Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Γιατί το ποτήρι στον ΠΑΣ είναι ... μισογεμάτο!

Συνεχώς βελτιώνεται ο ΠΑΣ δίνοντας την εντύπωση ότι και φέτος θα πάει καλά στο πρωτάθλημα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Από τα 4 φιλικά παιχνίδια με ομάδες σούπερ λίγκα που έδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα και μάλιστα μακριά από την έδρα του, το περασμένο Σάββατο στην Τρίπολη έκανε την καλύτερη εμφάνιση κόντρα στον πάντα φιλόδοξο και δυνατό Αστέρα.
Δεν έχει σημασία αν έχασε 1-0 από το καταπληκτικό γκολ του Σκούρτη στο 3’ που προήλθε από λάθος παίκτη του ΠΑΣ, αλλά σημασία έχει η γενικότερη εμφάνιση του «Άγιαξ». Έδειξε πολύ καλά στοιχεία και στις τρεις γραμμές, θα θετικά στοιχεία ήταν περισσότερα από τα αρνητικά και ο Γιάννης Πετράκης θα έφυγε ικανοποιημένος από την Τρίπολη. Καταγράφοντας στα κιτάπια του πολλά καλά στοιχεία. 

Όσοι δίνουν σημασία και στο αποτέλεσμα, ναι μεν ο Αστέρας είχε περισσότερη κατοχή μπάλας και τελικές προσπάθειες, αλλά τις ευκαιρίες του αγώνα έχασε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Τόσο με το χαμένο πέναλτι στο 33’ του Τσάβεζ όσο και στο 90’ με το καταπληκτικό τετ-α-τετ του Σαπαλίδη απέναντι στον τερματοφύλακα Θεοδωρόπουλο. Στην Τρίπολη ο ΠΑΣ έδειξε αυτά τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν σαν ομάδα. Είναι δυνατός, έχει συνοχή σαν ομάδα, ορισμένοι παίκτες βρίσκονται μεταξύ τους με κλειστά μάτια και δεν χαρίζεται σε κανένα αντίπαλο. Αμέσως τον …πιάνει από το λαιμό και δεν τον αφήνει εύκολα να κάνει το παιχνίδι του. 

Αυτά τα πλάνα φάνηκαν πολλές φορές στην Τρίπολη, όπου ο ιστορικός «Άγιαξ της Ηπείρου», έδειξε σε πολλά διαστήματα του αγώνα τον καλό εαυτό του. Ο Πετράκης στο ματς αυτό παρέταξε την κλασική διάταξη 4-2-3-1 και την άφησε να ρολάρει με κάποιους μετασχηματισμούς ανάλογα με τη ροή του αγώνα, χωρίς να ανακατεύει πολύ την τράπουλα όπως έκανε σε άλλα παιχνίδια και κυρίως με Ηρακλή και Κέρκυρα, που προσπάθησε να περάσει και άλλα συστήματα όπως το 3-5-2 που δεν του κάθισε καλά. Λογικό είναι, όταν ξεκινούν τα φιλικά, ένας προπονητής να ψάχνει για το καλύτερο, να πειραματίζεται για να βρει λύσεις. 

Το Σάββατο στην Τρίπολη ο ΠΑΣ, ανεξάρτητα από την ήττα με 1-0 πέρασε με καλό βαθμό τα τεστ, χωρίς να σημαίνει ότι είναι έτοιμος και δεν χρειάζεται άλλη δουλειά. Ασφαλώς δεν είναι έτοιμος και ασφαλώς θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και του νέου πρωταθλήματος. Δεν έπαιξε και με καμία τυχαία ομάδα. 


Έπαιξε με τον Αστέρα που είναι από τις 2-3 ομάδες στην Ελλάδα με τα ποιοτικότερα και πιο ακριβοπληρωμένα ρόστερ. Μη μπούμε και στην άλλη συζήτηση, πόσο είναι το μπάτζετ της μιας ομάδας και πόσο της άλλης, γιατί δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης και θα χάσουμε τη μπάλα. Ο ΠΑΣ είναι μια «μνημονιακή» ομάδα που με λίγα χρήματα προσπαθεί να τα φέρει βόλτα, φτιάχνοντας μια δυνατή ομάδα με νέα κατά το πλείστον παιδιά και με επιλεγμένες μεταγραφές παικτών που δεν είχαν πριν μεγάλα ονόματα, αλλά έφτιαξαν μεγάλα ονόματα στο διάστημα που έπαιξαν στα Γιάννινα. 

Τέλος πάντων, ας μείνουμε στο θέμα μας που έχει  να κάνει με την καλή και ελπιδοφόρο εμφάνιση που έκανε ο «Άγιαξ της Ηπείρου» στην Τρίπολη. Που θα είναι και στο νέο πρωτάθλημα μια ομάδα πολύ υπολογίσιμη, όχι μόνο στα Γιάννινα αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Είδε παλιούς φίλους ο Πετράκης


Ο Γιάννης Πετράκης τη σαιζόν 2005-2005 που είχε την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης στη Γ' Εθνική


Παλιούς καλούς φίλους είχε την ευκαιρία να δει στην Τρίπολη ο Γιάννης Πετράκης, καθώς υπήρξε προπονητής του Αστέρα τη σαιζόν 2005-2006 στη Γ’ Εθνική. Ήταν τότε που χτιζόταν η ομάδα της Τρίπολης ανοίγοντας τα φτερά της για να πετάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Μάλιστα ο Αστέρας είναι η πρώτη ομάδα που έδωσε την ευκαιρία στο Γιάννη Πετράκη να δουλέψει σε επαγγελματική κατηγορία εκτός Κρήτης. Και αυτό ο Κρητικός τεχνικός δεν το ξεχνά ποτέ. Το έχει πει σε πολλές συνεντεύξεις, καθώς είναι ένας έντιμος και καθαρός άνθρωπος που ξέρει να αναγνωρίζει κάποια πράγματα. 

Απ’ ότι γνωρίζουμε, ο κόσμος αλλά και οι άνθρωποι του Αστέρα, ειδικά οι δύο ιδιοκτήτες Μπάκος, Καϋμενάκης, έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον Γιάννη Πετράκη, ανεξάρτητα αν εκείνη τη σαιζόν (2005-2006) δεν βγήκε όλη η χρονιά και διακόπηκε προς το τέλος η συνεργασία. 

Κοντά στην ομάδα ο Γ. Χριστοβασίλης

Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης στο φιλικό με τον Ηρακλή στο Καρπενήσι. 

Μπορεί να είναι ντάλα καλοκαίρι και περίοδος διακοπών, μπορεί ο Γιώργος Χριστοβασίλης να έχει μεγάλες επαγγελματικές υποχρεώσεις με τις επιχειρήσεις του, αλλά τελευταία δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον ΠΑΣ. Την Τετάρτη αεροπορικώς ταξίδεψε από Αθήνα για την Κέρκυρα όπου είδε το φιλικό με τους Φαίακες και μετά το ματς γύρισε με την αποστολή στα Γιάννινα. Είδε τις προπονήσεις όχι μόνο της επαγγελματικής ομάδας αλλά και των ομάδων νέων και το βράδυ της Πέμπτης επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα από τα Γιάννινα με την τελευταία πτήση. 

Σάββατο μεσημέρι ταξίδεψε για την Τρίπολη για να δει το παιχνίδι από κοντά, καίτοι μπορούσε να το δει και στην τηλεόραση, ενώ αναμένεται πάλι στα Γιάννινα για να ασχοληθεί με θέματα της ομάδας. Είναι μερικές φορές ο Χριστοβασίλης άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Που αφήνει κάποια πράγματα να αιωρούνται, αλλά όταν παίρνει την απόφαση να ασχοληθεί δίνει άμεσες λύσεις. Και το μεγάλο του προσόν είναι ότι είναι πάντα ήρεμος και αυτό το στοιχείο του δίνει μεγαλύτερη θετική ενέργεια αλλά και καθαρό μυαλό. Είναι μεγάλο καράβι ο ΠΑΣ και θέλει καλό καπετάνιο. Ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές.