Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πως σκέφτεται να παίξει στα Περιβόλια ο Πετράκης

Τις τελευταίες πινελιές στην ομάδα έβαλε σήμερα ο Γιάννης Πετράκης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τις τελευταίες πινελιές στο αγωνιστικό πρόσωπο του ΠΑΣ, ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Πλατανιά, θα βάλει στη σημερινή προπόνηση που θα γίνει στις 8 η ώρα το πρωί ο Γιάννης Πετράκης, δίνοντας και τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του.
Αμέσως μετά την προπόνηση που θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ, η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη οδικώς και στη συνέχεια θα «πετάξει» για τα Χανιά με τη μεσημβρινή πτήση. Μετά την προπόνηση θα ανακοινωθεί η 18άδα που θα ταξιδέψει για την Κρήτη. Μέσα σ’ αυτή θα είναι και ο αμυντικός μέσος Απόστολος Σκόνδρας που χτες προπονήθηκε κανονικά χωρίς ενοχλήσεις.


Στα Γιάννινα θα μείνουν και θα δουν το ματς από την τηλεόραση οι τιμωρημένοι Μιχαήλ, Ναδάλες και οι τραυματίες Τσάβεζ και Λίλα. Επιστρέφουν Κοζορώνης (εξέτισε την ποινή αφού είχε αποβληθεί στο ματς κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό) και Σκόνδρας (αποθεραπεύτηκε). Από τις 4 απουσίες, σε σχέση με το ματς της περασμένης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό, οι νέες απουσίες είναι των Ναδάλες και Λίλα.

Ο Μιχαήλ αύριο θα εκτίσει την 4η και τελευταία αγωνιστική της ποινής του, καθώς πλήρωσε πολύ ακριβά, με ποινή 4 αγωνιστικών (λόγω διπλασιασμού επειδή ήταν αρχηγός), το επεισόδιο που είχε με τον Μανούσο στη φυσούνα μετά τη λήξη του αγώνα με την Καλλονή. Προπονείται εντατικά, για να παίξει την Τρίτη στο ματς κυπέλλου στην Καρδίτσα επί της τοπικής Αναγέννησης, εφόσον δεν γίνει η απεργία των επαγγελματιών παικτών που εξήγγειλε με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ.

Ο Τσάβεζ θα επιστρέψει μετά το νέο έτος όπως και ο Λίλα. Ο Ναδάλες έχει ποινή μιας αγωνιστικής λόγω 4 κίτρινων καρτών και θα τον περιμένει ο Πετράκης για το ματς κυπέλλου, όπου ο ΠΑΣ και με ισοπαλία στην Καρδίτσα περνά στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Επί του παρόντος αυτό που προέχει είναι το αυριανό δύσκολο παιχνίδι στα Περιβόλια επί του Πλατανιά.

Μπορεί εκεί ο ΠΑΣ να είναι αήττητος (2 ισοπαλίες 1 νίκη για τον «Άγιαξ της Ηπείρου»), αλλά αυτό δεν μειώνει τον βαθμό δυσκολίας, καθώς υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις και παράλληλα η γηπεδούχος ομάδα είναι ανεβασμένη και σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό.

Ο Γιάννης Πετράκης προσπάθησε στις τελευταίες προπονήσεις να καλύψει τα κενά που υπάρχουν και να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο σύνολο που θα διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Για την άμυνα η μόνη αλλαγή θα είναι στο αριστερό άκρο που θα παίξει ο Στρούνα αντί του Ναδάλες. Δεξιά θα είναι ο Καρανίκας που στο ματς με τον Λεβαδειακό ήταν από τους καλύτερους και στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Τζημόπουλος, Μπέριος. Κάτω από τα δοκάρια σταθερά ο Βελλίδης. Στη μεσαία γραμμή θα είναι πάλι η γνωστή τετράδα Τσουκαλάς, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Ακόστα και στην επίθεση το γνωστό δίδυμο Μανιάς, Ίλιτς.

Ο Μανιάς ήταν ο μοιραίος παίκτης στο προηγούμενο ματς με τον Λεβαδειακό με τις καταπληκτικές ευκαιρίες που έχασε, ενώ ο Ίλιτς έκανε από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια και παρά την ήττα ανακηρύχτηκε MVP της ομάδας του ΠΑΣ. Αν υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις θα είναι σε πολύ περιορισμένο βαθμό.

Επανήλθε και ο…. Παράσχος

Στις πρώτες προπονήσεις της εβδομάδας απουσίαζε ο προπονητής Γιώργος Παράσχος γιατί είχε ένα μικρό πρόβλημα υγείας. Από προχτές είναι κανονικά και επιβλέπει ο ίδιος των προπονήσεων του Πλατανιά. Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Μιλούνοβιτς που έχει ενοχλήσεις στη μέση. Σε κανονικούς ρυθμούς μπήκε ο Γκνιάτιτς που για το ματς με τον ΠΑΣ τέθηκε στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου. Η προετοιμασία του Πλατανιά θα ολοκληρωθεί σήμερα με μια προπόνηση στα Περιβόλια και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή. Η Κρητική ομάδα προέρχεται από το σημαντικό διπλό  (νίκη 2-0 με τέρματα των Μιλούνοβιτς, Ανγκούλο)μέσα στα Πηγάδια επί της Ξάνθης και είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Μικρές ειδήσεις από ΠΑΣ

-Σύμφωνα με το χτεσινό δελτίο Τύπου της ΠΑΕ, απόντες από την πρωινή προπόνηση που έγινε το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ ήταν οι Ιωάννου, Τσάβεζ, Λίλα.

-Η αποστολή του ΠΑΣ θα διαμείνει στα Χανιά στο ίδιο ξενοδοχείο που διαμένει τα τελευταία χρόνια και αποδείχτηκε γούρικο. Το γήπεδο του Α. Ο. Πλατανιά είναι στα Περιβόλια, μια κωμόπολη 4000 περίπου κατοίκων που είναι 4,5 χιλιόμετρα νοτίως των Χανίων, στους βόρειους πρόποδες των Λευκών Ορέων.


-Κάτω από τα δοκάρια της Κρητικής ομάδας είναι ο Δημήτρης Σωτηρίου που τα τελευταία 2 χρόνια πέρασε και από τον ΠΑΣ, αλλά ήταν στη σκιά του Βελλίδη. Στις 5 πρώτες αγωνιστικές γκολκίπερ ήταν ο Κέβιν Ολιμπά, αλλά ο Παράσχος εμπιστεύθηκε τελικά τον Σωτηρίου.


-Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι έγινε ανταλλαγή τερματοφυλάκων. Στον ΠΑΣ ήρθε από τον Πλατανιά ο Περιστερίδης και ο Σωτηρίου από τον ΠΑΣ πήγε στον Πλατανιά.


-Εκτός από τον Σωτηρίου, στον Πλατανιά είναι και άλλοι δύο πρώην παίκτες του ΠΑΣ, που είχαν και στα Γιάννινα τον Παράσχο προπονητή. Ο λόγος για τον Κώστα Μενδρινό και τον Βραζιλιάνο αριστερό ακραίο αμυντικό Βάντερσον Σκαρντοβέλι.


-Ο Γιώργος Παράσχος διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία του Πλατανιά τον Γιάννη Χριστόπουλο. Ο κυρ Γιώργος πέρασε δύο φορές από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ. Την πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2000 με πρόεδρο τον Μάνθο Κολέμπα και τη δεύτερη φορά το καλοκαίρι του 2009 με πρόεδρο τον Γιώργο Χριστοβασίλη.


-Για το αυριανό ματς στα Περιβόλια, στο χτεσινό δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Πλατανιάς. Μεταξύ άλλων αναφερόταν και τα εξής: «Στόχος του Πλατανιά, δεν είναι άλλος από τη νίκη προκειμένου να μην “χαθεί” το πολύτιμο διπλό στην Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική και βέβαια να σκαρφαλώσει ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, αγγίζοντας το όριο των βαθμών που έχει θέσει ως στόχο για το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ο κ. Παράσχος».


-Για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ, η διοίκηση του Πλατανιά μείωσε τις τιμές των εισιτηρίων για να πάει όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος. Στις θύρες 1 και 2 τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και στη θύρα 3 κοστίζουν 5 ευρώ.


Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (11 Δεκεμβρίου 2014) ο ΠΑΣ προετοιμαζόταν για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ ο Γιάννης Πετράκης σε δηλώσεις του είχε πει: «Ο ΠΑΣ Γιάννενα είναι από τις καλές επαρχιακές ομάδες σε όλα τα επίπεδα. Δουλεύουμε κάθε μέρα με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε. Πιστεύουμε ότι στο τέλος της σεζόν όλα θα είναι καλά για εμάς».