Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πανιώνιος με ηγέτη τον Ιμπαγάσα νίκησε στα Γιάννινα

Ηγέτης του Πανιώνιου ο Αριέλ Ιμπαγάσα



Σε άσχημη μέρα βρέθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα και έχασε 3-1 από τον Πανιώνιο. Ο κακός δαίμονας δεν «ξορκίστηκε» ούτε και σήμερα και έτσι ο Πανιώνιος παραμένει αήττητος από το 1992 στα Γιάννινα. Ο Πανιώνιος στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με ηγέτη τον αειθαλή Αριέλ Ιμπαγάσα έφτασε στη νίκη.
Ο ΠΑΣ, όπως σημειώσαμε και πριν δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Παρότι κατάφερε στην αρχή του β’ ημιχρόνου να ισοφαρίσει 1-1 με το γκολ του Τσουκαλά (είχε προηγηθεί στο 44’ ο Πανιώνιος με πέναλτι του Μπουμάλ) δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Έτσι στη συνέχεια σε δύο στημένες φάσεις ο Πανιώνιος με κεφαλιές των δύο κεντρικών αμυντικών του Οικονόμου και Χατζηισαία πήρε στα Γιάννινα ένα σπουδαίο τρίποντο. Σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ο Πανιώνιος στάθηκε καλύτερα από τον  ΠΑΣ που φάνηκε κουρασμένος σε σχέση με προηγούμενες αναμετρήσεις.

ΤΑ ΓΚΟΛ

45’: Ο Πανιώνιος έκανε το 0-1 με εκτέλεση πέναλτι του Μπουμάλ. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε όταν σε σέντα του Ιμπαγάσα, η κεφαλιά του Μπουμάλ  βρήκε τον αγκώνα του Μιχαήλ με συνέπεια ο Κουκουλάκης να δείξει την άσπρη βούλα.
55’: Σέντρα από αριστερά του Ακόστα, το σουτ του Τσουκαλά μέσα από τη μεγάλη περιοχή καρφώθηκε στα δίχτυα του Πανιώνιου, κάνοντας το σκορ 1-1.
71’: Το δεύτερο γκολ για τον Πανιώνιο όταν εκτέλεσε φάουλ ο Ιμπαγάσα και ο Οικονόμου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ.
74’: Τρίτο γκολ για τον ΠΑΣ με τον Χατζηισαία. Ο Μπουμάλ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Χατζηισαίας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το σκορ 1-3.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΩΝ ΦΑΣΕΩΝ

4’: Χλιαρό σουτ του Κολοβού από αριστερά μπλόκαρε εύκολα ο Βελλίδης.
18’: Φάουλ Ιμπαγάσα κεφαλιά του Κόρμπου μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βελλίδη.
21’: Μακρινό σουτ του Μητρόπουλου έφυγε άουτ.
25’: Καλή ευκαιρία για τον Πανιώνιο όταν ο Ιμπαγάσα σε χτύπημα κόρνερ έδωσε τη μπάλα στον αμαρκάριστο Κολοβό, αυτός έκανε το σουτ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς την εστία, βρήκε το σώμα του Κόρμπου και έφυγε άουτ.
29’: Ο Ίλιτς εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, έκανε άστοχη έξοδο ο Παπαδόπουλος αλλά η κεφαλιά του Μανιά έφυγε πάνω από την εστία του Πανιώνιου.
32’: Ο Τσάβεζ αφού απελευθερώθηκε από δύο αντιπάλους του με καλή προσποίηση, έκανε το σουτ που έφυγε άουτ.
40’: Σε εκτέλεση φάουλ του Ίλιτς, κεφαλιά του Μπέριου απέκρουσε στη γωνία ο Παπαδόπουλος, η φάση είχε συνέχεια, καθώς η μπάλα έφτασε στον Ακόστα που έκανε συρτό σουτ που έφυγε άουτ.
53’: Φάουλ του Τσάβεζ στο τείχος, νέο σουτ από τον Ακόστα άουτ.
57’: Κίτρινη κάρτα στο Χαρίση για σκληρό φάουλ στον Ιμπαγάσα.
62’: Σέντρα του Κοροβέση από αριστερά εν κινήσει η κεφαλιά του Μανιά στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.
66’: Φάουλ του Τσάβεζ πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.
78’: Ο Ίλιτς από καλή θέση και μέσα από την περιοχή έκανε το δυνατό σουτ που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
87’: Κίτρινη κάρτα στον Κοροβέση.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μιχάλης Κουκουλάκης του συνδέσμου Ηρακλείου. Βοηθοί του οι Χρήστος Μπαλτάς (Αχαίας), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής). Τέταρτος διαιτητής ο Ανδρέας Παππάς (Αθηνών) και παρατηρητής ο Ιωάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Ακόστα, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Ίλιτς (83’ Σαπαλίδης), Μπέριος, Τσάβεζ, Χαρίσης (81’ Γιάκος).


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασούλης , Οικονόμου, Αργυρόπουλος, Γιάννου (90’ Μπακασέτας), Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ιμπαγάσα (80’ Κέζος), Χατζηισαίας, Κολοβός (73’ Φούντας).