Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Σκέψεις για αυστηρές ποινές στις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ

Σχέδιο για πιο αυστηρές ποινές για τις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ σκέφτονται στη σούπερ λίγκα

Έτοιμο να επαναφέρει την τιμωρία του υποβιβασμού για όποια ομάδα δεν εξασφαλίζει την απαραίτητη άδεια, φαίνεται πως είναι το ΔΣ της Λίγκας. 
Τα αυστηρά μέτρα για τις ομάδες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την άδεια ετοιμάζεται να επαναφέρει το ΔΣ της Superleague, με τον υποβιβασμό να πέφτει και πάλι στο τραπέζι. Κάτι, δηλαδή, που ίσχυε μέχρι και πριν από τρία χρόνια, όταν και έγινε μία προσπάθεια εξυγίανσης των ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, όσες ομάδες είχαν οικονομικά προβλήματα, αντί να πέσουν κατηγορία, παρέμεναν, όμως δε μπορούσαν να ξοδέψουν λεφτά για την ενίσχυσή τους. Αντ' αυτού, επένδυαν σε νεαρούς γηγενείς, με το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ να πρέπει να πάει στις οφειλές, με την Λίγκα να κρατάει και το 20% των τηλεοπτικών, για να αποπληρώνει τους ποδοσφαιριστές είχαν λαμβάνειν χρήματα με τελεσίδικες αποφάσεις. 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «LiveSport», όμως, το σχέδιο αυτό δεν πέτυχε, με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιωνίου, που ούτε φέτος κατάφεραν να πάρουν άδεια. Έτσι, το ΔΣ παρουσιάζεται έτοιμο να ψηφίσει την επαναφορά του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν άδεια, κάτι που θα τεθεί σε ισχύ από του χρόνου και θα αφορά την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της σεζόν 2016/17. 

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr