Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Τζημόπουλος και Τσουκαλάς διέλυσαν τον μύθο περί έλλειψης κινήτρων

Θέμης Τζημόπουλος και Σταύρος Τσουκαλάς στις δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους


Στο τέλος του αγώνα μίλησαν στους δημοσιογράφους οι Θέμης Τζημοπουλος και Σταύρος Τσουκαλάς κάνοντας ενδιαφέρουσες επισημάνσεις, καταρρίπτοντας και τον μύθο που εντέχνως πάει να καλλιεργηθεί ότι οι παίκτες δεν αποδίδουν τα ανάλογα λόγω έλλειψης κινήτρων επειδή η ομάδα δεν παίρνει αδειοδότηση.
Λες και ο ΠΑΣ κάθε χρόνο επί σειρά ετών έβγαινε στην Ευρώπη και τελευταία που δεν βγήκε έχασαν οι παίκτες το ενδιαφέρον τους! Μ’ αυτή τη λογική θα πρέπει να τα παρατήσουν και οι άλλες ομάδες, αφού ο Ολυμπιακός παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και οι θέσεις για Ευρώπη είναι κατά κανόνα κλεισμένες από Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ και μέχρι πέρσι από τον Ατρόμητο. Και ποιος παίκτης μπαίνει στο γήπεδο και λέει μέσα του…. «δεν παίζω γιατί και να βγω Ευρώπη μπορεί η ομάδα μετά από 7 μήνες να μη πάρει αδειοδότηση οπότε δεν θα παίξω…»; Δεν θέλουν αυτοί να διακριθούν; Δεν έχουν εγωισμό; Δεν θέλουν το χειροκρότημα του κόσμου και την ατομική τους καταξίωση; Σωστά έγινε αυτή η ερώτηση προς τους παίκτες για να τελειώνει και αυτό το σενάριο.


Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο έμπειρων ποδοσφαιριστών:

Θέμης Τζημόπουλος: «Η ομάδα έδειξε το καλύτερο πρόσωπο από την αρχή της σαιζόν. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και ο αντίπαλος προσπαθούσε να μας απειλήσει με μεγάλες μπαλιές. Παρότι δεχτήκαμε το γκολ προσπαθήσαμε για την ισοφάριση. Αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα στη συνέχεια. Το ματς αυτό σαν εικόνα να είναι σταθμός και στα επόμενα παιχνίδια. Κάναμε πολλές τελικές φάσεις αλλά δεν σκοράραμε. Με τέτοιες εμφανίσεις στη συνέχεια δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Μας άξιζε η νίκη σήμερα, γιατί η προσπάθεια έγινε. Μέχρι τώρα δεν είχαμε διεκδικήσει κάποια ματς, όπως φάνηκε από την προσπάθεια και την εικόνα μας. Αν έχουμε όμως τέτοια εικόνα και στο μέλλον, το σημερινό ματς θα είναι σταθμός για να αντιδράσουμε».

Σταύρος Τσουκαλάς: «Σήμερα αυτό που έγινε ήταν ένα μεγάλο κρίμα. Δείξαμε πολύ ότι θέλαμε το παιχνίδι, παίξαμε ποδόσφαιρο υπεροχής και ο Λεβαδειακός μας έκλεψε το παιχνίδι. Αυτό που έγινε σήμερα θα είναι μια νέα αρχή για εμάς. Με τέτοιες εμφανίσεις θα φτάσουμε εκεί που πρέπει. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πάμε ψηλά. Είχαμε πολλές τελικές προσπάθειες. Πριν από το γκολ δεν είχε καμία ευκαιρία. Έβαλε το γκολ, αλλά εμείς προσπαθήσαμε και αντιδράσαμε. Κάναμε συζητήσεις μεταξύ μας, ψάξαμε τι φταίει. Στον Πανιώνιο δεν πήγαμε καλά. Σήμερα παίξαμε καλά αλλά δεν πήραμε τη νίκη. Πρέπει να ετοιμαστούμε για τον Πλατανιά και εκεί να είμαστε περισσότερο έτοιμοι».
Για το τι άλλαξε στα αποδυτήρια τον τελευταίο καιρό ανέφερε: «Για να γίνει κάτι άλλαξαν πολλά. Τα προβλήματα λύνονται με συζητήσεις. Ψάξαμε τι φταίει. Από τη μία εβδομάδα στην άλλη έγιναν κάποια πράγματα και μετά τον Πανιώνιο καταφέραμε και κάναμε μία επιβλητική εμφάνιση, έστω χωρίς να πάρουμε αποτέλεσμα. Και σ' άλλα ματς που κερδίσαμε δεν ήμασταν καλύτεροι από σήμερα. Αυτήν την εβδομάδα κάτι άλλαξε και σε 5-6 μέρες έγιναν αυτά που έπρεπε. Με τον Πλατανιά θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι, να πάρουμε τους 3 βαθμούς, γιατί θέλουμε να πάμε σε καλά Χριστούγεννα στα επόμενα ματς.

Σε ερώτηση αν ισχύουν αυτά που λένε κάποιοι φίλαθλοι ότι «οι παίκτες δεν έχουν κίνητρα αφού και να βγει η ομάδα στην Ευρώπη δεν θα παίξει λόγω μη αδειοδότησης» οι ποδοσφαιριστές απάντησαν:

Θέμης Τζημόπουλος: «Κίνητρο υπάρχει και ατομικό και ομαδικό, δεν θα άξιζε να παίζει κανείς ποδόσφαιρο, αν δεν είχε κίνητρο. Η προσπάθεια που ξεκινάει μέσα από την ομάδα θα αναδείξει το στόχο. Μέχρι τώρα δεν προσπαθούσαμε ανάλογα με τις δυνατότητές μας. Η σημερινή εμφάνιση πρέπει να συνεχιστεί και να συνδυαστεί με βαθμούς στο άμεσο μέλλον».


Σταύρος Τσουκαλάς: «Σίγουρα υπάρχει κίνητρο. Δεν μπορεί να είμαστε εδώ χωρίς κίνητρο. Δεν νομίζω να ισχύει ότι δεν παίζουμε γιατί μπορεί να φτάσουμε για Ευρώπη αλλά δεν θα παίξουμε, όπως λέει ο κόσμος. Δεν ισχύει αυτό. Τουναντίον μεγαλώνει τον εγωισμό μας. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον να πάμε όσο δυνατόν πιο ψηλά».