Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Και ο Στέφανος Ντούσκος έβαλε πλώρη για Ολυμπιάδα

Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Στέφανος Ντούσκος



Μετά τον Γιάννη Τσίλη και τον Γιώργο Τζιάλλα, οι οποίοι για δεύτερη φορά στην αθλητική τους διαδρομή θα αγωνιστούν σε Ολυμπιάδα, ένας ακόμη παγκόσμιος πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων διεκδικεί την πρόκριση στο Ρίο!


Ο λόγος για τον Στέφανο Ντούσκο που ως μέλος της Τετρακώπου άνευ ελαφρών βαρών των Ανδρών θα λάβει μέρος στην προολυμπιακή ρεγκάτα Κωπηλασίας η οποία θα διεξαχθεί 22 με 24 Μαΐου στη Λουκέρνη της Ελβετίας κυνηγώντας ένα από τα τελευταία «εισιτήρια» για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το στοίχημα είναι δύσκολο για τα ελληνικό πλήρωμα της Τετρακώπου που μαζί με δύο ακόμη βάρκες της Εθνικής μας Ομάδας θα δώσει την ύστατη μάχη της πρόκρισης στο Ρίο. Αυτό γιατί σε καθένα απ’ τα αγωνίσματα που θα πάρουν μέρος τα ελληνικά πληρώματα το πολυπόθητο «εισιτήριο» θα εξασφαλίσουν μόνο οι δύο πρώτοι νικητές. Στην Τετράκωπο θα αγωνιστούν συνολικά 12 πληρώματα από ισάριθμες χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος! Το πλήρωμά της ελληνικής βάρκας συμπληρώνουν μαζί με τον Στέφανο Ντούσκο, οι Γιάννης Πέτρου, Σπύρος Γιάνναρος και Θωμάς Καραμήτρος.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λουκέρνη με την ελληνική αποστολή, ο νεαρός Γιαννιώτης πρωταθλητής, ο οποίος κατέκτησε πέρυσι το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U23 με τη Δίκωπο ελ. Βαρών, τόνισε πως «κάναμε με το πλήρωμα της Τετρακώπου μεγάλη προσπάθεια, δουλέψαμε σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Ελπίζω σ’ ένα καλό αποτέλεσμα και μακάρι να εξασφαλίσουμε το εισιτήριο για το Ρίο. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι το μεγάλο όνειρο κάθε αθλητή».
Εκτός από την ελαφριά Τετράκωπο των Ανδρών, την πρόκριση για το Ρίο θα διεκδικήσουν από ελληνικής πλευράς το διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών Ανδρών και η αντίστοιχη βάρκα των Γυναικών.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων