Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Κύριε Μαρκαριάν κοιτάξτε και τους παίκτες της επαρχίας

Ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών Σέρχιο Μαρκαριάν 


Ο παλιός προπονητής του Παναθηναϊκού Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών της χώρας μας. Πιστεύουμε να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές και να μη εγκλωβιστεί σε κανένα «κονκλάβιο», ούτε να υποκύψει σε πιέσεις και συμφέροντα, ώστε στην εθνική να παίζουν οι καλύτεροι.
Και επιπλέον να σπάσει το άβατο για τους παίκτες της περιφέρειας, καθώς στον ΠΑΣ και σε άλλες επαρχιακές ομάδες υπάρχουν παίκτες αξίας αλλά δεν καλούνται ποτέ στην εθνική, γιατί θεωρείται η εθνική τσιφλίκι των μεγάλων ομάδων του κέντρου. Όλοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές θα πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για την εθνική ομάδα, με κριτήριο ασφαλώς τις ικανότητες στο γήπεδο και να μη χωρίζονται σε παίκτες α' και β' διαλογής επειδή οι πρώτοι παίζουν σε ομάδες της Αθήνας και οι άλλοι σε ομάδες της περιφέρειας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Ο κ. Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και σχετικής εισήγησης του κ. Γιώργου Καραγκούνη.
Το συμβόλαιο που πρόκειται να υπογραφεί με τον Ουρουγουανό τεχνικό θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 και θα επεκταθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2016 σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Συνεργάτες του κ. Μαρκαριάν θα είναι ο κ. Νίκος Κωστένογλου και ο κ. Ρόλαντ Μαρσενάρο.


Το βιογραφικό του κ. Μαρκαριάν


Ο Σέρχιο Μαρκαριάν είναι γεννημένος την 1η Νοεμβρίου 1944 στο Μοντεβιδέο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ιωνικό, στον Παναθηναϊκό και στον Ηρακλή, ενώ έχει θητεύσει σε συλλόγους της Παραγουάης (Ολίμπια, Σολ ντε Αμέρικα, Σέρο Πορτένο, Λιμπερτάδ), του Περού (Ουνιβερσιτάριο Ντεπόρτες, Σπόρτινγκ Κριστάλ), του Μεξικό (Κρουζ Αζουλ), της Χιλής (Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε) και της Ουρουγουάης (Ντανούμπιο). Το 1983 και το 1985 κέρδισε το Πρωτάθλημα Παραγουάης με την Ολίμπια, καθώς επίσης το 2006 και το 2007 με τη Λιμπερτάδ. Δύο φορές αναδείχθηκε Πρωταθλητής στο Περού με την Ουνιβερσιτάριο Ντεπόρτες (1993) και την Σπόρτινγκ Κριστάλ (1996), ενώ κέρδισε και το Πρωτάθλημα Apertura στη Χιλή το 2009 με την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε. 
Ως ομοσπονδιακός προπονητής, ο Σέρχιο Μαρκαριάν εργάστηκε στην Παραγουάη (1992-1993, 1999-2001) και στο Περού (2010-2013). Και τα δύο συγκεκριμένα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα σημείωσαν, ιστορικά, την καλύτερη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA επί θητείας Σέρχιο Μαρκαριάν (η Παραγουάη 8η και το Περού 19ο), ενώ το Περού κατέλαβε την 3η θέση στο Κόπα Αμέρικα του 2011.