Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Τοπικοί προπονητές παρακολουθούν τις προπονήσεις

Ώρα Καρπενησίου άρχισε να σημαίνει στον ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τις βαλίτσες για το Καρπενήσι ετοιμάζουν στον ΠΑΣ καθώς τελειώνει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας που γίνεται στα Γιάννινα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σήμερα με δύο προπονήσεις πρωί και απόγευμα, ενώ αύριο θα γίνει προπόνηση μόνο το πρωί. Κυριακή πρωί ο ΠΑΣ αναχωρεί για το Καρπενήσι και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει προπόνηση, ξεκινώντας στους πρόποδες του Βελουχίου το βασικό στάδιο προετοιμασίας. 


Χτες έγινε προπόνηση το απόγευμα, με ποικιλία ασκήσεων στο ΠΕΑΚΙ και με δίτερμα μικρής διάρκειας. Στο κανονικό πρόγραμμα μπήκαν και οι Βελλίδης, Στρούνα, οπότε ο Γιάννης Πετράκης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Ο Κρητικός τεχνικός δείχνει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, καθώς χτες ήταν η 8η μέρα των προπονήσεων, αφού είχαν προηγηθεί τα εργομετρικά και οι ιατρικές εξετάσεις. 

Τις απογευματινές προπονήσεις παρακολουθούν και αρκετοί φίλοι της ομάδας στο ΠΕΑΚΙ όπως και νέοι κυρίως προπονητές ερασιτεχνικών ομάδων της περιοχής, θέλοντας να έχουν μια εικόνα από το πώς δουλεύουν ο Γιάννης Πετράκης και οι συνεργάτες του. Ορισμένοι κρατούν και σημειώσεις στις προπονήσεις διευρύνοντας τις γνώσεις τους. 

Οι προπονήσεις είναι ελεύθερες για όλο τον κόσμο και ειδικά ο Πετράκης είναι πάντα στο πλευρό των συναδέλφων του, αξιοποιώντας τις δικές του γνώσεις και των συνεργατών του για την επιμόρφωση των προπονητών. 

Μη ξεχνά κανείς ότι δύο φορές ο κόουτς του ΠΑΣ με τους συνεργάτες του συμμετείχαν ως ομιλητές σε σεμινάρια που οργάνωσε στα Γιάννινα ο σύλλογος προπονητών Ιωαννίνων, ενώ Πετράκης και Αλεξίου (γυμναστής του ΠΑΣ) ήταν στη διάρκεια του Ιουνίου που έκαναν διακοπές στην Κρήτη σε δύο σεμινάρια στο Ηράκλειο και στα Χανιά που οργάνωσαν οι κατά τόπους σύλλογοι προπονητών. 

Στο Καρπενήσι θα γίνουν δύο φιλικά με Παναιτωλικό και Ηρακλή Θεσσαλονίκης, αλλά το κυρίως πιάτο είναι τον Αύγουστο, όταν επιστρέψει η ομάδα στη βάση της και αρχίσει το μοντάρισμα ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος. Χτες στη λίστα των φιλικών προστέθηκε ένα ακόμα, με τον Πανελευσινιακό, που θα γίνει το Σάββατο 8 Αυγούστου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». 

Με τους «σταχυοφόρους» του Θριάσιου ο ΠΑΣ έχει να παίξει είτε φιλικό, είτε επίσημο παιχνίδι από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής που είχε γίνει στα Γιάννινα στις 3 Σεπτεμβρίου 1995. Επίσης μέσα στον Αύγουστο θα γίνουν φιλικά με Κέρκυρα, Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό. 

Το πρώτο φιλικό θα είναι με τον Παναιτωλικό το άλλο Σάββατο 18/7 στο Καρπενήσι. Στο μεταξύ αυτές τις μέρες κόσμος πάει και έρχεται στο ΠΕΑΚΙ αφού δοκιμάζονται καθημερινά διάφοροι παίκτες κάτω των 24 ετών από ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής. Χτες δοκιμάστηκε 22χρονος μέσος από ομάδα Γ’ Εθνικής της Ανατολής Μακεδονίας. Θα παραμείνει και σήμερα για να τον δει ο Πετράκης και να αποφασίσει για τα περαιτέρω. Δοκιμές θα γίνουν και στο Καρπενήσι, όπως και πέρσι, αλλά σε μικρό αριθμό, για να μη διαταράσσεται και το πρόγραμμα προετοιμασίας. 

Οι δοκιμές γίνονται με την ελπίδα μήπως βρεθούν και παίκτες που μέσα από τη δουλειά μπορεί να έχουν την ανάλογη εξέλιξη. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι του ΠΑΣ δεν είναι αρνητικοί στο να δοκιμάσουν κάποιους παίκτες που έρχονται στα Γιάννινα. Το μεγάλο αίνιγμα είναι ποιοι θα καλύψουν τις δύο θέσεις άνω των 24 ετών που δικαιούται ακόμα να πάρει ο ΠΑΣ. Και ακόμα θα είναι Έλληνες ή ξένοι; 

Προτάσεις υπάρχουν στον ΠΑΣ για αρκετούς παίκτες υποψήφιους για μεταγραφή, αλλά ακόμα δεν φαίνεται κάτι στους ορίζοντες. Ίσως να το αφήσουν για αργότερα, ή  να έκλεισαν τώρα συμφωνίες και όταν ανοίξουν οι τράπεζες να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ο πίνακας των φιλικών αγώνων

Οκτώ είναι συνολικά τα φιλικά που έκλεισε ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού προστέθηκε και ένα ακόμα με τον Πανελευσινιακό στις 8 Αυγούστου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Οι «Σταχυοφόροι» του Θριάσιου επέστρεψαν φέτος στη Β’ Εθνική κατηγορία και είναι μια ιστορική ομάδα που παλιότερα ήταν και στην Α’ Εθνική
Το πρόγραμμα των φιλικών διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 18/7/2015, 18:00, Καρπενήσι, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Πέμπτη 23/7/2015, 18:00, Καρπενήσι, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Τετάρτη 29/7/2015, 18:00, Κέρκυρα, ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Σάββατο 1/8/2015, Τρίπολη, 19:00, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Κυριακή 2/8/2015, Τρίπολη, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Σάββατο 8/8/2015, 18:30, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Κυριακή 9/8/2015, 18:45, Ζωσιμάδες, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Κυριακή 16/8/2015, 18:45, Ζωσιμάδες, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (10 Ιουλίου 2014) γράφαμε στον «Η.Α» για την πρώτη προπόνηση του ΠΑΣ στο Καρπενήσι. Πως συμπίπτουν τα γεγονότα. Μεθαύριο θα είναι εκεί ο ΠΑΣ και θα κάνει την πρώτη προπόνηση. Πέρσι σημειώναμε σαν σήμερα και τα εξής: «Την πρώτη προπόνηση θα κάνει σήμερα στο Καρπενήσι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ξεκινώντας εκεί το πρώτο στάδιο προετοιμασίας. Η αναχώρηση από τα Γιάννινα θα γίνει στις 7.30 το πρωί και το απόγευμα θα γίνει κανονικά προπόνηση. Μαζί με τους 3 παίκτες (Παππά, Ταχιά, Πασχάλη) που δοκιμάζονται από τις ομάδες, στην αποστολή συμμετέχουν 26 ποδοσφαιριστές και αυτοί είναι : Βελλίδης, Σωτηρίου, Κολιοφούκας, Μιχαήλ, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Μπέριος, Τσάβεζ, Ακόστα, Ίλιτς, Τσουκαλάς, Κοροβέσης, Χαρίσης, Γιάκος, Σκόνδρας, Κρητικός, Ιωάννου, Στρούνα, Αυγενικού, Μουσκάι, Νάκος, Σαπαλίδης, Ηλιάδης,  Παππάς, Τάχιας, Πασχάλης. Συμμετέχουν επίσης ο προπονητής Γιάννης Πετράκης, ο βοηθός του Γιώργος Γεωργουλόπουλος, ο γυμναστής Βασίλης Αλεξίου και ο εκπαιδευτής τερματοφυλάκων Χρήστος Τσελιόπουλος. Αρχηγός αποστολής είναι ο Δημήτρης Νιαρχάκος. Η αποστολή θα καταλύσει το ξενοδοχείο AVARIS εκεί που ήταν και πέρσι».