Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Η κακή παράδοση, η συντριβή του '68 και η αυριανή μάχη στο Περιστέρι

Στιγμιότυπο από τη νίκη του ΠΑΣ στον α' γύρο με γκολ του Σταύρου Τσουκαλά

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα με τον Ατρόμητο που θα γίνει στο γήπεδο Περιστερίου στις 17:15 με απευθείας μετάδοση από το κανάλι NOVA 2.
Εκεί όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν έχει γευτεί ποτέ τη χαρά της νίκης στους 20 αγώνες πρωταθλήματος που έγιναν με γηπεδούχο τον Ατρόμητο. Δεκατρείς φορές κέρδισε ο Ατρόμητος και 7 ματς έληξαν ισόπαλα. Μόνο μία φορά το 2010 σε αγώνα κυπέλλου κέρδισε ο ΠΑΣ στην παράταση 1-0 με γκολ του Μενδρινού. Αυτά έτσι για την ιστορία, γιατί η προϊστορία των αγώνων σε καμία περίπτωση δεν χαράσσει και τον δρόμο του μέλλοντος.

Ο ΠΑΣ θα πάει στην Αθήνα αποφασισμένος να πάρει θετικό αποτέλεσμα, όπως και στην περασμένη σαιζόν που το ματς σφραγίστηκε με λευκή ισοπαλία 0-0. Η αποστολή του ασφαλώς είναι δύσκολη, ειδικά τώρα που η ομάδα δεν έχει παίκτες του επιπέδου Τσάβεζ και Βελλίδη. Αλλά οι υπόλοιποι παίκτες θέλουν να δείξουν και τον δικό τους εγωισμό, ότι μπορούν να παίρνουν αποτελέσματα αποτελώντας μια ομάδα συνόλου που δεν στηρίζεται μόνο σε κάποια ονόματα. Για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια ο Κώστας Περιστερίδης και στον πάγκο ο 18χρονος Νίκος Κολιοφούκας. 

Ο Περιστερίδης έκανε εντατικές προπονήσεις όλη την εβδομάδα με τον εκπαιδευτή τερματοφυλάκων Χρήστο Τσελιόπουλο, ενώ θάρρος και αυτοπεποίθηση του έδωσαν ο Πετράκης και οι συμπαίκτες του. Ο Περιστερίδης έχει πατήσει στα 25 χρόνια και είναι σε μια ηλικία όπου μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάζεται για να γίνει ο βασικός γκολκίπερ του ΠΑΣ και να καθιερωθεί στη σούπερ λίγκα. Και να καταλάβει ότι αν αποκτηθεί άλλος τερματοφύλακας δεν σημαίνει ότι θα πάρει τη δική του θέση, αλλά για να είναι κομπλέ το ρόστερ θέλει 3 γκολκίπερ. Η επιλογή για το ποιος θα παίζει θα γίνεται κάθε εβδομάδα από τον Πετράκη. 

Χτες δεν προπονήθηκε ο Ευριπίδης Γιάκος που έπαθε θλάση στον προσαγωγό και δεν θα πάει στην Αθήνα. Μάλιστα με τα σημερινά δεδομένα, ενδεχομένως να μη προλάβει και το ματς με τον Ολυμπιακό την άλλη εβδομάδα. Η ατυχία δεν λέει να αφήσει ήσυχο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εδώ και 2 περίπου μήνες δεν υπάρχει αγωνιστική, που να μη έχει απουσίες βασικών παικτών, είτε από τραυματισμούς, είτε από τιμωρίες. 

Η απουσία του Γιάκου είναι σημαντική γιατί είναι ανεβασμένος τον τελευταίο καιρό και τον έχει ο Πετράκης για κεντρικό χαφ στη θέση του Κριστιάν Τσάβεζ που έκανε προσφυγή. Ίσως να παίξει ο Ίλιτς στον άξονα, λίγο πιο πίσω από τον Μανιά που θα είναι προωθημένος κυνηγός. Στη σημερινή προπόνηση ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα ονόματα των 18 παικτών που θα ταξιδέψουν αεροπορικώς για την Αθήνα.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο ΠΑΣ θα παραταχτεί αύριο στο Περιστέρι προσέχοντας κυρίως τα νώτα του και με δεμένες τις γραμμές άμυνας και κέντρου για να μη βρίσκουν εύκολα διαδρόμους οι γηπεδούχοι. Σε μια διάταξη 4-2-3-1 που στην εξέλιξη μπορεί να μεταλλάσσεται σε 4-5-1 ή 4-4-2 ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Περιστερίδη, δεξιό αμυντικό τον Καρανίκα, αριστερό τον Ναδάλες, στο κέντρο της άμυνας τους Μιχαήλ, Τζημόπουλο, αμυντικά χαφ Τσουκαλά, Γαρουφαλιά, στο κέντρο τον Ίλιτς, δεξιά τον Ηλιάδη ή τον Λίλα, αριστερά τον Ακόστα και στην επίθεση τον Μανιά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΕΛΙΜΟΣ

Τον αυριανό αγώνα Ατρόμητος – ΠΑΣ θα διευθύνει ο Σελίμος του συνδέσμου Λακωνίας. Βοηθοί του ορίστηκαν οι Γεωργιάδης (Κοζάνης), Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος διαιτητής ο Τίκας (Καρδίτσας) και παρατηρητής ο Μητροφάνης (Αθηνών). Έχει 5 περίπου χρόνια να διευθύνει αγώνα του ΠΑΣ, καθώς τον υποβίβασαν στη Β’ Εθνική και από το περασμένο καλοκαίρι τον επανέφεραν πάλι στους πίνακες της σούπερ λίγκα. Τελευταία φορά που είχε διευθύνει ο Σελίμος αγώνες του ΠΑΣ στη σούπερ λίγκα ήταν τη σαιζόν 2011-2012 και συγκεκριμένα ήταν ρέφερι στα παιχνίδια: ΠΑΣ – Κέρκυρα 2-1, ΠΑΣ – Δόξα Δράμας 1-0, ΠΑΣ – ΑΕΚ 2-1.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-20 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα Σάββατο στην Αθήνα με τον Ατρόμητο. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στο δημοτικό γήπεδο του Ρουφ με διαιτητή τον Πέτρο Λεμπέση (Πειραιά)..
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-17 ο ΠΑΣ αύριο Κυριακή θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 13:00 με διαιτητή τον Μάριο Σιντόρη (Θεσπρωτίας).
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ-15 ο ΠΑΣ αύριο Κυριακή στις 13:30 θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στο Σταυράκι. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ιωάννης Σταματελόπουλος (Ηπείρου).


ΜΕ ΚΕΙΤΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Στον Ασπρόπυργο πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί η προπόνηση του Ατρόμητου εν όψει του αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έλαβαν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές συμπεριλαμβανομένων των νεοαποκτηθέντων Πολ Κεϊτά, Δημήτρη Παπαδόπουλου κα Δημήτρη Γροντή. Ο Λε Ταλέκ αρχικά προπονήθηκε με όλη την ομάδα και στην συνέχεια με τον γυμναστή Σωτήρη Ρούσση. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα υπό την επίβλεψη του Τραϊανού Δέλλα  και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα αποσυρθεί στο ξενοδοχείο.

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ

Στο ματς του α’ γύρου που έγινε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 ο ΠΑΣ κέρδισε τον Ατρόμητο 1-0 με γκολ που σημείωσε στο 29’ με δυνατό σουτ ο Σταύρος Τσουκαλάς. Ο Ατρόμητος είχε δύο δοκάρια, στο 4’ με σουτ του Ούμπιντες και στο 26’ με τον Φυτανίδη. Διαιτητής του αγώνα ο Στυλιαράς.
ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Ναδάλες, Μπέριος, Σκόνδρας, Κοζορώνης, Τσουκαλάς, Ακόστα, Ίλιτς (52' Λίλα), Τσάβεζ (91' Γιάκος), Μανιάς (74' Φερφελής).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Φυτανίδης, Ουσέρο, Ούμπιντες, Μαρσελίνιο (46' Μπρίτο), Λε Ταλέκ Γοδόι, Στοϊτσεφ (46' Ναπολεόνι), Κιβρακίδης, Μπιτόλο (66' Κοντοές), Λαζαρίδης.


ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν την Κυριακή 29 Απριλίου 1968 στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. Σε κακή μέρα ο ΠΑΣ υπέστη βαριά ήττα με σκορ 6-0. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το πρώτο γκολ του Ατρόμητου προήλθε από αυτογκόλ του Κώστα Παπακοσμά που ήταν και ο κορυφαίος του αγώνα. «Ο πιο ζωντανός και πιο δυνατός παίκτης των Ιωαννίνων που αισθάνθηκαν την αντίστασή του οι Περιστεριώτες ήταν ο σέντερ μπακ Παπακοσμάς, ο οποίος έβγαινε συχνά και στην επίθεση για να βοηθήσει την ομάδα του» έγραφε ο "Η.Α" της εποχής. Τα άλλα γκολ του Ατρόμητου πέτυχαν Κανελλόπουλος, Παπαδόπουλος (2), Κούκης (2). Διαιτητής ο Ξάνθος από τη Ρόδο που αργότερα ανέβηκε στην Α’ Εθνική.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Βαρλάμος, Κανελλόπουλος, Ζαρδαμόπουλος, Ψυρόγιαννης, Κωσταντινίδης, Βασιλόπουλος, Τσιβγούλης, Κούκης, Τσιριμιάγκος, Παπαδόπουλος, Χερουβείμ.
ΠΑΣ: Μανέγας, Μάντζιος, Αναστασίου, Τζαμάκος, Παπακοσμάς, Καραμανωλάκης, Ντάκης, Μαυριδόπουλος, Οικονομίδης, Σαχινίδης, Κακολύρης.


ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΙΚΑΣΕΩΝ

Λόγω αποχής των δικηγόρων αναβλήθηκαν χτες οι υποθέσεις στην πειθαρχική επιτροπή της σούπερ λίγκα. Η εκδίκαση θα γίνει σε άλλη ημερομηνία που θα ορίσει η σούπερ λίγκα. Σε απολογία κλήθηκαν τόσο ο ΠΑΣ όσο και η ΑΕΚ για την συμπεριφορά των φιλάθλων στο μεταξύ τους παιχνίδι που έγινε την περασμένη Κυριακή στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ


Χτες η σούπερ λίγκα ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των αγώνων μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η σειρά των αγώνων του ΠΑΣ με τις αντίστοιχες ημερομηνίες είναι: Κυριακή 24 Ιανουαρίου (ώρα 17:15) Ατρόμητος – ΠΑΣ
Κυριακή 31 Ιανουαρίου (ώρα 19:30) ΠΑΣ – Ολυμπιακός
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου (ώρα 15:00) Ηρακλής – ΠΑΣ
Κυριακή 14 Φεβρουαρίου (ώρα 15:00) ΠΑΣ – Παναθηναϊκός
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου (ώρα 17:15) Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου (ώρα 17:15) Πανθρακικός – ΠΑΣ
Σάββατο 5 Μαρτίου (ώρα 15:00) ΠΑΣ – Παναιτωλικός
Σάββατο 12 Μαρτίου (ώρα 17:15) Καλλονή – ΠΑΣ
Δευτέρα 21 Μαρτίου (ώρα 19:30) ΠΑΣ – Πανιώνιος
Κυριακή 3 Απριλίου (ώρα 19:00) Λεβαδειακός – ΠΑΣ
Κυριακή 10 Απριλίου (ώρα 19:00) ΠΑΣ – Πλατανιάς
Κυριακή 17 Απριλίου (ώρα 19:00) Skoda Ξάνθη – ΠΑΣ.