Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι πρωταθλητές Ευρώπης

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Εθνική ομάδα εφήβων που κατέκτησε το κύπελλο Ευρώπης


Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική ομάδα μπάσκετ των Εφήβων βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (5/8) στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.


Τη «χρυσή» ομάδα, που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, συνόδευσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ενώ το «παρών» έδωσε και εκ μέρους της Ομοσπονδίας έδωσε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Στον πρώτο πολίτη της χώρας δόθηκε μία μπάλα και μία φανέλα με τις υπογραφές όλων των διεθνών, ενώ οι τελευταίοι πήραν από ένα αναμνηστικό μετάλλιο.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας για την κατάκτηση του χρυσού», τόνισε αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Σας παρακάλεσα να έρθετε εδώ για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να εκφράσω τα συγχαρητήρια για το παράδειγμα που δίνετε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στη νέα γενιά της Ελλάδας. Αποδεικνύετε ότι αυτή η γενιά, η αδικημένη, έχει τεράστιες δυνατότητες και οδηγεί τη χώρα πέρα από τα σύνορα της. Αποδείξατε ότι αποτελείτε παράδειγμα για όλους εκείνους τους νέους, οι οποίοι είναι θύματα αυτής της κρίσης, ότι μπορούν να την ξεπεράσουν. Έχουν τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να το κάνουν. 

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο σας απευθύνω αυτά τα συγχαρητήρια είναι γιατί δώσατε σε όλους και στο χώρο της πολιτικής ένα μεγάλο παράδειγμα. Το παράδειγμα τι μπορεί να καταφέρει κανείς μέσα από ενότητα και συλλογικότητα. Οι Έλληνες ό,τι καταφέραμε το πετύχαμε όταν είμαστε ενωμένοι, όταν βάλαμε τις δυνάμεις μας και ξεπεράσαμε τις διαφορές μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για το λαό μας, αλλά και για την πολιτική ηγεσία.

Υπάρχει όμως ένα δεύτερο σημείο που θέλω να μείνω, είναι το γεγονός ότι θέλω αυτή τη στιγμή να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας. Το λέω αυτό γιατί συνηθίζουμε να θυμόμαστε τους ανθρώπους στις στιγμές που βρίσκονται στην κορυφή. Δεν τους έχουμε συμπαρασταθεί όπως θα έπρεπε. Αυτά τα συγχαρητήρια ήθελα να δώσω όταν προκριθήκατε στο φάιναλ φορ, όταν κερδίσατε τη Λιθουανία. Όταν δεν ξέρατε αν θα πάρετε το χρυσό. Σας ζητώ συγγνώμη. Πάντα πρέπει να αντιλαμβάνεστε όταν μάχεστε ότι είμαστε δίπλα σας».

ΠΗΓΗ: a-sports.gr