Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα στον Πλατανιά

Ο Μπράνα Ίλιτς θα είναι από τις βασικές μονάδες του ΠΑΣ στη σημερινή αναμέτρηση με τον Πλατανιά

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Την καλή παράδοση που έχει τα τελευταία χρόνια στα Περιβόλια θέλει να διατηρήσει και σήμερα ο ΠΑΣ, καθώς στις 17:15 θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά με απευθείας μετάδοση από το κανάλι Novasports 1. Σε μια έδρα, όπου στη μικρή προϊστορία των 3 αγώνων ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν έχασε ποτέ, έχοντας 1 νίκη και 2 ισοπαλίες.
Βέβαια κάθε αγωνιστική σαιζόν και κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστές ενότητες. Κατά πόσο παίζει ρόλο και η προϊστορία θα φανεί το απόγευμα.

Η αποστολή του ΠΑΣ είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το απόγευμα θα αντιμετωπίσει μια καλή και ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό ομάδα. Παράλληλα στο κυανόλευκο συγκρότημα υπάρχουν σημαντικές απώλειες παικτών, που αν έπαιζαν, θα έδιναν μια ξεχωριστή δυναμική, γιατί είναι από τους λεγόμενους πρωτοκλασάτους παίκτες. Συγκεκριμένα υπάρχουν οι γνωστές απουσίες των τιμωρημένων Μιχαήλ, Ναδάλες και των τραυματιών Τσάβεζ, Λίλα. Επιστρέφουν οι Κοζορώνης (εξέτισε την ποινή) και Σκόνδρας (αποθεραπεύτηκε). 

Όμως στον ΠΑΣ προσπαθούν να προσπεράσουν τις απουσίες που υπάρχουν, ποντάροντας για κάτι καλύτερο στους παίκτες που είναι στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη. «Να βλέπουμε αυτά που έχουμε και όχι αυτά που μας λείπουν» ήταν μια χαρακτηριστική ατάκα του κρητικού τεχνικού στις τελευταίες δηλώσεις του. Ο ΠΑΣ προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Λεβαδειακό με σκορ 2-1 και θέλει θετικό αποτέλεσμα για να υπάρξει πάλι ηρεμία. Για να γίνει αυτό, προϋποθέτει η Γιαννιώτικη ομάδα να έχει καλή εμφάνιση, αλλά και να αξιοποιήσει καλύτερα τις φάσεις και να μη έχει την αστοχία του προηγούμενου αγώνα. 

Η προετοιμασία για το σημερινό παιχνίδι ολοκληρώθηκε χτες το πρωί στα Γιάννινα. Εκεί ο Πετράκης έδειξε κάποια πράγματα συνυφασμένα με το στυλ παιχνιδιού του Πλατανιά, δίνοντας οδηγίες σε κάθε παίκτη ξεχωριστά για το ρόλο που θα έχει το απόγευμα στο γήπεδο Περιβολίων. Ο ΠΑΣ έχει να χαμογελάσει σε εκτός έδρας παιχνίδι, από την πρώτη αγωνιστική που πήρε ισοπαλία 1-1 μέσα στη Βέροια. Έκτοτε έχει μόνο ήττες παίζοντας μακριά από τα Γιάννινα. 

Έτσι σήμερα θα κληθεί εκ νέου να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα και να δείξει τις αρετές και τα δυνατά χαρακτηριστικά που έχει σαν ομάδα, με κυρίαρχο στοιχείο τη συνοχή, αφού υπάρχει ο ίδιος προπονητής τα τελευταία 2 χρόνια και οι ίδιοι παίκτες είναι κατά μεγάλο ποσοστό στο ρόστερ.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Πιθανόν ο ΠΑΣ να ξεκινήσει το παιχνίδι σε ένα σχήμα 4-4-2, έχοντας τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, δεξιό αμυντικό τον Καρανίκα, αριστερό τον Στρούνα, στο κέντρο άμυνας τους Μπέριο, Τζημόπουλο, στο κέντρο Τσουκαλά, Γαρουφαλιά, Ακόστα, Γιάκο και στην επίθεση Ίλιτς και Μανιά. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι Ηλιάδης, Κοζορώνης. Πλην αυτών στην αποστολή είναι και οι Περιστερίδης, Σαπαλίδης, Φερφελής, Σκόνδρας, Μασούρας.

ΡΕΦΕΡΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Μάριος Λαμπρόπουλος του συνδέσμου Ηλείας. Βοηθοί του θα είναι οι Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Νικόλαος Γεωργαράκος (Αθηνών). Τέταρτος διαιτητής ο Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου) και παρατηρητής ο Δημήτριος Μπέγκος (Αργολίδας). Φέτος ο Μάριος Λαμπρόπουλος ήταν διαιτητής και στο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο που έληξε με σκορ 3-1 υπέρ των πράσινων. Πέρσι είχε διευθύνει επίσης τον αγώνα ΠΑΣ – Skoda Ξάνθη 2-2. Παλιότερα στη Β’ Εθνική είχε διευθύνει το επεισοδιακό παιχνίδι ΠΑΣ – ΟΦΗ.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα η προετοιμασία του Πλατανιά. Στην χτεσινή τελευταία προπόνηση, ο τεχνικός του Πλατανιά Γιώργος Παράσχος, δούλεψε με ένταση πάνω στην τακτική για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά και στις στημένες φάσεις. Μάλιστα το δεύτερο σκέλος του προγράμματος αφορούσε τόσο στην αμυντική, όσο και στην επιθετική λειτουργία. Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε η αποστολή για το ματς κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα: Σωτηρίου, Κοκκαλάς, Μπανανά, Δημήτρης, Ιτούα, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν, Αποστολόπουλος, Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Μουνάφο, Ράμος, Μιλούνοβιτς, Τζιλβάν, Ανγκούλο, Ντίνας, Πάγκαλος.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα νέων Κ20 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί με τον Πλατανιά στο γήπεδο Μουρνιών Μινώταυρου. Η αποστολή θα αναχωρήσει σήμερα για τα Χανιά. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Εμμανουήλ Βασσάκης του συνδέσμου Ηρακλείου.

-Για το πρωτάθλημα νέων Κ-17 αύριο Κυριακή ο ΠΑΣ θα παίξει στη Βέροια με την τοπική ομάδα. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι στο γήπεδο Παλατιτσίων (1ο βοηθητικό) με διαιτητή τον Διονύση Σουλίδη του συνδέσμου Κοζάνης.


-Στη Βέροια θα παίξει επίσης και η ομάδα νέων Κ-15 του ΠΑΣ με την αντίστοιχη ομάδα της «Βασίλισσας». Το παιχνίδι θα γίνει αύριο Κυριακή στις 14:15 στο γήπεδο Παλατιτσίων (2ο βοηθητικό) με διαιτητή τον Χρήστο Παυλίδη (Ημαθίας).

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου
15:00 Ηρακλής – Πανθρακικός NS2
17:15 Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα NS1
19:30 Πανιώνιος - ΑΕΚ NS2
Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
15:00 Ολυμπιακός - Παναιτωλικός NS2
17:15 Ξάνθη - Βέροια NS3
17:15 Ατρόμητος - Καλλονή NS2
19:30 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης NS1
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου
19:30 Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 13 αγωνιστικές)
Ολυμπιακός 39
ΑΕΚ 26
ΠΑΟΚ 22
Πανιώνιος 22
Παναθηναϊκός 22
Αστέρας Τρίπολης 21
Πλατανιάς 18
Λεβαδειακός 18
Ηρακλής 17
Ξάνθη 15
ΠΑΣ Γιάννινα 14
Βέροια 14
Παναιτωλικός 13
Ατρόμητος 10
Καλλονή 7
Πανθρακικός 7
ΣΗΜ: Από τον Παναθηναϊκό αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί