Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Αναλλοίωτη στο χρόνο η αλληλοεκτίμηση με Παντελίδη

Ο Σάββας Παντελίδης χτες στο Καρπενήσι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Χριστόδουλο Θεοδωρίκα. (Η φωτογραφία είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του δεύτερου στο facebook)










Ως συμπλήρωμα προηγούμενης ανάρτησης με τίτλο «Όταν το ποδόσφαιρο εκφράζει τον πολιτισμό» να προσθέσουμε και τούτο:
Στις εξέδρες του δημοτικού αθλητικού κέντρου Καρπενησίου βρέθηκε και ο προπονητής του Λεβαδειακού Σάββας Παντελίδης όπου είχε εγκάρδια χειραψία με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη, τους εκδρομείς από τα Γιάννινα, ανεξάρτητα για το διαζύγιο που υπήρξε στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου μετά το ματς κυπέλλου με τον Αιγινιακό που το έχασαν οι παίκτες (όπως παραδέχτηκαν τότε οι ίδιοι) και όχι ο προπονητής. 

Ο Σάββας Παντελίδης ήταν από τους καλούς προπονητές που πέρασαν από τα Γιάννινα και αδικημένος γιατί έπεσε σε άσχημη συγκυρία, καθώς φορτώθηκε ένα βάρος μετά τον αποκλεισμό από την έξοδο στην Ευρώπη και πολλοί έβγαλαν πάνω του τα «απωθημένα». Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα χωνευτήρι και πολλά πράγματα ρίχτηκαν στη λήθη του παρελθόντος. Ο Σάββας Παντελίδης σήμερα είναι προπονητής στο Λεβαδειακό και τραβά την πορεία του αλλά και ο ΠΑΣ τραβά τη δική του. Ωστόσο η αλληλοεκτίμηση αυτού με τους ανθρώπους του ΠΑΣ είναι ένα δείγμα του ποδοσφαιρικού πολιτισμού, γιατί όπως αναφέραμε και με την περίπτωση του Γιάννη Χριστόπουλου το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός, είναι ευγενής άμιλλα, είναι μια κορυφαία κοινωνική εκδήλωση και εκφράζει τις αξίες της, παρά τα προβλήματα και τις αγκυλώσεις που υπάρχουν. Αντίπαλοι στο γήπεδο και φίλοι έξω απ’ αυτό. Αυτό σημαίνει και ποδοσφαιρικός πολιτισμός.

Οφείλουμε να πούμε ότι ο Σάββας Παντελίδης είχε μια αξιοπρεπή παρουσία στον πάγκο του ΠΑΣ. Και δεν το λέμε τώρα αυτό, κατόπιν εορτής όταν πλέον ο χρόνος έσβησε πολλά. Επειδή τα γραπτά μένουν, στις 2 Νοεμβρίου 2013 δημοσιεύσαμε ένα κείμενο στην εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ» όπου με το ρεπορτάζ του διαζυγίου είχαμε και ένα κείμενο με τίτλο «Κύριος ήρθε και κύριος έφυγε» το οποίο και παραθέτουμε, έτσι για την ιστορία.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ 2-11-2013

Ο Σάββας Παντελίδης αποτελεί πλέον οριστικά παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα και δεν χρειάζεται κανείς να τον στηρίξει ή να τον κατηγορήσει. Ότι και να ειπωθεί τώρα δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία σε ότι αφορά τη συνεργασία του με την ομάδα. Κατά πόσο ήταν αυτός αποκλειστικά υπεύθυνος για τις άσχημες εμφανίσεις του τελευταίου καιρού, όπως του το χρέωσαν οι περισσότεροι, θα το δείξει ο χρόνος. Και κατά πόσο είναι καλός ή όχι προπονητής, ο καθένας μπορεί να το κρίνει όπως θέλει από τη δική του σκοπιά. Πίσω όμως από την επαγγελματική ιδιότητα του προπονητή υπάρχει και ο άνθρωπος και επ' αυτού θα παρατηρήσουμε δύο πράγματα:
ΠΡΩΤΟΝ, ότι είναι η μοναδική φορά που φεύγει προπονητής από τον ΠΑΣ και η ΠΑΕ τον αποχαιρετά με τόσο ζεστά λόγια και με τη σημείωση ότι θα είναι πάντα οι πόρτες ανοιχτές. Αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αφού δείχνει την εκτίμηση που είχαν στην ομάδα για το πρόσωπο του κυρίου Παντελίδη.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ότι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα που είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, όλοι οι άνθρωποι μέσα στην ομάδα σε ένα πράγμα συμφωνούν: Ότι ο Σάββας Παντελίδης υπήρξε στο διάστημα της παραμονής του στην ομάδα ένας έντιμος άνθρωπος και πραγματικός κύριος χωρίς να προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα με τη συμπεριφορά του. Τουναντίον κέρδισε τη συμπάθεια και εκτίμηση των παικτών και των ανθρώπων της ομάδας.
Για την υπογραφή: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ