Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δουλειά στον ΠΑΣ για να έρθουν πάλι οι επιτυχίες

Στρώθηκαν στη δουλειά για να βρει η ομάδα το δρόμο των επιτυχιών

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σε προηγούμενες διακοπές του πρωταθλήματος πάντα ο Γιάννης Πετράκης έδινε διήμερο ρεπό στους παίκτες για να ξεκουραστούν. Αυτή τη φορά το ρεπό κόπηκε και όλοι μαζί στον ΠΑΣ στρώθηκαν στη δουλειά για να ξαναβρούν τη χαμένη τους αγωνιστική ταυτότητα. Εκείνο το καλό  αγωνιστικό τέμπο που είχαν σαν ομάδα, τα τελευταία χρόνια αλλά και στην αρχή του πρωταθλήματος.
Όπου έκαναν καλές εμφανίσεις, αλλά και βαθμούς μάζευαν που είναι απαραίτητοι. Στο κυανόλευκο στρατόπεδο πιστεύουν ότι θα ξαναβρούν την αγωνιστική αίγλη που τους ταιριάζει σαν ομάδα και στα επόμενα παιχνίδια θα είναι βελτιωμένοι σε όλους τους τομείς. Έτσι στο πρόγραμμα υπάρχουν καθημερινές πρωινές προπονήσεις, με τον Γιάννη Πετράκη και τους συνεργάτες του να ρίχνουν μεγάλο βάρος στο κομμάτι της τακτικής αλλά και της φυσικής κατάστασης, ώστε να έρθει η ζητούμενη βελτίωση.

Μεγάλο βάρος πέφτει στην αμυντική οργάνωση αλλά και στο καλύτερο τελείωμα των φάσεων, καθώς η ομάδα δημιουργεί σε κάθε παιχνίδι πολλές προϋποθέσεις για γκολ, χωρίς να υπάρχει το ανάλογο αποτέλεσμα. Είτε γιατί δεν τελειώνουν με τον καλύτερο τρόπο οι προσπάθειες, είτε γιατί υπάρχει και η γκίνια με τα δοκάρια στις αντίπαλες εστίες και τις χαμένες ευκαιρίες. Στο Γιαννιώτικο στρατόπεδο υπάρχει μια πίκρα, γιατί τελευταία όλοι δέχτηκαν αρκετή κριτική στα Γιάννινα, κυρίως από τους φιλάθλους στο διαδίκτυο, αλλά υπάρχει αισιοδοξία και «πιστεύω» για μια καλύτερη πορεία στη συνέχεια. Και το στηρίζουν αυτό γιατί δεν άλλαξε κάτι που να δημιουργεί προβλήματα. Οι ίδιοι παίκτες αγωνίζονταν πριν, οι ίδιοι αγωνίζονται και τώρα και ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να… ξέχασαν τη μπάλα. Όπως ο ίδιος προπονητής είναι στην ομάδα από αρχές Φεβρουαρίου 2014 μέχρι τώρα. Συνεπώς και σύμφωνα με όσα λέγονται, αν υπήρξαν κάποιες μέτριες εμφανίσεις, οφείλονται όχι σε ανικανότητα τις ομάδας αλλά σε ατυχείς συγκυρίες και πολύ σύντομα να υπάρξει ανάκαμψη.

Ευκαιρία να σπάσουν την κακή παράδοση

Στον ΠΑΣ θα συνεχίσουν με εντατικό ρυθμό τις προπονήσεις όλες τις μέρες, έχοντας στο κάδρο το επόμενο παιχνίδι με την Καλλονή που θα γίνει το άλλο Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Η νίκη στην αναμέτρηση αυτή καθίσταται επιτακτική για να υπάρξει βαθμολογική ανάκαμψη, αλλά να βελτιωθεί και το κλίμα κυρίως στις τάξεις των φιλάθλων για να μη υπάρξει γκρίνια και εσωστρέφεια. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, ο ΠΑΣ δεν έχει κερδίσει ποτέ την Καλλονή. Στις 4 αναμετρήσεις που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια, στη Μυτιλήνη και στα Γιάννινα, καθώς τώρα συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι δρόμοι των δύο ομάδων, οι νησιώτες έχουν 3 νίκες και 1 ματς έληξε ισόπαλο. Αν θα σπάσει αυτό το άσχημο σερί θα φανεί το άλλο Σάββατο στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Που παίζουν οι 4 διεθνείς


Από τις προπονήσεις απουσιάζουν οι διεθνείς Βελλίδης, Στρούνα, Λίλα, Τζημόπουλος. Ο Βελλίδης είναι στην εθνική Ελλάδας για τα φιλικά παιχνίδια με Λουξεμβούργο (13/11) και Τουρκία (17/11). Ο Λίλα με την εθνική Αλβανίας για το φιλικό με τη Γεωργία (16/11). Ο Στρούνα με την εθνική Σλοβενίας για το  μπαράζ πρόκρισης στο EURO 2016 κόντρα στην Ουκρανία (14/11) και ο Τζημόπουλος με την εθνική Νέας Ζηλανδίας για το φιλικό στο Ομάν της Ασίας (12/11).