Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Χωρίς αδειοδότηση ο ΠΑΣ, απορρίφθηκε η προσφυγή

Η ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα για το θέμα της αδειοδότησης


Οριστικά χωρίς αδειοδότηση παραμένει ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού το τακτικό δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει για να επανασυζητηθεί η υπόθεση και να ακυρωθεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων.
Στην ανακοίνωση της ΕΠΟ δεν αναφέρεται το σκεπτικό και για ποιούς λόγους δεν έγινε δεκτή η προσφυγή. Ούτε αναφέρει αν απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους (αναρμοδιότητα) χωρίς να μπει στην ουσία, ούτε αν μπήκε στην ουσία και γιατί την απέρριψε. Για τον ΠΑΣ, όπως εξελίσσονται τα πράγματα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα ο μεταγραφικός περιορισμός, αφού ακόμα έχει 2 θέσεις ανοιχτές για παίκτες άνω των 24 ετών, αλλά υπάρχει μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου κατά 20% ως όρος ποινής και επίσης για το γόητρο της ΠΑΕ. Ήταν μια τελευταία ζαριά, αφού έχασε τις προηγούμενες μάχες, μήπως και κάτσει η μπίλια, τώρα που δεν είναι επικίνδυνος ο ΠΑΣ να κάνει ζημιές στα πλέι οφ και έχει κριθεί η υπόθεση Ευρώπη, αλλά δυστυχώς δεν έκατσε. Εν πάση περιπτώσει ήταν για φέτος μια υπόθεση ουσιαστικά χαμένη. Όχι τώρα στο διαιτητικό δικαστήριο αλλά στις επιτροπές αδειοδότησης της ΕΠΟ, που για μια ακόμα φορά στάθηκαν στο γράμμα του νόμου αφού η ρύθμιση των χρεών έγινε με καθυστέρηση και δεν την δέχτηκαν όπως και κάποια άλλα ζητήματα. Ενώ πήραν αδειοδότηση τόσα χρόνια ομάδες που χρωστούσαν σε όποιον μιλούσε ελληνικά. Επίσης απορρίφθηκε η προσφυγή του Λεβαδειακού και η Βέροια παραμένει οριστικά στη σούπερ λίγκα. Έτσι ο ΠΑΣ θα κάνει πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα οριστικά μέσα στη Βέροια. 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
1.Απορρίπτει την από 20.6.2015 αίτηση–προσφυγή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα (ζητούσε την ακύρωση της υπ’ αριθμ. 1/28-4-2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ).

2. Απορρίπτει, κατά πλειοψηφία, την προσφυγή της ΠΑΕ Λεβαδειακός κατά των ΠΑΕ Βέροια, Γ. Λαναρή, Γ. Αρβανιτίδη και της υπ΄ αριθμ. 63/2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.