Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Απομένουν οι ανακοινώσεις για τη συνέχιση της συνεργασίας Πετράκη και συνεργατών του

Παραμένει ως έχει το δυνατό τεχνικό τημ του ΠΑΣ και για τη νέα σαιζόν

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με τον Γιάννη Πετράκη προπονητή και τους άξιους συνεργάτες του στο τεχνικό τημ Γιώργο Γεωργουλόπουλο, Βασίλη Αλεξίου, Χρήστο Τσελιόπουλο θα συνεχίσει ο ΠΑΣ και στη νέα σαιζόν. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης το Σαββατοκύριακο είχε επαφές και συναντήσεις με τους παραπάνω προς την κατεύθυνση ανανέωσης της συνεργασίας.
Όπως λένε οι πληροφορίες ο Πετράκης έκλεισε από το βράδυ του Σαββάτου, το ίδιο και οι υπόλοιποι και απομένουν λεπτομέρειες για να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας για ένα ακόμα χρόνο. Πρόκειται για ένα δυνατό και πετυχημένο τεχνικό τημ, από τα καλύτερα στη σούπερ λίγκα. Δεν είναι και λίγο πράγμα η ομάδα να είναι χωρίς αδειοδότηση τα τέσσερα τελευταία χρόνια και να τερματίζει μεταξύ 5ης και 8ης θέσης. Ενώ άλλες εποχές, δεν μπορούσε καν να σταθεί στην κατηγορία και είχε ένα ρόλο ασανσέρ τη μια χρονιά να ανεβαίνει και την άλλη να πέφτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχή των επαφών έγινε με τον Γιάννη Πετράκη το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα όπου ο Κρητικός τεχνικός είχε και συνάντηση με τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Εκεί βρέθηκε χωρίς ιδιαίτερες συζητήσεις το σημείο αναφοράς και οι δύο άνδρες συμφώνησαν προφορικά για τη συνέχιση της συνεργασίας. Το ίδιο έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣ και με τους υπόλοιπους της παρέας του τεχνικού τημ Γεωργουλόπουλο, Αλεξίου και Τσελιόπουλο. Όλοι αυτοί είναι άριστοι στο πόστο που κατέχουν, έδεσαν μεταξύ τους στα Γιάννινα και συγκροτούν ένα πετυχημένο τεχνικό τημ με επικεφαλής τον Γιάννη Πετράκη, για τον οποίο κανείς δεν μπορεί να πει άσχημη κουβέντα. Δίκαια ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προπονητής της σούπερ λίγκα από τους επαγγελματίες παίκτες όλων των ομάδων και παράλληλα είναι εξαιρετικός άνθρωπος με προσωπικότητα που εμπνέει σεβασμό και εκτίμηση στην κοινή γνώμη.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης ωρίμασε παραγοντικά και κάνει έξυπνες κινήσεις, διδασκόμενος και από τα λάθη του παρελθόντος. Είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο ότι οι ομάδες χτίζονται από τους ικανούς προπονητές. Και γι’ αυτό με το που τελείωσαν οι προπονήσεις τον πρώτο που κάλεσε για συζητήσεις ήταν ο Πετράκης και αμέσως μετά οι συνεργάτες του. Αφού ρυθμιστούν όλες οι λεπτομέρειες και υπάρξουν οι ανακοινώσεις, θα γίνουν τα επόμενα βήματα με τις ανανεώσεις και τις μεταγραφές. Ευτυχώς όλα έχουν μια λογική σειρά για να γίνει και στη νέα σαιζόν ο καλύτερος δυνατός προγραμματισμός. Εκτός από τον Πετράκη άριστοι στη δουλειά τους είναι ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος στο ρόλο του βοηθού προπονητή και υπευθύνου υποδομών, ο Βασίλης Αλεξίου ως γυμναστής που διαθέτει πλούτο επιστημονικών γνώσεων και ο Χρήστος Τσελιόπουλος εκπαιδευτής τερματοφυλάκων. Και δόξα τον Θεό ο ΠΑΣ έβγαλε τελευταία πολλούς και καλούς γκολκίπερ που έφτασαν μέχρι την Εθνική ομάδα όπως ήταν ο Μάρκος Βελλίδης.

Κατά τα άλλα μέχρι να υπάρξουν από την ΠΑΕ οι ανακοινώσεις για Πετράκη και συνεργάτες, δεν πρόκειται να προκύψει κάτι άλλο στον μεταγραφικό τομέα. Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις ώστε να κλείσει οριστικά το θέμα με τον Μπράνα Ίλιτς ώστε να υπογράψει πριν φύγει για τη Σερβία καθώς λεπτομέρειες απομένουν για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Πρόταση έγινε και στον Αντώνη Ηλιάδη για να μείνει. Αυτός αρχικά δεν την αποδέχτηκε και απ’ ότι φαίνεται θα αποχωρήσει από την ομάδα ακολουθώντας τον δρόμο του Αντράζ Στρούνα. Ο Σλοβένος αμυντικός για να μείνει στον ΠΑΣ ζήτησε οικονομικά ανταλλάγματα έξω από τις δυνατότητες και τα όρια της ομάδας με συνέπεια να μη υπάρξει ανανέωση συμβολαίου και συνεργασία για τη νέα σαιζόν. Όπως θα οριστικοποιηθεί η μεταγραφή του 17χρονου Σέρβου Ντόλοβατς. 

Ο Μιχάλης Μανιάς συνεχίζει τις επαφές του με διάφορες ομάδες, όπως με τον Αστέρα Τρίπολης ενώ από το περιβάλλον του λέγεται ότι έχει προτάσεις από το εξωτερικό. Στον ΠΑΣ του έχουν πρόταση για να μη φύγει και να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Αν δεν την αποδεχτεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, είναι λογικό ο ΠΑΣ να ψάξει για επιθετικό κρούσεως ώστε να υπάρξει ο παρτενέρ του Ίλιτς. Ήδη στα γραφεία της ΠΑΕ υπάρχουν προτάσεις για ξένους και έλληνες επιθετικούς που θα αξιολογηθούν από τον Πετράκη. Χτες στην επικαιρότητα ήταν και το όνομα του Βάντερσον του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά η περίπτωση αυτή δεν ενδιαφέρει τον «Άγιαξ της Ηπείρου».  

Όπως έγραψε το «ΦΩΣ» του Σαββάτου σε ανταπόκριση από την Τρίπολη, φέρεται να έχει ο Μανιάς ρήτρα με τον ΠΑΣ, αν πάει σε ελληνική ομάδα ένα μέρος από τη μεταγραφή να πάρει και η τοπική ομάδα. Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε πάντα το δημοσίευμα, ο Αστέρας δεν προχώρησε στο κλείσιμο της συμφωνίας γιατί δεν θέλει να δώσει χρήματα στον ΠΑΣ. Όχι μόνο στην επίθεση αλλά και σε άλλες θέσεις προτάθηκαν παίκτες στον ΠΑΣ, καθώς φέτος υπάρχει η άνεση των επιλογών αφού η ΠΑΕ αδειοδοτήθηκε και δεν έχει κανένα περιορισμό.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ


Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε κάτι: Ο κ. Χριστοβασίλης το ξεκαθάρισε ότι η αδειοδότηση που πήρε η ΠΑΕ με την οποία άρθηκαν οι αυστηροί περιορισμοί δεν σημαίνει αλόγιστες μεταγραφικές κινήσεις. Θα συνεχιστεί η ίδια φιλοσοφία που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά πάνω σε μια άλλη βάση, καθώς τώρα υπάρχει ευχέρεια η ομάδα να κινηθεί καλύτερα. Θα γίνουν στοχευμένες μεταγραφές κυρίως νέων παικτών που να έχουν φιλοδοξίες να παίξουν ποδόσφαιρο και κάποιων έμπειρων παικτών με καλό χαρακτήρα για να μη χαλάσει το κλίμα της ομάδας. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει μια καλή προεργασία από τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του. Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι ιδιαίτερα σημαντική και αναμένονται πολλές εξελίξεις στο κυανόλευκο στρατόπεδο. Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, σε επιτυχή αρθροσκόπηση υποβλήθηκε σε κλινική των Αθηνών ο επιθετικός Δημήτρης Φερφελής από τον γιατρό του ΠΑΣ κ. Σταύρο Ριστάνη και τον γιατρό κ. Αναστάσιο Τόκη.