Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Σε επιφυλακή ο Χριστοβασίλης για τα μεταγραφικά!

Τα μεταγραφικά και ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά είναι τα θέματα επικαιρότητας στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στην Αθήνα και στην έδρα των επιχειρήσεών του αναμένεται να περάσει το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης κάνοντας σειρά επαφών με παίκτες και μάνατζερ για το κλείσιμο συμφωνιών με παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα.
Τα θέματα αυτά θα πρέπει να τρέξουν περισσότερο αυτές τις μέρες, καθώς μετά το τέλος των πλέι οφ αναμένεται να γίνουν γνωστά από την ΟΥΕΦΑ και τα αποτελέσματα από τον έλεγχο σε φακέλους αδειοδοτήσεων. Αν ο ΠΑΣ αποκτήσει το δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη θα πρέπει σε λίγο χρόνο να κλείσει όλες τις ανοιχτές υποθέσεις που υπάρχουν. 


Αυτό το Σαββατοκύριακο και μέχρι την Τετάρτη που θα τελειώσουν τα πλέι οφ θα πρέπει να κλείσουν κάποια μεταγραφικά θέματα και ανανεώσεις συμβολαίων, τα οποία πρέπει να γίνουν ανεξάρτητα τι θα αποφασιστεί από την ΟΥΕΦΑ. Γι’ αυτό ο πρόεδρος θα μείνει στο «στρατηγείο» του στην Αθήνα και αυτό το διήμερο με τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο για να «τρέξουν» τα θέματα που υπάρχουν σε εκκρεμότητα. Πάντα βέβαια σε συνεργασία με τον Γιάννη Πετράκη που κάνει διακοπές στην Κρήτη και με τον οποίο υπάρχει ανοιχτή γραμμή σε καθημερινή βάση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλές περιπτώσεις παικτών που προτάθηκαν στην ομάδα είναι πάνω στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά προτεραιότητα έχουν παίκτες που τους έχουν εντοπίσει από καιρό και έχουν παρακολουθήσει την πορεία τους στις ομάδες που αγωνίζονται. Αρχές Ιουνίου θα υπάρξουν μαζεμένες οι ανακοινώσεις, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Αν ανακοινωθεί γρήγορα και η απόφαση της ΟΥΕΦΑ, θα είναι καλύτερα για τον σχεδιασμό της νέας σαιζόν, είτε θετικά για τον ΠΑΣ είτε αρνητικά. Γιατί θα ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα και ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις του, οπότε θα προσαρμόσει καλύτερα το σχέδιο δράσης, πηγαίνοντας προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

Τα δύο θέματα που επείγουν, όπως γράψαμε και άλλες φορές, είναι η απάντηση που περιμένουν από Μανιά και Ίλιτς για να ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους. Και οι δύο ζήτησαν πίστωση χρόνου για να απαντήσουν. Επειδή όμως και οι δύο είναι βασικά στελέχη και σε νευραλγικές θέσεις στον αγωνιστικό μηχανισμό, καθώς πρόκειται για τους δύο καθαρόαιμους επιθετικούς που είχε η ομάδα, είναι λογικό αυτός ο χρόνος αναμονής από την ομάδα να μη τραβήξει για πολύ. Θα πρέπει μέχρι την άλλη εβδομάδα να υπάρξουν απαντήσεις για να ξέρει και η ομάδα πως θα κινηθεί στη συνέχεια. Φίλοι του Μπράνα Ίλιτς στα Γιάννινα λένε ότι ο Σέρβος επιθετικός θα μείνει στον ΠΑΣ και μάλιστα φέρεται ήδη να απάντησε θετικά και να ζήτησε να ετοιμαστεί το συμβόλαιο. 

Εξελίξεις στα μεταγραφικά θα υπάρξουν την άλλη εβδομάδα και ειδικά προς το τέλος αυτής όταν θα ξεκαθαρίσει και το θέμα με την ΟΥΕΦΑ. Τότε θα υπάρξουν και οι ανακοινώσεις. Τώρα ανακοινώθηκε μόνο η ανανέωση της συνεργασίας με τον Πετράκη και τους συνεργάτες του Γεωργουλόπουλο, Αλεξίου, Τσελιόπουλο για να μη δοθεί το δικαίωμα σχολίων και παραφιλολογίας (φαινόμενα που ανθίζουν αυτή την εποχή αφού δεν υπάρχει αγωνιστική δράση). Για τα όλα τα υπόλοιπα θα χρειαστεί ο φίλαθλος κόσμος του ΠΑΣ να κάνει για λίγες ακόμα μέρες υπομονή για να μάθει τα νεώτερα από την ομάδα του. Και το αν θα γίνει ή όχι πραγματικότητα το όνειρο 50 ετών ιστορίας, για να παίξει πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ

Ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος, βοηθός του Γιάννη Πετράκη, θα παρακολουθήσει τα μαθήματα της σχολής για την απόκτηση του UEFA Pro που θα διεξαχθεί στην Ρόδο από τις 18 Ιουνίου ως 7 Ιουλίου. Είναι το ανώτερο δίπλωμα που έχουν οι προπονητές. Μπορεί να κοουτσάρει και ομάδες σούπερ λίγκα.

-Δύο επαρχιακές ομάδες υποβιβάστηκαν από τη σούπερ λίγκα, Πανθρακικός, Καλλονή και δύο ομάδες ανέβηκαν από τη Β’ Εθνική, Κέρκυρα και Λάρισα. Ενισχύεται έτσι και ο δυτικός άξονας στη βορειοδυτική Ελλάδα με τρεις ομάδες σούπερ λίγκα, ΠΑΣ, Κέρκυρα και Παναιτωλικός.

-Λίγες μέρες ακόμα υπομονή και θα ξέρουμε τι θα γίνει με την Ευρώπη. Αν παίξει ο ΠΑΣ ή ο Πανιώνιος. Πάντως στη Νέα Σμύρνη περισσότερο ασχολούνται με το θέμα Μπακασέτα, παρά με τον έλεγχο από την ΟΥΕΦΑ. Λένε ότι το έχουν σίγουρο ότι θα παίξουν Ευρώπη. Για να δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος και καλύτερα.

-Τις τελευταίες μέρες δεν υπάρχουν και μεταγραφικά σενάρια για ΠΑΣ. Έγραψαν ότι ο Καρανίκας θα πάει στον Παναθηναϊκό αλλά δεν τσίμπησε ο κόσμος. Έγραψαν ότι τρεις ομάδες στο εξωτερικό σκοτώνονται για να πάρουν τον Μανιά, αλλά φάνηκε και αυτό φωτοβολία. Έγραψαν ότι η Παρτιζάν Τιράνων θέλει τον Λίλα, αλλά φάνηκε σαν παραμυθάκι και δεν τσίμπησε ο κόσμος. Γι’ αυτό τις τελευταίες μέρες υπάρχει ανακωχή σεναρίων. Μέχρι να βρουν κάτι άλλο πιο νόστιμο και αληθοφανές….

-Ο Απόστολος Σκόνδρας συμμετείχε σε ένα φιλικό παιχνίδι που έγινε στα Τρίκαλα με την ποδοσφαιρική ακαδημία της Δήμητρας Τρικάλων που τον ανέδειξε ποδοσφαιρικά. Στο φιλικό έλαβε μέρος και ο Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού, αφού κι αυτός από εκεί ξεκίνησε.

ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (28 Μαίου 2015) μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούσαν στις αθλητικές στήλες του «Η.Α» ήταν και η ανανέωση του συμβολαίου με τον τερματοφύλακα Μάρκο Βελλίδη. Βέβαια δεν εξάντλησε όλη τη νέα θητεία του, γιατί τον Ιανουάριο πήγε με μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Όμως πέρσι σαν σήμερα σε δηλώσεις του ανέφερε και τα εξής: Το γεγονός της παραμονής για τρία χρόνια δείχνει ξεκάθαρα ότι περνάω υπέροχα σε αυτή την πόλη και με καλύπτει το πλάνο που υπάρχει. Βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον όπου νιώθω καλά και μου δίνονται τα εφόδια να γίνομαι καλύτερος. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο πρόεδρος της ομάδας, κ.Χριστοβασίλης και ο διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος , κ. Νιαρχάκος. Το κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια είναι κάτι παραπάνω από οικογενειακό και σίγουρα έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Υπάρχει ελευθερία ώστε να δημιουργήσεις και να χτίσεις πράγματα και να εξελιχθείς στον ΠΑΣ».