Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Τι γίνεται με τα μεταγραφικά και την παραμονή Ίλιτς και Μανιά

Οι τελευταίες εξελίξεις στα μεταγραφικά του ΠΑΣ 

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Εν αναμονή είναι όλοι στον ΠΑΣ Γιάννινα, περιμένοντας να τελειώσουν τα πλέι οφ για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις αδειοδοτήσεις και να ξέρουν πως θα πορευτούν στην συνέχεια. Μετά την καταγγελία του ΠΑΣ στην ΟΥΕΦΑ θα γίνει ο έλεγχος των φακέλων και το αποτέλεσμα, αν αλλάξει κάτι ή όχι, θα γίνει γνωστό μετά το τέλος των αγώνων διαβάθμισης για τις θέσεις 2-5 στη σούπερ λίγκα.
Τότε θα ξέρουν αν ο ΠΑΣ εξασφαλίσει ή όχι εισιτήριο για να παίξει αυτός στο κύπελλο Γιουρόπα Λιγκ, οπότε θα είναι διαφορετικός και ο σχεδιασμός.

Πάντως όποια και αν είναι η απόφαση της ΟΥΕΦΑ, είτε θετική είτε αρνητική για τον Πανιώνιο, θα ανακοινωθεί μετά το τέλος των πλέι οφ. Άλλωστε αυτό είχε ζητήσει και η σούπερ λίγκα, όταν είχε επικυρωθεί μέρος της βαθμολογίας για να ξεκινήσουν οι αγώνες πλέι οφ. Έτσι όλα πήραν μια αναστολή μέχρι τέλος του μήνα, κυρίως τα μεταγραφικά. 

Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ προσπαθούν να κλείσουν ζητήματα που πρέπει να τακτοποιηθούν όποια και αν είναι η απόφαση της ΟΥΕΦΑ. Πιστεύουν ότι αν ο ΠΑΣ εξασφαλίσει εισιτήριο για την Ευρώπη, αυτό θα λειτουργήσει ευνοϊκά στο μεταγραφικό τοπίο, καθώς θα είναι ένα επιπρόσθετο κίνητρο για να έρθουν ευκολότερα παίκτες στην ομάδα. Γι’ αυτό το κλείσιμο συμφωνιών θα πάρει μια μικρή αναστολή μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο. 

Πάντως στα γραφεία του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη στην Αθήνα δουλεύουν όλοι πυρετωδώς για να υπάρξει ο σχεδιασμός και να γίνει γρήγορα η υλοποίησή του. Είτε έχοντας εισιτήριο για Ευρώπη είτε όχι. Έχουν εντοπιστεί οι μεταγραφικοί στόχοι και περιμένουν τις εξελίξεις στη συνέχεια για τις επόμενες κινήσεις. 

Επί του παρόντος αυτό που προέχει είναι να πάρουν θετικές απαντήσεις από Ίλιτς και Μανιά στην πρόταση που τους έγινε για να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους. Είναι δύο πολύτιμοι παίκτες, που ζυμώθηκαν πολύ καλά με το κλίμα της ομάδας και τους θέλει ο Πετράκης για τα επόμενα χρόνια. Με τον Ίλιτς όλα γέρνουν προς το μέρος να ανανεώσει τη συνεργασία, αλλά με τον Μανιά οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες καθώς ψάχνει για ομάδα και στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Ωστόσο οι σχέσεις του με τον ΠΑΣ Γιάννινα παραμένουν εξαιρετικές και συχνές είναι οι επαφές που έκανε τελευταία στην Αθήνα τόσο με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη, όσο και με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο. 

Τώρα που λόγω της καταγγελίας στην ΟΥΕΦΑ θα πάνε λίγο πίσω τα μεταγραφικά, ο Μανιάς αλλά και ο Ίλιτς έχουν τον χρόνο να το σκεφτούν καλύτερα. Καθώς ο ΠΑΣ τους εξασφαλίζει μια σταθερότητα και ηρεμία στην καριέρα τους, γνωρίζοντας πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Αν το φέρει η ώρα να παίξει ο ΠΑΣ και στην Ευρώπη, τότε εκπληρώνεται και ένα άλλο όνειρο, αυτό που έχουν όλοι οι παίκτες να παίξουν σε παιχνίδια διεθνών διοργανώσεων. Αν όμως Μανιάς και Ίλιτς δεν απαντήσουν σε λίγες μέρες, ο ΠΑΣ θα ψάξει άμεσα για τους αντικαταστάτες τους. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάτι άλλο στους ορίζοντες της ομάδας. Έχει κλειστεί το κέντρο προετοιμασίας στο Καρπενήσι, η οποία θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου αν η ομάδα αποκτήσει από την ΟΥΕΦΑ δικαίωμα συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ και τέλος Ιουνίου αν δεν αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα.