Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Καλύτερες εμφανίσεις περιμένει ο Γιάννης Πετράκης

Μέσα από τη δουλειά και τις προπονήσεις ο ΠΑΣ θα γίνει καλύτερος εκτιμά ο Γιάννης Πετράκης


Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές έμεινε ο Γιάννης Πετράκης για την εμφάνιση της ομάδας του στο προχτεσινό φιλικό με τον Αστέρα που έγινε στην Τρίπολη. Είναι αλήθεια ότι ανεξάρτητα από την ήττα με 1-0, ο ΠΑΣ έδειξε αρκετά καλά στοιχεία.
Ωστόσο ο Κρητικός τεχνικός δεν θα μείνει μόνο σ’ αυτά, αλλά περισσότερο στα λάθη και τις αδυναμίες που υπήρξαν και θα πρέπει να διορθωθούν για τη συνέχεια.

Και αυτό θα γίνει σ’ αυτή τη βδομάδα, γιατί το Σαββατοκύριακο θα γίνουν δύο φιλικά παιχνίδια στα Γιάννινα, το Σάββατο με τον Πανελευσινιακό και την Κυριακή με τον Παναιτωλικό. Μάλιστα είναι τα πρώτα φιλικά που θα γίνουν στα Γιάννινα, ενώπιον των φιλάθλων της ομάδας, καθώς τα προηγούμενα 4 έγιναν μακριά από τους «Ζωσιμάδες». Σ’ αυτά τα δύο ματς ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και θα περιμένει συνεχώς να βελτιώνεται το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. 

Αυτές τις μέρες πιστεύεται ότι θα ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών οι Φερφελής, Μιχαήλ και θα δουν πόσο έτοιμος είναι και ο Στρούνα που κάνει αποθεραπεία για θλάση που έπαθε σε παιχνίδι με την εθνική Σλοβακίας. Στα θετικά καταγράφεται και η επάνοδος του Ηρακλή Γαρουφαλιά που μετά από 7 περίπου μήνες μπήκε σε αγώνα, καθώς στο 76’ του προχτεσινού αγώνα στην Τρίπολη ο Γιάννης Πετράκης τον πέρασε στη θέση του Μπράνα Ίλιτς. 

Ο Γαρουφαλιάς είχε τραυματιστεί (ρήξη χιαστών) στο ματς του Ιανουαρίου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και πέρασε μια περιπέτεια με χειρουργείο και μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης μέχρι να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Το ιατρικό τημ έδειξε ικανοποίηση που δεν αισθάνθηκε ενοχλήσεις και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια να ενταχτεί κανονικά στο πρόγραμμα προπονήσεων. Ανήκει στη νέα γενιά των παικτών που έχουν καλές προϋποθέσεις να εξελιχθούν. Ειδικό πρόγραμμα μέχρι να μπει σε κανονικούς ρυθμούς ακολουθεί και ο Γιάννης Ιωάννου που πριν από 4 μέρες ανανέωσε τη συνεργασία για ένα ακόμα χρόνο.

Ο ΠΑΣ το βράδυ του Σαββάτου διανυχτέρευσε στην Τρίπολη. Χτες έκανε προπόνηση στις 8 το πρωί στο προπονητικό κέντρο του Αστέρα και το απόγευμα επέστρεψε στα Γιάννινα. Ο Γιάννης Πετράκης για σήμερα έδωσε ρεπό προκειμένου να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές και από αύριο ξεκινούν πάλι οι διπλές προπονήσεις πρωί και απόγευμα. Συνεχίζει να δοκιμάζεται ο Δημήτρης Μυρθιανός που έκλεισε μήνα προπονήσεων στον ΠΑΣ, οπότε είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει την επόμενη μεταγραφή. 

Με την επαγγελματική ομάδα συνεχίζουν να γυμνάζονται οι ερασιτέχνες Παππάς (γκολκίπερ), Κοζάκης, Μασούρας, Αλεξίου και δεν αποκλείεται τώρα ή τον Ιανουάριο να γίνουν επαγγελματίες όπως έγινε με τον τερματοφύλακα Νίκο Κολιοφούκα. Μέχρι τα μέσα Αυγούστου ίσως αποκτηθούν 1-2 έμπειροι παίκτες, κάτι που συζήτησαν στην Τρίπολη ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης με τον προπονητή Γιάννη Πετράκη και τον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Δημήτρη Νιαρχάκο. Ο ΠΑΣ έχει τη δυνατότητα για ακόμα δύο μεταγραφές παικτών άνω των 24 ετών και ανεξαρτήτου εθνικότητας. 

Τέλος τα φιλικά παιχνίδια ξεκίνησε και η ομάδα νέων Κ-20 του ΠΑΣ που προχτές έχασε στο ΠΕΑΚΙ με σκορ 2-0 από τον Κένταυρο Μουσιωτίτσας. Την Τετάρτη θα παίξει με τον Α. Ο. Αμπελοκήπων και το Σάββατο με τον Α. Ο. Βελισσαρίου.