυνέψαμε εκτός από κάποια στημένα. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε αποφασισμένοι να τελειώσουμε το παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει παράταση και πάμε απευθείας στα πέναλτι. Νομίζω ότι στο β’ ημίχρονο εμείς ήμασταν οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, κάναμε δύο φάσεις, είχαμε ένα τετ-α-τετ, επιμέναμε και η επιμονή έφερε και το γκολ».



Α. ΖΩΗΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Ο προπονητής του Α. Ο. Βελισσαρίου Ανέστης Ζώης (φωτο match Ιωαννίνων)

Ο προπονητής του Α. Ο. Βελισσαρίου Ανέστης Ζώης ιπποτικά συνεχάρη την Ανατολή για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, δηλώνοντας τα εξής: «Κατ’ αρχήν να ευχηθώ καλή χρονιά, συγχαρητήρια στην Ανατολή για την κατάκτηση του σούπερ καπ. Από εκεί και πέρα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά μου γιατί έκαναν υπερπροσπάθεια σήμερα. Δεν είμαστε έτοιμοι να παίξουμε αυτή τη στιγμή ενενήντα λεπτά και φάνηκε αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο ημίχρονο που μπορώ να πω ότι είχαμε τις δυνάμεις σταθήκαμε αρκετά καλά, κάναμε τις ευκαιρίες, δεν κάναμε το γκολ και μετά κάναμε μια διαχείριση του παιχνιδιού για να τον πάμε αν μπορούσαμε στα πέναλτι. Δεν έγινε αυτό, αλλά δεν σημαίνει και τίποτα. Πρέπει από εδώ και πέρα να δουλέψουμε πάρα πολύ και με μία με δύο ακόμα προσθήκες να είμαστε έτοιμοι για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

ΤΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ


Ο αντιπρόεδρος της Θύελλας Κατσικά στις εξέδρες του σταδίου Ζωσιμάδες (ΦΩΤΟ match Ιωαννίνων)


-Λίγοι ήταν σχετικά οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στον αγώνα και γι’ αυτό υπάρχουν δικαιολογίες, καθότι όλες οι ομάδες του ερασιτεχνικού είχαν φιλικά παιχνίδια και προπονήσεις. Ενώ ακόμα βρισκόμαστε στον Αύγουστο που είναι ακόμα μήνας των διακοπών.

-Ο Κώστας Νικολάου μόλις πέτυχε στο 92’ τα γκολ της νίκης για την Ανατολή σκαρφάλωσε στα κάγκελα όπου σε αγαπημένο του πρόσωπο αφιέρωσε το γκολ.

-Μαζί είδαν το παιχνίδι οι παράγοντες του Α. Ο. Βελισσαρίου Λάμπρος Γεωργόπουλος, Θοδωρής Παπακώστας, Κώστας Αυδής με τον φυσιοθεραπευτή Τόλη.

-Σε μια άλλη παρέα ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σιαράβας με τους Πέτρο Τζίμα και Πάνο Ρούσκα.

Ο Ξενοφώντας Γήττας σε μια ...αεροπλανική επίδειξη στο ζέσταμα με τον προπονητή τερματοφυλάκων Δημήτρη Κατερίνη (ΦΩΤΟ Match Ιωαννίνων)

-Στους διαδρόμους των αποδυτηρίων του ΠΑΣ είναι αναρτημένες παλιές φωτογραφίες ομάδων του ΠΑΣ. Και τα παιδιά της ακαδημίας της Ανατολής προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν ποιος είναι ο πρόεδρος της ομάδας τους Λεωνίδας Ευθυμιάδης. 

-Ο Στράτος Γκαρόζης που είναι επικεφαλής των ακαδημιών της Ανατολής συνόδευσε τα παιδιά που ήταν με κίτρινες στολές στο γήπεδο, αφού ανήκουν στο δίκτυο ακαδημιών της ΑΕΚ.

-Μετά τον αγώνα έγινε άτυπη σύσκεψη των παραγόντων του Βελισσαρίου για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας. Η ομάδα θέλει ακόμα δουλειά και ενισχύσεις για να γίνει ανταγωνιστική όπως πέρυσι.

-Από τους πρώτους που βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου ήταν ο πρόεδρος της Θύελλας Κατσικά Γιάννης Λισγάρας και ο πρόεδρος της Πίνδου Κόνιτσας Σωτήρης Τριανταφυλλίδης.

-Δεν μπορούσε να λείψει από τον τελικό ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτζίδης που είναι μέλος του Δ.Σ. της Ανατολής, παλιότερα διετέλεσε πρόεδρος και στα νιάτα του ποδοσφαιριστής.