Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Πως θα παίξει και σε τι ποντάρει ο "Άγιαξ"

Αποφασισμένος για θετικό αποτέλεσμα στη Νέα Σμύρνη είναι ο θρυλικός "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά από διακοπή αρκετών ημερών ξαναρχίζει επιτέλους το πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής (η 6η θα γίνει εμβόλιμα την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου).
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αναμετρηθεί μεθαύριο Δευτέρα στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο σε ένα παιχνίδι δύσκολο και σημαντικό με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το ματς θα ξεκινήσει στις 19:30 και μ’ αυτό θα πέσει η αυλαία της 7ης αγωνιστικής. Θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι Nova1.

Είναι οπωσδήποτε ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού και ο Πανιώνιος από τέτοιους αγώνες θέλει να πάρει αποτελέσματα και βαθμούς. Είναι αγώνας ομάδων που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία, έχοντας αυτό ως βασικό στόχο και είναι επόμενο και οι δύο να επιδίδονται με μανία στο κυνήγι των βαθμών.  Η διακοπή των τριών περίπου εβδομάδων (θάνατος του φιλάθλου του Εθνικού και υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας) είναι ένας αστάθμητος παράγοντας για τα παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής γιατί κανείς δεν ξέρει πόσο θα επηρεάσει η διακοπή αυτή της ομάδας και κατά πόσο θα έχουν τη φόρμα που είχαν πριν. 


Όπως και να έχουν τα πράγματα, τη Δευτέρα στη Νέα Σμύρνη αναμένεται να γίνει ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι, στο οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο και η κατάσταση των ομάδων τη μέρα αυτή, αφού που λέμε στο ποδόσφαιρο φόρμα ημέρας. Ο Πανιώνιος μέχρι τώρα στην έδρα του έχει δύο νίκες (2-1 με Εργοτέλη, 2-1 με Αστέρα Τρίπολης) και 1 ισοπαλία (2-2 με Ξάνθη). Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ εκτός έδρας έχει μόνο μία ισοπαλία (1-1 στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό) και 2 ήττες (2-0 από Κέρκυρα και Βέροια). 

Οι διαφορές των ομάδων δεν είναι μεγάλες γι’ αυτό όλα είναι ανοιχτά τη Δευτέρα. Από πλευράς προϊστορίας υπερέχει ο Πανιώνιος (12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 1 ήττα) αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, κάθε παιχνίδι χαρακτηρίζεται από τις συνθήκες που διεξάγεται εκείνη τη στιγμή, είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο. Είναι το τρίτο στη σειρά εκτός έδρας παιχνίδι για τον ΠΑΣ, κάτι που συμβαίνει σπάνια, αλλά είναι γεγονός αφού παρακάμφθηκε η 6η αγωνιστική (όπως προαναφέραμε θα γίνει Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου) και από την 5η το πρόγραμμα πήγε στην 7η αγωνιστική. 


Η προετοιμασία του ΠΑΣ θα ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα με πρόγραμμα… Παρασκευής, αφού το ματς θα γίνει Δευτέρα. Ο Γιάννης Πετράκης θα δοκιμάσει το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει στη Νέα Σμύρνη με απώτερο στόχο βασικά να διασφαλίσει τα νώτα του και στη συνέχεια με αντεπιθέσεις να χτυπήσει στην κατάλληλη στιγμή. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα επίσημα από την ΠΑΕ αν δέχτηκε ή όχι τις εξηγήσεις του Άντι Λίλα (διαβάστε σε άλλο σημείο τη δήλωσή του) αλλά είναι πολύ πιθανόν να συνεχιστεί η συνεργασία, οπότε ο Πετράκης θα τον έχει στην αποστολή. Είναι ένα θέμα που είναι σε εκκρεμότητα και ενδέχεται σήμερα να ξεκαθαρίσει το τοπίο. 

Απόντες θα είναι ο τιμωρημένος Ντάσιος, ο τραυματίας Ίλιτς και ο Κοροβέσης που έκανε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας και προσπαθεί να επιστρέψει δριμύτερος. Αν λοιπόν κλείσει το θέμα Λίλα ένα πιθανό σχήμα είναι: Τερματοφύλακας Βελλίδης, δεξιός αμυντικός Στρούνα, αριστερός Ναδάλες, στόπερ Τζημόπουλος, Μιχαήλ, αμυντικά χαφ Λίλα, Τσουκαλάς, κεντρικό χαφ Γιάκος, αριστερά Ακόστα, δεξιά Τσάβεζ και προωθημένος κυνηγός Μανιάς.

Χωρίς προβλήματα ο Πανιώνιος

Ο Αργεντινός μέσος Αριέλ Ιμπαγάσα από την Πέμπτη μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και υπολογίζεται κανονικά για το ματς της ερχόμενης Δευτέρας (20/10) ανάμεσα στον Ιστορικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ο τεχνικός του Πανιωνίου, Δημήτρης Τερεζόπουλος, είδε τον "Κάνιο" να βγάζει χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα της προπόνησης και έτσι μπορεί να τον υπολογίζει κανονικά για τον αγώνα με τους Ηπειρώτες.  Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για τους κυανέρυθρους, οι οποίοι συνεχίζουν καθημερινά την προετοιμασία τους. Άπαντες στις τάξεις της ομάδας έχουν θέσει ως στόχο την επιστροφή στις νίκες, προκειμένου να βάλουν στο... σακούλι τρεις ακόμη πολύτιμους βαθμούς.

Σφυρίζει ο Αναστάσιος Παπαπέτρου

Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου του συνδέσμου Αθηνών θα διευθύνει τον αγώνα Πανιώνιος – ΠΑΣ (Δευτέρα 20/10 19:30) με βοηθούς τους Νικόλαο Γεωργαράκο (Αθηνών), Γεώργιο Σταυρουλάκη (Ρεθύμνου). Τέταρτος διαιτητής ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών) και παρατηρητής διαιτησίας ο Ηλίας Μαζαράκος (Άρτας).  Ο Παπαπέτρου στην περασμένη σαιζόν 2013-2014 είχε διευθύνει τρία παιχνίδια του ΠΑΣ και συγκεκριμένα: 7-10-2013: Παναιτωλικός – ΠΑΣ 2-0, 5-2-2014: Skoda Ξάνθη – ΠΑΣ 0-3, 6-4-2014: ΠΑΣ – Ολυμπιακός 2-0.

 Πέρσι τέτοια μέρα στον «Η.Α».

Πέρσι τέτοια μέρα (18-10-2013) το ρεπορτάζ του «Η.Α» αναφερόταν στην προετοιμασία του ΠΑΣ ενόψει του αγώνα με τον Πανιώνιο στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Γιατί και πέρσι ο ΠΑΣ μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος είχε τον Πανιώνιο αντίπαλο, όπως και φέτος. Έτσι πέρσι σαν σήμερα γράφαμε στον «Η.Α» πάλι για την προετοιμασία του «Άγιαξ» ενόψει του ματς με Πανιώνιο στα Γιάννινα: Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Πανιώνιο. Χτες επέστρεψαν οι διεθνείς Λίλα, Βίλα, Στρούνα που έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας και από σήμερα θα προπονούνται κανονικά, οπότε ο Σάββας Παντελίδης θα ασχοληθεί εκτενέστερα με την τακτική του αγώνα, προκειμένου να βρει το ιδανικό σχήμα που θα οδηγήσει στη νίκη μετά από 21 χρόνια τον θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου». Σήμερα επιστρέφει και ο νεαρός διεθνής Τάσος Κρητικός που ήταν στην Αυστρία με την Εθνική Νέων, οπότε οι απουσίες περιορίζονται στους τραυματίες Τσάβεζ, Ντε Βινσέντι, ενώ υπάρχει και ένα ερωτηματικό για τον Μπέριο που εξακολουθεί να κάνει ατομικό πρόγραμμα, όπως χτες με τον βοηθό του Παντελίδη Γιώργο Γεωργουλόπουλο. Οι δύο Αργεντινοί παίκτες Τσάβεζ, Ντε Βινσέντι έκαναν ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας υπό την επίβλεψη του φυσιοθεραπευτή Φίλιππου Σκόρδου….».

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

7η Αγωνιστική
Σάββατο 18/11/2014
16:00: Νίκη Βόλου – Πανθρακικός 1-0
18:15: Αστέρας Τρ. – Παναιτωλικός 1-1
20:30: Εργοτέλης – Ολυμπιακός NS1
Κυριακή 19/11/2014
16:00: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ NS2
18:15: Καλλονή – Κέρκυρα NS7
18:15: Βέροια – Λεβαδειακός NS6
18:15: Πλατανιάς – Ξάνθη NS2
20:30: ΠΑΟΚ – Ατρόμητος NS1
Δευτέρα 20/11/2014
19:30: Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα NS1



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 5 αγώνες) 
ΠΑΟΚ 13
----------------------------------------------------
Βέροια 12 
Καλλονή 10 
Ατρόμητος 10
Ολυμπιακός 10
-----------------------------------------------------
Κέρκυρα 10
Παναθηναϊκός 10
Αστέρας Τρίπολης 9
Πανιώνιος 7
Skoda Ξάνθη 6
ΟΦΗ 6
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Πανθρακικός 5
Εργοτέλης 4
-----------------------------------------------------------------
Πλατανιάς 3
Παναιτωλικός 3
Λεβαδειακός 2
Νίκη Βόλου 0