Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ιδού η ευκαιρία για τον Κώστα Περιστερίδη

Ο Κώστας Περιστερίδης θα είναι γκολκίπερ του ΠΑΣ την Κυριακή στο Περιστέρι

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Στον ΠΑΣ το βάρος πέφτει στον 25χρονο τερματοφύλακα Κώστα Περιστερίδη που έχει 2 συμμετοχές στα παιχνίδια κυπέλλου με Αχαρναϊκό και Αναγέννηση Καρδίτσας και στον 20χρονο Νίκο Κολιοφούκα που προέρχεται από την ομάδα νέων.
Από σήμερα θα αρχίσουν εντατικές προπονήσεις στον Περιστερίδη με τον προπονητή τερματοφυλάκων Χρήστο Τσελιόπουλο, καθώς αναμένεται να πάρει το βάπτισμα του πυρός στο ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. 


Είναι δε πολύ πιθανόν ο ΠΑΣ να αποκτήσει και άλλο τερματοφύλακα. Ακούστηκε το όνομα του Δαύκου της Καλλονής που δεν επιβεβαιώθηκε από την ΠΑΕ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξεταστεί και η περίπτωση του Απόστολου Ανδρούτσου του Πανσερραϊκού. Ο Ανδρούτσος κατάγεται από τα Γιάννινα, είναι βασικός στη Σερραϊκή ομάδα από πέρσι τον Ιανουάριο που πήγε εκεί από τον Παναιγιάλειο, ενώ έχει αγωνιστεί και στην εθνική ελπίδων. Ο Πετράκης σίγουρα θα δείξει εμπιστοσύνη στον Περιστερίδη όπως και στο νεαρό Κολιοφούκα αλλά η ομάδα θα χρειαστεί ενδεχομένως και ένα τρίτο τερματοφύλακα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΥΨΗΛΟΣ ΠΟΡΤΙΕΡΟ


Ο Κώστας Περιστερίδης γεννήθηκε στις 5-7-1991 στα Χανιά και αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Πλατανιά. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Ιωνίας Χανίων και σε ηλικία 16 ετών βρέθηκε στις ακαδημίες του Άγιαξ στην Ολλανδία, μαζί με τον γνωστό Γιαννιώτη ποδοσφαιριστή Χάρη Κωστάκη. Αγωνίστηκε στη Φόλενταμ και στην Αλμέρε Σίτι της Ολλανδίας σε μικρές κατηγορίες. 

Το καλοκαίρι του 2012 αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο. Εκεί έμεινε μόνο ένα χρόνο με 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα και 2 συμμετοχές στο κύπελλο. Στη διετία 2013-2015 ήταν στον Πλατανιά αλλά με πολύ λίγες συμμετοχές, ήτοι 4 στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο. 

Την πρώτη χρονιά βασικός γκολκίπερ στον Πλατανιά ήταν ο Κύπριος Κώστας Γεωργαλίδης και τη δεύτερη ο Κεβίν Ολιμπά που είχε μεταγραφεί από τη Μπορντό. Φέτος το καλοκαίρι στον Πλατανιά πήγε από τον ΠΑΣ ο Δημήτρης Σωτηρίου και ήρθε στα Γιάννινα ο Κώστας Περιστερίδης που βόλευε γιατί ήταν μεταγραφή κάτω των 24 ετών που δεν υπήρχε περιορισμός. Τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε και ο Μάρκος Βελλίδης. 

Ο Περιστερίδης έχει πλούσια σωματικά προσόντα, με ύψος 1,97 και δουλεμένος από μικρός σε οργανωμένες ακαδημίες όπως είναι του Άγιαξ και της Φόλενταμ στην Ολλανδία. Απλά του λείπουν παιχνίδια για να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα. Τώρα με την ξαφνική φυγή του Βελλίδη στον ΠΑΟΚ είναι ευκαιρία για το νεαρό πορτιέρο να αρπάξει την ευκαιρία και να γίνει βασικός. Σ’ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν και οι φίλαθλοι.